Šta je novo?

PDA sa GSM-om, do 350 eur?

DeX-Force

Slavan
Učlanjen(a)
21.12.2004
Poena
309
Postoji li uopste tako nesto po ovoj ceni. Znaci treba mi sve u jednom jer mi treba i PDA a naravno treba mi i mobilni a ne bih bas mogao da nosim uvek sa sobom dva uredjaja...

DeX-Force je napisao(la):
Postoji li uopste tako nesto po ovoj ceni. Znaci treba mi sve u jednom jer mi treba i PDA a naravno treba mi i mobilni a ne bih bas mogao da nosim uvek sa sobom dva uredjaja...
Polovno da, recimo T-Mobile MDA (isto što i O2 XDA), ili ako uspeš da nađeš HP6340 za 400

Aaaa, ovaj HP 6340 je nov 650 eur, a i čini mi se da bi ga bilo teško naći polovnog.

A ovaj drugi me malo nervira što je sa neke mreže i ima logo te mreže na sebi, to sam uvek najviše mrzeo.

Zar ni jedan više proizvođač PDA uređaja nije napravio model sa GSM-om osim ovog HP-a ?

Zar ni jedan više proizvođač PDA uređaja nije napravio model sa GSM-om osim ovog HP-a ?
Imas i-mate i qtek modele...Mnogi proizvodjaci su napravili pda + gsm ,ali njihova cena je dosta veca od 350e.Pogledaj i-mate jam, super je.

I palm proizvodi PDA + gsm, recimo Treo 650. Samo sto kod nas kosta bezmalo 800e (na njihovom sajtu je daleko jeftiniji).

kUdtiHaEX je napisao(la):
Treo 650. Samo sto kod nas kosta bezmalo 800e (na njihovom sajtu je daleko jeftiniji).
Na njihovom evropskom sajtu je 729 evra (+transport i ostalo), američki ne vredi gledati, po toj ceni prodaju samo tamo.

Fina mu je i cena, ali u svakom slučaju bih radije neki sa Windowsom.

@Bunovan
i-mate jam je mali i super ali mi se ne sviđa što nema onscreen querty tastaturu, više mi se sviđa ovaj qtec ali mu je cena isto oko 700 eur čini mi se.

Čini mi se da će ipak biti SonyEricsson P900 ili P910, šta mislite o toj soluciji kao zamenu za PDA ?

Dobro si rekao - samo zamena za PDA. Ima nesto manji ekran, dosta manje ugradjene memorije, dosta sporiji procesor, nema SDIO slot, nema podrsku za bezicno umrezavanje (WiFi), koristi skuplji Memory Stick. Ako ti treba telefon pa pda, onda ok. Ako ti treba pda pa telefon, onda je dobar izbor. Ipak je to top Sony-ijev telefon.

@Neša
Nešto si ovde malo pogrešio čini mi se.
"Ako ti treba telefon pa pda, onda ok. Ako ti treba pda pa telefon, onda je dobar izbor."

Za šta si hteo da kažeš da je bolje?

i čemu služi SDIO slot, pretpostavljam za neka dodatna proširenja, jel može neko malo da mi pojasni.

Do sada takav uredjaj nisam video po toj ceni. Moli se samo da nadjes neki dobro istrosen, polovan ili kraden. Mada to ti snosis odgovornost. Pitanje je i kvalitet tako jeftinog uredjaja.

čemu služi SDIO slot, pretpostavljam za neka dodatna proširenja
Jeste. Običan SD slot prima samo SD memorijske kartice i ništa više, a SDIO pored memorijskih kartica prima i razne druge SD periferne uredjaje tipa WiFi, Bluetooth, GPS...

Hvala.

Nego sad tek neznam šta da radim, ajde da malo promenimo pravac ovoj temi.

Dakle šta bi ste vi uradili, imam trenutno SE T610, da li je pametnije da uzmem sada SE P900/910 ili da ostanem pri mom starom telefonu a da uzmem neki PDA za oko 300 eur, koji bi ste PDA predložili u tom slučaju?

@DX-Force mislio sam da kazem sledece: ako ti je prvenstvena uloga telefona,onda je P910 dobra zamena...ipak je to telefon. Ako ti pre svega treba pda, a funkcije telefona su sporedne, onda bolj epogledaj neki uredjaj koji je u startu PDA. Sad neznam cene, ali postoji mogucnost da se nabavi CF kartica sa GSM modulom, tako da se PDA sa podrskom za CF pretvori u telefon.

S druge strane, postoje i programi koji ti omogucavaju da preko BT-a PDA komunicira sa telefonom, i tako mozes birati brojeve, slati poruke, sredjivati imenik. Moj licni savet ti je da ako ti uredjaj nije preko neophodan, sacekas barem 6 meseci, novih uredjaja je sve vise, samim tim i cena im mora padati, a bice i bolja ponuda polovnih uredjaja.

Ja licno bih pre dao novac za dobar pda (npr PocketLoox) nego nesto sto je vec godinu dana star model mobilnog telefona, pa makar to bio i P910i, ciji sam fan bio dosta dugo,ali sam se na kraju ipak odlucio za Imate PDA2k.

E sad sam provalio na Američkom je ustvari cena 690$ a 290$ je kodirana na nekog operatera, pa se verovatno otplaćuje kroz račun.

DeX uzmi lepo PDA ostavi T610 i resi problem imas i jedno i drugo

E sad sam provalio na Američkom je ustvari cena 690$ a 290$ je kodirana na nekog operatera
A to je, a ja poredio karakteristike uredjaja da nisu tu zabušili - identične. Verovatno ima na netu načina da se flashuje i otključa... :d

Onda je to oko 575 evra tamo prema 729 evra u Evropi što se uklapa u neke uobičajene odnose cena... nažalost.

Prosto nemogu da poverujem da je Palm one toliko nabudzio cenu za Treo 650 koji je slabiji od Asus-ovog modela u pogledu konektivnosti i opreme.Ovaj 330 eu a ovaj oko 800eu.Cak je i HP nepovoljniji u odnosu cena -kvalitet kada se uporedi sa asus my pal a716.da ne pricam da A716 ima izvanrednu autonomiju sa standardnom baterijom....Po meni on je najbolji za kupovinu u svakom pogledu....

A716 nema GSM a ni radio.

Na ovom sajtu za koji si dao link lepo piše:

"A716 is well designed to support Compact Flash devices such as GSM Phone, FM Radio, GPS, GPRS, and Camera cards"

Nazad
Vrh Dno