Šta je novo?

PDA overclock :)

BitrAtE

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
1,085
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D @ DeepCool LT520 WH
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE
RAM
32GB (2x16GB) Kingston FURY Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
GIGABYTE RTX 5080 AERO OC SFF
Storage
Kingston KC3000 2TB + KC3000 1TB /
Zvuk
NZXT Relay 2.0 + NZXT Subwoofer @ AudioQuest DragonFly Black v1.5 / Asus ROG Delta II Wireless / Steelseries Arctic 1 Wireless / Sony Pulse 3D
PSU
NZXT C1200 Gold ATX 3.1
Kućište
Fractal Design Pop Mini Air White TG Clear
Monitor
Asus ROG Swift OLED PG32UCDM
Miš & tastatura
Asus ROG Falchion RX Low Profile + ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition @ Cooler Master MP511 Speed SF6 Edition Mouse Pad
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
Honor Magic7 Pro
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro, GT5...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Jel probao ko? :) Ja imam Qtek 2020 i sa 400mhz podigao sam takt procesoru na 480mhz i zaista se dosta osjeti u radu pogotovu ako je pretrpan aplikacijama....Ewo ko hoce moze da proba program je u athacmentu...

Prilozi

• Overclock.rar
    51.3 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
free je program,evo bash sam sad radio testove u nekom bench programu i stvarno se i na papiru dosta poznaje razlike ali sto je bitnije i u praksi ;)

Overklokujete ali se prvo raspitajte o arhitekturi tih procesora i koliko je to za over klok.ovde nema zamene ako vrisne.pa jednacina je jednostavna

Ja dizem po potrebi moj Asus A716 sa 400 na 472MHz, sto bi trebalo da je bezbedno za tu generaciju procesora. Samo se malkice vise greje i trosi bateriju brze.

Lik koji je inache napisao owaj program ima Qtek 2020 i drzi ga na 530mhz i kaze da mu radi sjajno....Ja licno se nisam usudio ici preko 480mhz :)

Ljudi ako zelite brze i jace isprsite se i kupite najnovije modele.Jer sve sto radi izvan fabrickiuh frekfrencija ima manji vek trajanja...nekazem ja da ce mu to odah stetiti, ali ja licno nebih overklokovao moj pda.dandy jesi li siguran,u vezi s time koliko je za over citaj iskljucivo sa oficijalnih sajtova(www.intel.com).Pozdrav

Evo digoh topic iz mrtvih....Qtek 2020 default 400mhz o/c 589mhz ;)

ooooooohhoooo
Sutrasnji post(Prodaje li neko Qtek 2020 potrebni rezervni delovi) salim se naravno

na 612mhz vec pocinje da kuca... :) tj smrzava ekran posle chega mora soft-reset... (hard reset nisam jos morao da radim hvala bogu) :)

Ja sam svoj h2210 drzao na 533MHz i dobro je radio (default 400) bas posle 1,5h divx-a je umeo da se zbuni, od drugara h2210 je mogao "samo" 472MHz na 533 je stalno brljavio pa zavisi od primerka do primerka. naravno kao sto neko rece ako crkne procesor nema zamene

Sada imam CPU 624MHz na defaultu pa mi ne treba overclock - sve leti i Duke3D igram sa 100fps (ko nije u toku uradjen je port na PocketPC - ceo Duke Nukem 3D radi fantasticno) i DivX apsolutno nema potrebe rekomprimovati :D

Poslednja izmena:
Duke radi i na MPx200 fantastično. Ne razumem samo kako igraš bez miša... ;)

Nazad
Vrh Dno