Šta je novo?

Pctv ?

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Sutra kupujem TV karticu PCTV. Pretražio sam forum u vezi toga i odlučio se za dotičnu kartu (60 €). Hteo sam samo da priupitam da li postoje možda neki različiti tipovi kartice,ako ima koju odabrati, i šta ide u kompletu sa karticom?
Koristio bih je u W2k i Win98. Mašina je poprilično jaka.
Ili je možda bolji Leadtek? :confused:
Ujutru čitam odgovore (ako ih bude) pa se odlučujem.

Dabar je napisao(la):
Sutra kupujem TV karticu PCTV. Pretražio sam forum u vezi toga i odlučio se za dotičnu kartu (60 €). Hteo sam samo da priupitam da li postoje možda neki različiti tipovi kartice,ako ima koju odabrati, i šta ide u kompletu sa karticom?
Koristio bih je u W2k i Win98. Mašina je poprilično jaka.
Ili je možda bolji Leadtek? :confused:
Ujutru čitam odgovore (ako ih bude) pa se odlučujem.

Pa, sudeci po skorom testu Benchmarka ASUS TV/FM tuner se dobro pokazao.
A sto se tice PCTV-a imas tri varijante: pctv (mono,...), pctv-pro (stereo,...) i pctv deluxe (eksterni preko USB-a). Detaljnije ovde

da ne otvaram novi tred:
jel video neko nove pctv pro? ortak uzeo pre neki dan i ima jedno 10x (zapreminski) manji tuner od ovog koji ja imam (~10x1x3cm). na netu nista nisam nasao, a neka razlika valjda postoji, majku mu?

ps. taman nek je delimir capi za test!

Re: Re: Pctv ?

Bane-Nis je napisao(la):
A sto se tice PCTV-a imas tri varijante: pctv (mono,...), pctv-pro (stereo,...) i pctv deluxe (eksterni preko USB-a). Detaljnije ovde

a ima i PCTV Rave koji je isti ko PCTV samo bez daljinca
inace ja imam PCTV i relativno sam zadovoljan sa njime :wave;

Re: Re: Pctv ?

Bane-Nis je napisao(la):
Čitao sam o Asusu, da li može u Beogradu da se nađe? Deluje mi prilično uverljivo.

Bahati [SiD] je napisao(la):
da ne otvaram novi tred:
jel video neko nove pctv pro? ortak uzeo pre neki dan i ima jedno 10x (zapreminski) manji tuner od ovog koji ja imam (~10x1x3cm). na netu nista nisam nasao, a neka razlika valjda postoji, majku mu?

ps. taman nek je delimir capi za test!
Kakvi su ortakovi utisci?

Ja sam probao nove PCTV /Pro kartice, jeste imaju mali tuner, ali rade odlicno, preko kablovske ima besprekornu sliku a i sa sobnom antenom se odlicno pokazao! Znaci nije sve u velicini!:p

Re: Re: Re: Pctv ?

Dabar je napisao(la):
Čitao sam o Asusu, da li može u Beogradu da se nađe? Deluje mi prilično uverljivo.

Pa i ja sam skoro pitao autora teksta i dobio sledeci odgovor(prilazem ceo mail):
------------------------------------------------------------------------------------
..........
..Zdravo, interesuje me da li je Sinteh nabavio samo jedan primerak radi
..testa ili ga ima u svojoj velikoprodaji. Ukoliko je vec u prodaji
..zainteresovan sam da ga uzmem preko jedne firme ovde u Nisu (TIco)
..koja saradjuje sa Sintehom.
..Da li joj se zna cena ako nista drugo?
..Unapred Hvala
..Bane-Nis
..........

Koliko je meni poznato trebalo bi da je "Sinteh" uvezao vise primeraka, i
da su distribuirani ka "Tehnikomu" i "MD"-u...Cena bi trebala da je 10-15e niza u odnosu na PCTV Pro. Imaj u vidu da je kartica kod mene bila jos pre dve nedelje i da je moguce da su sve vec rasprodate.

Pozdrav, Delimir.
------------------------------------------------------------------------------------

Uostalom pitaj u Sintehu da li i u kojoj tacno njihovoj maloprodaji mozes naci to. Aj' pa obavesti ako si uradio nesto jer i mene interesuje ASUS.

:wave;

Asusa ima u "MD"-u, proverio sam, ali cena je preko 100 € tako da ću se zadržati na običnom PCTV-u . Samo, nešto razmišljam: da li je mana PCTV-a što nema FM tjuner ili je to prednost ako uporedimo sa matičnim pločama gde su po pravilu najbolje ploče one koje na sebi nemaju ništa integrisano? Zanima me da li je ona možda malo zastarela po tehnologiji u poređenju sa novijim TV tjunerima (npr. Leadtek po klasi)? Gledam u PCTV, ali razmišljam o Leadtek-u.:) :confused:

PCTV sa novim tjunerom

Ja imam stari Pinnacle PCTV sa philps-ovim tjunerom, i kao hteo da menjam tv kartu. Naravno uzeo sam taj novi PCTV sa malim fensi tjunerom i opasno se razocarao. Taj tjuner je mnogo losiji od onog philips-ovog. Tako da sam se zadrzao na staroj tv karti. Ali ako imas kablovsku, onda ti stvarno nije bitno koji je tjuner.

Ja imam stari Pinnacle PCTV sa philps-ovim tjunerom, i kao hteo da menjam tv kartu. Naravno uzeo sam taj novi PCTV sa malim fensi tjunerom i opasno se razocarao. Taj tjuner je mnogo losiji od onog philips-ovog. Tako da sam se zadrzao na staroj tv karti. Ali ako imas kablovsku, onda ti stvarno nije bitno koji je tjuner.

Jos jedan razocarani korisnik PCTV Pro kartice sa novim ''slatkim'' srebrnim kao sibica velikim tjunerom.Taj tjuner je KU*AC!!!!!!! Stvarno je ocajan!! Ali sto se tice grebovanja slike i ( full PAL i zezalice) skidam kapu.Samo ko ima kablovsku neka uzme ovj model za ostale zaobilaziti u sirokom luku

Dabar je napisao(la):
Asusa ima u "MD"-u, proverio sam, ali cena je preko 100 € tako da ću se zadržati na običnom PCTV-u . Samo, nešto razmišljam: da li je mana PCTV-a što nema FM tjuner ili je to prednost ako uporedimo sa matičnim pločama gde su po pravilu najbolje ploče one koje na sebi nemaju ništa integrisano? Zanima me da li je ona možda malo zastarela po tehnologiji u poređenju sa novijim TV tjunerima (npr. Leadtek po klasi)? Gledam u PCTV, ali razmišljam o Leadtek-u.:) :confused:
Ima ASUS-a za 80evra u NS, tako da u BG-u bi trebalo da ima i za 70!?

Nabavio sam PCTV. Imam kablovsku od PTT-a, očaj jedan. Samo par stranih kanala je uredu a domaći su neviđeno loši. Na to mi se i komšije žale. Sad ne znam kakav mi je tjuner, jer slika na TV-u je još gora. Saznaću, nadam se,jednog dana kad poštari počnu da rade kako valja ctp;

Ja sam dobio kablovsku preko jedinog legalnog distributera kablovske televizije kod nas - KDS-a. Slika nije loša kad je ima :D (ima je uglavnom). Nego, nestali mi neki kanali, carevi ne znaju da podese kablove u bazi. Srećom pa ne valjaju kanali koji mi se ne gledaju (Discovery, AnimalPlanet i sl.). Ali me nervira to što nemam EuroSport :(. Podsetite me da im se požalim ovih dana :whip

Kad kažeš da je slika dobra preko PCTV-a, izgleda da ću i ja sebi da kupim. Reci mi, radi li pod XP-om ako koristiš WinXP?

radi

PCTV definitivno radi pod XP i to savrseno

Nazad
Vrh Dno