Šta je novo?

"Pecenje" Graficke kartice NVIDIA GeForce 8500gt

chavo

Poštovan
Učlanjen(a)
22.07.2014
Poena
69
Da li je neko do sada imao iskustva da tako kazem sa "pecenjem" graficke? Ja sam pokusao da to uradim i suludo zvuci ali mi je uspelo. Da napomene,graficka nije davala sliku i posle pecenja radi sasvim normalno. Zanima me da li neko zna zbog cega je proradila,i koliko dugo ce sada raditi,citajuci po raznim forumima naisao sam na odgovore da graficka posle pecenja radi neko vreme,zanima me vase misljenje.

To ti je improvizacija Reflow procesa. Kad je ispeces kalaj koji je izmedju grafickog cipa i ploce se istopi i ponovo zalemi sve kontakte pa onda radi normalno. A to koliko ce da ti radi videcemo :D

Generalno dovoljno mi je da izdrzi jos 15 dana dok sam na godisnjem,posle toga moze i cekic da radi :D

Toliko bi trebalo. A mozda ti se i posreci pa nastavi da radi.

Verovatno je utrosena struja skuplja od te kartice :)

Moja GeForce 7600Go sa laptopa je proradila posle pečenja u rerni, ali ti iz ličnog iskustva kažem batali igranje na toj kartici i mogla bi stvarno dugo da služi.

Srećan što je laptop proradio, pozajmim ga posle par meseci drugome da se posluži dok ne zameni kompjuter, on na njemu pičio Dotu i posle mesec dana kartica opet rikne. Odnesem ga jednom liku u Bg koji joj je navodno zamenio lemove i kartica opet proradi. Dam laptop bratu, on na njemu cepao LoL i kartica opet crkne posle mesec dana. Da kartica nije grejana igranjem, možda bi taj laptop i danas služio.

Na istoj karti (Asus silent) sam odradio reflow ima skoro godina dana.
Radi jos uvek...nema pravila, mozda 1-2 godine a mozda 7 dana.
Najbolje od svega sto to mozes ponoviti vise puta.

Ma meni je bitno da izdrzi neko vreme,10ak dana,ako rikne u tom periodu,opet cemo je usiriti,a cekam da mi stigne novo kuciste pa cisto dok sam na godisnjem da se zanimam. I da,surim i CS i LoL na njoj trenutno :D

Pekao sam pomenuti čip, odnosno istu kartu više puta. Ali sve je kraće i kraće trajala.

Juce sam ispekao HD 4670 koja nije davala sliku, sad daje normalno... 10min na 200c

pustio FurMark, radila oko sat vremena na 80-85c i i dalje radi...
pa nek traje kolko traje :)

Pozuri stavi je na oglas, dok se nije ohladila ;) :d

nije moja, od kolege, ide opet kod njega...

Nazad
Vrh Dno