Plasim se da nisi bio u pravu. Hajde "znalac", objasni ti nama onda ovo: ako prestanak proizvodnje (po tebi jedini kriterijum) znaci da je procesor zastareo, to bi znacilo da je D805 zastareo, a 486GX koji se i dalje proizvodi nije zastareo? i386EX je prestao da se pravi prosle godine, ako se ne varam. Zbog svega toga u npr. linuxu jos uvek dolaze paketi prekompajlirani za 386, 486, 586, 686 itd platforme.
Ne ulazim u Intelove razloge povlacenja, nego u to "sta definise zastarelost?". Samo to sto se ne proizvodi? To sto je spor? To sto softver nece na njemu vise da se izvrsava? To sto se greje preko odredjene temperature? Itd.
Izmedju pojmova "losh" i "zastareo" definitinvo ne stoji znak jednakosti.
Rekao bih da sad svako Smithfield jezgro (ako će uopšte da ih još prave) može da radi znatno preko 2.66GHz pa se ne isplati markirati kao 805...
daj mi win x64 i videcjes da gresisMozda je razlog povlacenja to sto je to verovatno najgori DC procesor u istoriji racunara i Intelu se jednostavno ne isplati da ga proizvodi i trosi resurse...sa 133 mhz magistralom i netburst tehnologijom na 2.66 ghz moj sempron klokovan na 2.7ghz je u vreme opste pomame za D805 imao bolje rezultate nego taj procesor kloknut na 4ghz, da ne pominjem jos da je i odmah nakon pojavljivanja preuzeo titulu fireball koja mislim da bas ne oznacava prestiz![]()
daj mi win x64 i videcjes da gresis![]()
ako sandra ne laze ja sam sa win x64 i freq. ~3.4GHz dobijao x2 4800+ u CPU Arithmetic i Multimedia benchmark-u tako da ovo tvoje u opste ne stoji(naravno ovo sve govorim AKO SANRDA NE LAZE a + sto brzina 805ice(u sandri) sa x64 i x86 winom ne moze da se poredi ,sa x64 sam imao 100% vecje rezultate u sadri -bukvalno)
potrazicju negde slike pa cju okaciti
proc je tad bio na 3.4 a ne 3.8 kao sad
Mozda je razlog povlacenja to sto je to verovatno najgori DC procesor u istoriji racunara i Intelu se jednostavno ne isplati da ga proizvodi i trosi resurse...sa 133 mhz magistralom i netburst tehnologijom na 2.66 ghz moj sempron klokovan na 2.7ghz je u vreme opste pomame za D805 imao bolje rezultate nego taj procesor kloknut na 4ghz, da ne pominjem jos da je i odmah nakon pojavljivanja preuzeo titulu fireball koja mislim da bas ne oznacava prestiz![]()
Pa ti si potegao pricu o daljoj proizvodnji 386 i 486 procesora ne ja, pa sam ti odgovorio zasto se i dalje proizvode.
A konkretno u 805, kod zastarele "tehnologije" sam mislio na proces proizvodnje, tj samo jezgro koje je od samog pocetka bilo promasaj. kao i cela NETBurst arhitektura, cinjenica da je "vracen" na magistralu od 533 MHz iako dosta pre njega su radjeni P4 procesori sa magistralom 800 itd itd. Znaci kratko i jasno jadan je. Taj doticni procesor moze da odlicno posluzi samo u jednom slucaju, a to je kao privremena zamena za C2D tj ako neko nema para za C2D pa kupi 805 dok ne predje na C2D.
E i moze za jos jednu stvar da posluzi, kao grejalica, sad za zimski period, s; obzirom da u idle radu ima temperaturu od 55+ (i nemoj da mi pricas neke druge price o tome kako radi na 40C)
A aj ti meni sad reci sta je savremeno u tom procesoru kad si toliki "znalac" ? sta to sto podrzava 64bitne instrukcije? one sto su bile iskljucene u Preshotu ? ili sta 2 jezgra s kojim ne znaju sta ce "zalemljena" jedno pored drugog ? Nisi mi jasan sta pokusavas da mi kazes ? da je 805 dobar procesor ? Da i x550 je odlicna graficka karta.
daj mi win x64 i videcjes da gresis![]()
ako sandra ne laze ja sam sa win x64 i freq. ~3.4GHz dobijao x2 4800+ u CPU Arithmetic i Multimedia benchmark-u tako da ovo tvoje u opste ne stoji(naravno ovo sve govorim AKO SANRDA NE LAZE a + sto brzina 805ice(u sandri) sa x64 i x86 winom ne moze da se poredi ,sa x64 sam imao 100% vecje rezultate u sadri -bukvalno)
potrazicju negde slike pa cju okaciti
proc je tad bio na 3.4 a ne 3.8 kao sad
Ma Semproni su extra, samo je malo bezveze uporedjivati Sempron koji je single core i Pentium D koji je dc.
Jel normalna osoba smatra da su 805 procesori krsh?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari