Šta je novo?

PEAK radeon hd3850 256mb

Ако нећеш ти јави мени да ја купим:) Узимај, јашта јер су врло мале разлике између произвођача који већином само лијепе своје наљепнице.

I meni se cini da je na slici kartica koja je manja (kraca) nego 3850, a opet lepo pise 3850. Isto pise da memorija radi na 1,6 ghz a trebalo bi na 1,65 ghz.

... paa specifikacije su ok. svaki proizvodjac redja memorije koje hoce ... dok se to slaze sa proizvodjackim preporukama... pitanje je zasto je ta kartica tako jeftina... taj GPU a pogotovu memorija nece ici najverovatnije nista gore kad probas da klokujes...mada... za te pare to je vise nego extra i ovako i onako... ne razmisljaj ni trena

Poslednja izmena:
Pre 2 godine bilo je powercolor 9600pro karti po jako fine pare, medjutim iako su izgledale skroz OK, referentni dizajn, ma sve, davale su manje u 3DMarku. kako i zasto ni danas ne znam, ali je svih 10 karti vraceno dobavljacu. Treba biti oprezan kod takvih kupovina. Proveri ti to ako mozes, ako dozvoljava prodavac, pa ako je sve OK kupi.

I meni se cini da je na slici kartica koja je manja (kraca) nego 3850, a opet lepo pise 3850. Isto pise da memorija radi na 1,6 ghz a trebalo bi na 1,65 ghz.

I mene to buni jer kartica nema vizuelno nikakvih dodirnih tačaka sa referentnim modelom,ipak i ako je osakaćena verzija i ne može da se klokne za te pare je super konkurent u toj cenovnoj klasi plus ovaj kuler mislim da će lepo raditi svoj posao ali opet treba to videti i proveriti ja lično prvi put čujem za PEAK kao brand tako da ne znam šta možete da očekujete:trust:

Ma ja bih je na rizik uzeo za te pare.

Bilo je negde u novinama da je to isto 3850,sa dosta kracom plocom nego klasicne 3850 tako da zauzima manje prostora i ima manje zagrevanje,ali u sustini nema razlika medju njima osim sto se ta slabije klokuje

peak je kineska firma koja je napravila i 3870x2 da bude iste dužine kao 3870, jedina razlika je što ima dva šestopinska konektora pa se ne može overklokovati i temperatura je znatno manja nego na referentnoj kartici. cena od 105 eura je inače preporučena cena za evropu i to za sve 3850 256 kartice. što se tiče kulera na ovoj kartici nije zalmanov ali dosta liči jedino što hladi karticu puno bolje nego obični. još kad bi bilo kod nas da se kupi(npr. u bosni i hrvatskoj ima i prodaju se ko lude).

Ja imam PEAK HD3850 512MB GDDR3...skraceni vodovi, pcb, manje se greje, manje vuce struje...za koliko sam je ja nabavio ne smem ni da kazem :d...kartica je jako tiha! Ocekujte test na Benchu...

danas sam uzeo chiefa 550w i seagate 500gb, tako da sam ostao bez love (vidjecu da je uzmem za sedmicu-dvije), al' mi je zato drug uzeo ovu karticu pa cu mu za dan-dva sklopiti komp i okacicu rezove i mogucnost oc-a...
PS. naravno, jedva cekam da i Northwood to isto odradi...

Poslednja izmena:
Ko prodaje Peak kartice (u BG-u) ?

Poslednja izmena:
Ima u digitalu opis kartice, sasvim su pozitivni utisci.

evo ga ceo 3DMark06 test...sve je na DEFAULT! Cak i memorija radi na 800 CL5 umesto na 1066, cpu i gpu nisu klokovani :)

lepo. aj sad okaci rezove sa redovno kloknutim CPUom i sa kloknutom grafikom.... da vidimo mi kako se taj kinez "nateze"... tj kolko je raspolozen (ovako ti je rez od prilike nesto manji nego meni - mene ugusi CPU)
btw - kolko si dao za CPU? (neka mi se nadogradnja javlja...)

Poslednja izmena:
ma neki bug je bio provereno :D
Vratio sam drivere na factory defaults (pretpostavljam da su oni bili uzrok) i sad je rezultat 8755 ;)

@DarkHorus: ukoliko si zainteresovan za cpu mozemo preko PM :wave:

Poslednja izmena:
ma neki bug je bio provereno :D
Vratio sam drivere na factory defaults (pretpostavljam da su oni bili uzrok) i sad je rezultat 8755 ;)

@DarkHorus: ukoliko si zainteresovan za cpu mozemo preko PM :wave:

Znaci da je karta OK. Jel se da to overklokovati na 700/2000???

Znaci da je karta OK. Jel se da to overklokovati na 700/2000???

ma da se i ne da, opet je vrijedi uzeti za te pare...sutra bih trebao otici do druga pa cu postovati neke rezove...i naravno, nastojati da sto prije skupim lovu za karticu:D

Ja imam PEAK HD3850 512MB GDDR3...skraceni vodovi, pcb, manje se greje, manje vuce struje...za koliko sam je ja nabavio ne smem ni da kazem :d...kartica je jako tiha! Ocekujte test na Benchu...

ajd molim te reci gde si je nabavio, hoću i ja da kupim. i naravno koja je cena?

lep testić, ne znaš koja je bolja, al mi nekako bolje uzeti 3850 jer su male razlike u igrama da bi cena bila 50-tak eura veća. a pošto ne možeš baš ni da ih overklokuješ onda je to 2:0 za 3850. jedina glupa stvar je što nemaju powerplay pa ne štede struju kad se ne igraš.

Pa, ...ku mu, gde to ima da se kupi ?

Nazad
Vrh Dno