Šta je novo?

PDF to .dwg AutoCAD konvertovanje i editovanje sema

banezi23

Cenjen
Učlanjen(a)
11.07.2013
Poena
169
Pozdrav drugari,

jel ima ko iskustva sa konvertovanjem .pdf to .dwg AutoCAD-a i koji je najbezbolniji nacin da se to radi, odnosu pomocu cega cu dobiti najbolju upotrebnu verziju pdf-a u AutoCAD-u?
Insert pdf underlay u autocadu ili ima neki bolji konverter editor ili slicno. Nisam najbolje upucen u materiju, al valjda ste skontali sta mi treba.

Imam veliki broj nekih elektricnih sema koje su u pdf-u, koje treba nesto sitno da prepravim da bi doveo u upotrebnu verziju, koja nije nekog ekstra kvaliteta. Jedino sto mi je potrebno je mogucnost nekog sitnog editovanja posle konverzije.

Svaki savet, predlog je dobrodosao.

PS. Malo cudan tajming za pokretanje nove teme. :) Svako dobro u novoj godini.

Poslednja izmena:
PDF fajl može da u sebi sadrži slike, što je u ovom slučaju skoro sigurno. Tebi treba neki program koji će od rasterskih slika napraviti vektorske. Ja sam koristio Corel. Odmah da Ti kažem, slike ubačene u pdf fajl su male rezolucije, biće teško dobiti kvalitetnu vektorsku sliku automatski, moraćeš mnogo ručno da dorađuješ. Bolja je varijanta, u neki program za vektorsko crtanje, ubaci sliku kao pozadinu i preko nje nacrtaj šemu.

Sretna Nova Godina :guitar: :party:

Savet koji ja mogu da ti dam, zaboravi na to. Jedno vreme sam intenzivno pokusavao da prebacim pdf u dwg instalirao malte ne sve sto moze da se skine, convert raster to vector, tra lala. Poenta je da ima programa koji mogu da prebace pdf u dwg da to jos i lici na nesto, ali na tom crtezu je potrebno toliko dorade da to nije normalno. Ili fali neka linija, linija koja treba da bude prava nije vec je malo kriva, dok pobrises duple linij i na kraju ce uvek da ostane nesto sto ce da ti pravi zvrckeu radu. U firmi smo cak imali neki bas bas dobar softver uz A0 skeneri 2 momka kojima je posao bio da opsluzuju skener/stampac pa ni tu nisam diobijao neso preterano upotrebljive crteze. Govorim o arhitektonsko gradjevinskim crtezima.
Na kraju kad god je trebalo nesto iz pdf u dwg radili bi smo tako sto uvuces pdf u dwg fajl i po njemu crtas. I veruj mi to je i najbrzi i najbolji nacin tranutno, opet kazem za arhitektonsko gradjevinske crteze.

pozdrav

Fora je u tome sto je lik ogranicen i finansijama i vremenom, pa hoce da karabudzimo, da izadje sto brze i sto jeftinije, na ustrb kvaliteta crteza. :)
Mozda je najbolje sa ovim pdf underlay, pa precrtavanjem, ali pitanje je koliko ce i to uzeti vremena u odnosu na ponovno crtanje.
Jel postoji neki OCR text recognition u AutoCAD-u? To jest kada uvucem pdfunderlay u AutoCAD da mi nekako CAD prepozna slova, kako bi manje vremena gubio na text. Nasao sam i neki AutoDWG PDF to DWG Converter 2015 3.4, pa se jos uvek premisljam koja je najbezoblnija varijanta.
Hvala na savetima.

Ja bih za brzo karabudzenje razmishljao u pravcu adobe profesional i docrtavanje u pdf-u

A za brzo prepoznavanje slova fine reader pa kopi u autocad npr

Nazad
Vrh Dno