Šta je novo?

PDF editor za ćirilicu

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Imam Foxit PDF Editor, ali sam primetio da ne podržava ćirilična slova. Da li ima neki dobar PDF editor koji funkcioniše i sa ćiriličnim fontovima? Ako postoji, voleo bih da ima i portabilnu varijantu koja radi i na Win7 64bit, a takođe bi bilo dobro da je takav softver još i besplatan...

Neće da može pod tim uslovima

Izgleda da Foxit Advanced PDF Editor v3.00 ,odnosno, portabilni InfixPro PDF Editor v3.36 podržavaju ćirilicu, ali nisu besplatni...

Imam Foxit PDF Editor, ali sam primetio da ne podržava ćirilična slova. Da li ima neki dobar PDF editor koji funkcioniše i sa ćiriličnim fontovima? Ako postoji, voleo bih da ima i portabilnu varijantu koja radi i na Win7 64bit, a takođe bi bilo dobro da je takav softver još i besplatan...

A jel može da pere, pegla, usisava i peva na uvce pride? To što tražiš, što bi rekao originalni Šojić, neće da može!

ABBYY Fine Reader ima sve to, ali nije besplatan. Doduse, nisam probao portabilnu varijantu na x64.

Zadovoljiću se sa Foxit-om, odnosno, InfixPro PDF Editor-om, ali pošto do sad nisam radio sa ovakvom vrstom programa, molio bih za jedno razjašnjenje. U nekoliko pdf fajlova sam, bez problema, selektovao, pomerao, ubacivao tekst... Jednostavno kliknem na strelicu za selektovanje, uokvirim deo pdf teksta (čak su bile i neke tabele) i taj deo premeštam, brišem, prepravljam... Međutim, danas sam dobio neki, skeniran dokument (ekstenzija je takođe .pdf), po kojem mogu da pišem novi tekst, ali postojeći sadržaj ne mogu da selektujem, kako bih ga recimo pomerio, ili na drugi način editovao... Ne znam u cemu je problem. Da ovi PDF editori ne zahtevaju pdf fajlove kreirane (skenirane) na "specifičan" način, tj. da li imaju neka ograničenja pri editovanju? Do sad sam tako nešto radio samo u Photo Shop-u...

Poslednja izmena:
Nisam koristio taj editor, ali svakako su ogromne razlike izmedju PDF fajla kreiranog kao takvog, i skeniranog fajla u PDF formatu. Za ovaj drugi je resenje koje sam pominjao, ili drugi OCR softver.

A da li si probao Libre Office ( Open Office ) i njegovu mogućnost da uveze PDF koji je potpuno editibilan ?
Baš ispunjava sve uslove - besplatan, radi na bilo kom winu, ima i portabilna verzija
Evo i test fajla, stvorenog u Libre Office Draw programu a zatim i editovanog
Jedini problem, što sam ja primetio, je da neke PDF fajlove ne otvara baš kako treba, tj neke linije su pomerene za mm levo ili desno, gore ili dole, pa nije baš estetski lepo, kažem samo neke fajlove

Prilozi

• test.pdf
    17.7 KB · Pregleda: 542
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno