Šta je novo?

Pentium 650 vs. Pentum 651

• Začetnik teme Začetnik teme Devet1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Devet1

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2006
Poena
319
Pozdrav svim clanovima i hvala unapred...

Interesuje me malo informacija o ovoma processoru jer sam se nakraju odlucio za njega...da ga kupim...Razlika u ceni je poprilicna u odnosu na cedar Mill 651 sa "istim' performansama...sada ja kao neko ko poznaje racunarsku tehnologiju za (3-) na prvi pogled vidim razliku u tehnologiji 650(Prescott 90nm) i 651(CedarMill 65nm) e razlika u ceni kod nas je vishe nego bezobrazna...650 sam nashao za 107e a za 651 traze 187e?!
Kazite mi dali je tolika razlika i u performansama ili mogu komotno da uzmem 650 Prescott tehnologiju i da budem zadovoljan...
Sada imam celleron 346 3.06
Otprilike me overklokovi i neinteresuju , Chisto grafika i pomalo igrice za buraza...Plocha mi ovo podrzava( ispalio sam se sa Pentiumom D...ali na svu srecu je sve dobro proslo )

Sta predlazete...

Predlažem da kupiš 631 ako ga uspeš naći kod nas po nekoj normalnoj ceni. Overklokuje se do nekih 5GHz i dosta fino radi.

Pa tesko sada ... za bas ok cenu dobijam (107e) 650 ticu...znam da je prescott ali sta je tu je ...
Sada CedarMill je bolji manje se greje i "tezi" je za 80E !!! To je bas velika varijacija....😡

Dali je 650 bas losh???

Ma nije loš, dobar je to procesor. Mada vidim da neko hoće da proda 945 pa možda da razmisliš i o tome. Kada je nov c2d 170e taj 945 bi trebao da je prilično ispod :wave:

U svakom slucaju bolje da juris 651, manji proizvodni proces, vise se klokuje, manje se greje...

Ufffffffffffff

Uf...Hvala...niste me bas utesili...tehnologije nije da su bas skroz prevazidjene...Video sam dosta lepe rezultate na testovima...Ali Trenutno imam Celeron 346 i mislim da bi mi Pentium sigurno dodao 20% performansi...
Stvarno mi je puno dati za P651 180e !!!
Da vishe ne menjam nista od komponenti...( Plochu platformu i brend...) koji Intelov processor ?? (samo da napomenem da mi plocha ne podrzava Pentium D processore...samo neke stare 802 ili tako nesto...za koje nisam ni zainteresovan(sa nizim taktovima)...)
..Znam da je i Core 2Duo jeftin i odlican...ali jednom prilikom cemo ga svakako svi "Intelashi" imati...Ali sada ....😕 ...AMD ne nameravam da testiram iako ga poshtujem i vidim da je super...😱
..Moje pitanje je:Koji Pentium 4 ? ? :a_whistli iako znam da se ne isplati i cenim savete za sve....Ali sta je tu je ...
To namerih da uzmem pa eto dakle: 650 (107e) ili 651 (180e) ??:icon_scra znam da je Prescot "Grejach" Ali mi je kutija eXtra provetrena! i dali je moguce da je tih 80e razlike i 100% per🙁

H V A L A

a sto ne seriju 800 ? to je najbolje resenje u tvom slucaju.
A inace sad bih se potsetio rasprave u drugom topicu o cenama i napomenuo razlika izmedju 650 i 651 80e a razlika izmedju 4300 i 6300 2e hahahaha koliko su jadni ti ljudi iz intela to je strasno.

ja imam celeron 351 i ako budem prelazio na neki p4 to ce biti ovo
Intel Pentium D 925 (Dual) 3.0GHz Box, LGA775, FSB800, 2x2MB cache, 64bit EM64T, no VT, Presler dual-core (65nm), 129.1 €
mislim da se vise isplati nego ti navedeni za 107/180

Ma uzmi bre taj 650 i nebrini, dobićeš ti i daleko više od 20% ubrzanja. Vidi sa userom Yoti (iz novog sada je), on mi je pominjao da bi možda prodavao njegov 650 pa se dogovorite.

ja imam celeron 351 i ako budem prelazio na neki p4 to ce biti ovo
Intel Pentium D 925 (Dual) 3.0GHz Box, LGA775, FSB800, 2x2MB cache, 64bit EM64T, no VT, Presler dual-core (65nm), 129.1 €
mislim da se vise isplati nego ti navedeni za 107/180

Drug sve je to ok naravno da se vishe isplati ako ti plocha podrzhava Pentium D ...:S:
Ali avaj Pentium 4 jedino pa nek bude bar jak kolko tolko....Ali ne bas jak za 187e :wall:

Ja licno mogu priushtiti 650tku za 107 mada je i to puno za taj proc...ali sta je tu je ....:wave:

Nazad
Vrh Dno