Šta je novo?

Pda

G.Pikvik

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
319
POz. svima.

Pretrazio sam ceo forum, i jos par vanjskih, ali me interesuje sta biste mi vi preporucili (na osnovu licnog iskustva ili tudjeg 🙂, koji pda je najbolji za ono sto ja zelim!

Znaci treba mi neki pda sa:

VGA , 640x480 rezolucija
Windows Mobile 2005 OS
integrisan mobilni
jako izdrzljivu bateriju (1600 ili tu negde)
dovoljno memorije za velike video clipove (film) odnosno slotovi za SD i CF
procesor iznad 400 Mhz
da sluzi i kao odlican mp3 player 🙂
i da sve to lepo sljaka, tel, mp3, video, OS...🙂)

E sad, znam da ni jedan pda nije perfect...
originalno sam zamisljao da uzmem ipod 60 GB kao player za filmove i mp3, al onda skontah da posto mi ionako treba pda, i novi mob 🙂, a pda moze dobro da pusta i filmove i mp3, da umesto jednostavnijeg pda i ipoda uzmem pda sa ovim gore navedenim...

jel ima neko predlog?

Hvala!

Poslednja izmena:
ako hoces sve to i gsm, onda neshto na htc universal platformi (kod nas ima da se nabavi qtek 9000)
ako neces gsm, hp ipaq hx4700 ili fujitsu-siemens pocket loox 720

Highl1 je napisao(la):
ako hoces sve to i gsm, onda neshto na htc universal platformi (kod nas ima da se nabavi qtek 9000)
ako neces gsm, hp ipaq hx4700 ili fujitsu-siemens pocket loox 720

zar nije FS jos u novembru objavio da upgradea na Windows Mobile 5.0 za loox 720 nece biti?

Poslednja izmena:
da, ne moze na loox 720 WM 5.0.

inace, uzimacu pda iz Amerike, tako da je izbor veci.
nasao sam nekoliko dobrih sa VGA display-om, ali nikako da nadjem neki koji ima i GSM

Kroz ruke mi je proslo nekoliko PDA uredjaja, a najvise HP-ovih, pa da izlozim i jedno svoje misljenje. PDA koji ima GSM ima s' jedne strane ogranicenu upotrebnu vrednost jer baterija u takvom uredjaju traje uz sasvim prosecno koriscenje telefona ni jedan ceo dan! ovo je iskustveno proverena informacija. Kada se GSM iskljuci, baterija moze da potraje i do 4-5 dana. Ako hoces kvalitetan, dobar PDA uredjaj koji moze da pusta i filmove razdvoji PDA i GSM upotrebu, znaci mobilni za telefoniranje, PDA za biznis upotrebu. Pored hx4700 koji je izuzetan, pogledaj i HP 2490 i 2790 modele, oni su kompromis izmedju cene i onoga sto pruzaju i nemaju GSM.
Pozdrav

prevideo sam da chovek hoce wm5 🙂
a poshto trazis i gsm, jedini koji imaju i vga ekran i gsm i wm5 su na htc platformi bazirani (i-mate jasjar, qtek 9000, itd itd..)

Pored hx4700 koji je izuzetan, pogledaj i HP 2490 i 2790 modele, oni su kompromis izmedju cene i onoga sto pruzaju i nemaju GSM.
Pozdrav[/QUOTE]

Da li znas jel hx4700 moze na WM 5.0? I ova druga dva?

jos nessto, gledao sam cene konkretno z njega po raznim nekim prodavnicama u US, i negde naidjem na cenu od 350 $ za konkretno hx4700, a negde su cene preko 550 $?? Jel zna neko gde je najbolje/sigurnije naruciti pda (preko interneta) da se isporuci u US, ne ovde?

hx4700 ima wm5 update od skora, ali ce mu cena skakati i to dosta, jer je prestao sa proizvodnjom skroz, tako da pozuri.

Nazad
Vrh Dno