Šta je novo?

PDFXCview i Foxit neka podešavanja

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Pitanje je dakle da li je pomoću programa PDF-XChange Viewer moguće dobiti izgled kao na Foxit-u:

- bez da se vidi ružan tab i prazan prostor

Prilozi

• foxit.png
    foxit.png
    77.2 KB · Pregleda: 65
  • PDFXCview.png
    PDFXCview.png
    80.5 KB · Pregleda: 53
  • Foxit thumbnail preview.png
    Foxit thumbnail preview.png
    122.7 KB · Pregleda: 60
  • PDFXCview thumbnail preview.png
    PDFXCview thumbnail preview.png
    111.2 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
Tabovi se mogu iskljuciti u Edit->Preferences->General.
Thumbnail u Edit->Preferences->Page Display->Initial View, pa namestiti Thumbnails panel and page i decekirati Restore the last used view...

Koji je bolji? Foxit sam koristio ranije i imam ga u lepom secanju. Sada sam na nekom Nitro PDF citacu i hteo bih da ga menjam posto je njesra.

Meni je super sto PDF Xchange ima tabove. Nisam probao Foxit doduse, ali sam zadovoljan Xchange Viewer, izuzetno je brz (ima i x64 verzija), dosta opcija za customizaciju...

Način koji si predloži rešio sad delimično problem dakle tab se ne prikazuje kad je jedan dokument a prikazuje kad je više. Problem je što i dalje postoji prazan prostor kad je više tabova

@G@W

Koristio sam do sada Foxit i Sumatru. Ubedljivo najbrža je Sumatra koja mi je sekundarni pregledač. Foxit bi da menjam jer mi u zadnje vreme često zakucava i potrebno je mnogo vremena da otvori dokumnt. Posle pretrage po netu naišao sam na više prikaza PDF-XChange Viewer kojisam skinuo u portable verziji i posle obrade stanjio na prihvatljivig 6MB.

Prilagođavam menije i prikaz pa ću videti kako reaguje.

Inače imam i Nitro kojim uopšte nisam zadovoljan jer je prespor.

Sad ću da vidim kako se PDF-XChange Viewer ponaša kad otvara enciklopediju od 16000 strana. Sumatra je otvara neverovatno brzo, Foxit se muči, Nitro pada.

Inače Sumatra mi nije br. 1 i pored neverovatne brzine, malog korišćenja resursa mgućnosti da čita više formata, portable verzije samo zato što su opcije prikaza sakrivene u meniju i nemoguće ih je pomoću ikonice spistitu u toolbar ili statusbar

Prilozi

• bez prostora.png
    bez prostora.png
    43.4 KB · Pregleda: 37
  • prazan prostor.png
    prazan prostor.png
    59.1 KB · Pregleda: 35
Način koji si predloži rešio sad delimično problem dakle tab se ne prikazuje kad je jedan dokument a prikazuje kad je više. Problem je što i dalje postoji prazan prostor kad je više tabova

Kad su oskljuci Tabbed Documents kod mene nema tabova ni kad se prikazuje vise dokumenata.

Mislimo li na iste opcije:

Prilozi

• podešavanja.png
    podešavanja.png
    22.8 KB · Pregleda: 30
Da, kad iskljucis Tabbed Documents nema tabova.
I kako Xchange otvara tu enciklopediju od 16000 strana? :)

Poslednja izmena:
Nije kao Sumatra ali u svakom slučaju izuzetno brzo

Ne znam da li je do podešavanja ali mi se čini da Foxit (levo) ima "bolju čitljivost" od PDF-XChange Viewer (desno).

Kao da je tzv. smooth prenaglašen, kad se pak ova opcija deštiklira tekst je tek onda nečitak.

Zna li neko rešenje za ovo

Prilozi

• ČITLJIVOST.png
    ČITLJIVOST.png
    149.5 KB · Pregleda: 34
  • deštiklirano smooth text.png
    deštiklirano smooth text.png
    18.5 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
Probaj da se igras sa opcijom Text Rendering u Rendering.

Druga slika koju sam postavio je kad se ta opcija isključi tek onda je nemoguće čitati.

Inače upoređivao sam i verzije Foxita 4.3 i 5 i čini mi se da 4 imaju mnogo čitljiviji prikaz teksta

Mislio sam da menjas vrednost za Text Rendering ne da je ugasis.

Probao sam ali mi se čini da menja samo kako i stoji klasičnu gamma dakle ako je tekstuslovno rečeno "muljav" i posle snižavanja i posle povećavanja ostaje muljav smao je ili bleđi ili više potamnjen

Nazad
Vrh Dno