Šta je novo?

Pentium D na Asus P5B DeLuxe

Krivi Stojko

Cenjen
Učlanjen(a)
19.10.2009
Poena
151
Videh na forumu da neko prodaje modovanu P5B DeLuxe ploču.

Pošto imam viška Intel Pentium D 915 procesor (2.8 GHz, fsb 800, 4MB keša), razmišljam da kupim ovu ploču (treba mi neka ploča koja može da da dovoljno struje za klokovanje ovog procesora). Probao bih da ga podignem na 266 ili 333MHz. Prethodna ploča na kojoj sam probao (neka 945P) nije mogla. Napajanje i hlađenje nisu problem. Ne bih kupovao dual Celerone i tome slično, bitan mi je L2 keš iz određenih razloga, neće se igrati igrice.

Da li je neko probao na ovakvoj ploči da klokuje procesore sa većom potrošnjom?

Koliko vredi da ponudim para za nju?

Koja bi bila druga adekvatna ploča za ovako nešto, a da je jeftina?

Taj D915 imam i ja nebih ulagao previše u njega. Njegova jezgra rade nezavisno i imaju po 2Mb keša,ukupno 4Mb. Na primer E5200 ima 2Mb ali oba jezgra istovremeno koriste tu memoriju, tako da što se tiče keša, dođe mu na isto.
Novi Celeroni ga deru klokovanog i na difoltu, ni keš mu nemože pomoći, bez obzira na namenu.

Ma radi to k'o grom.:d:d:d

Ako hoćeš, možeš da doneseš procesor pa probaj.

Ili pitaj na PM korisnika genijalcin@23, on je sa ovom pločom "tukao" FSB preko 500MHz, doduše sa procesorom koji je slabiji potrošač.

Da ne reklamiramo više, nije korektno...;)

Poslednja izmena:
Pa radiće, to niko ne osporava, ali fsb 500Mhz (ha,ha,ha), daj bože pola od toga sa ovim procesorom i nekom o.k. memorijom.
Moj se greje do 20c, držim ga u fijoci dve godine. Možda ga probušim za privezak.
Teraj ga na čemu imaš, greota je ulagati 40-50€ na ploču za ovaj procesor.

Pogledaj priloge u Alisterovom postu pažljivije (i nije baš mali potrošač taj njegov).

Pošto je ploča koju je Stojko "bezecovao" već prodata, pa ovo nije reklama, mogu ti reći da je ODLIČNA.

Procesor koji je bio na njoj (E6420, 65nm, 4MB L2 cache) je išao na 3.8GHzn sa 1.5V, uz podizanje napona na NB, ne sećam se baš najbolje na koju vrednost. Tip koji je kupio je tražio da sve spustim na default, a kupio je još i 2GB OCZ na 1200MHz. :wall::wall::wall:

Vrh Dno