Šta je novo?

pdb fajlovi (e-book)? Koji program?

Drak

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2002
Poena
604
Koji program da koristim za fajlove sa ekstenzijom pdb? Dobio sam neke knjige u ovom formatu ali ne znam kako da ih procitam. Zna li neko.

Trebalo bi sa Acrobat E-Book reader-om... ali prvo proveri na Adobe-ovom sajtu pre nego što odeš da ga skineš...

To je database format za PalmOS. Koliko ja znam ne moze da se koristi na PC-ju. Probaj da nadjes neki pdb-to-ASCII konverter.

Koji program da koristim za fajlove sa ekstenzijom pdb?
Pre par nedelja sam nasao LOTR u pdb formatu, pa sam se ubio trazeci neki program koji moze da iz njih ekstraktuje cist tekst. Program se zove WavePDB i trenutno je u Beta fazi, ali ekstrakcija teksta iz pdb-ova radi bez problema. Ne secam se odakle sam ga skinuo, a ako ne mozes da nadjes, javi ovde i upload-ovacu na neki server.

Ja imam LOTRcollection (4 knjige+mape) i bice uskoro postavljen na www.pdf.org.yu :D

za čitajne ovih .pdb dokumenata skinuo sam program DocReader. Dugačak svega 510k (zipovano 250kb) Ima mogućnost snimanja dokumenta u običan text fajl.
Ako ko je neko zainteresovan nek javi. Ne znam mogu li ga okačiti ovde na forum, ali svakako postoji mail kao alternativno rešenje.

Vrh Dno