Šta je novo?

PCTV novi Driveri 5.10

micens

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
619
znacajno je poboljsanje u odnosu na 4.02. Imam ja full verziju na Cd-u pa ako hoces mogu ti je dati da ne skidas sa neta, a mozes i da dodjes da vidis razliku!

Pozdrav svima,

Da li je neko probao nove PCTV 5.01 + 5.10 Update drivere, kakvi su? Pogotovo me interesuje da li su bolji od 4.02 u win2000?

Da li je u tih 30MB i novi PCTV Vision?

Kakva je prica oko VxD i WDM drivera, da li to biram prilikom standardne instalacije ili skidam svaki driver posebno sa neta?

Da li je neko probao novi Studio 8.1? Sta se tu dobija?

Hvala!

Hvala na ponudi ali vec sam skinuo sa neta :)

Ovih dana cu verovatno isprobati, ali pre toga ide Norton Ghost ;)

micens je napisao(la):
znacajno je poboljsanje u odnosu na 4.02. Imam ja full verziju na Cd-u pa ako hoces mogu ti je dati da ne skidas sa neta, a mozes i da dodjes da vidis razliku!

Scorpio76 je napisao(la):
Hvala na ponudi ali vec sam skinuo sa neta :)

Ovih dana cu verovatno isprobati, ali pre toga ide Norton Ghost ;)

Obavezno,... evo pre neki dan mi se drug zali kako su ocajno spori 5.1 drajveri kada se grebuje preko VDuba, dropuju frejmove kao ludi (w2k),
a i meni se cini da su prilicno sporiji,... jedino sto lepse izgleda onaj Vision

A jel ima neko full verziju na CD-u koja nije uskracena za timeshifting i sl?

Neki dan sam bio u List-u i videh da na policama imaju nove verzije PCTV kartica koje u sebi imaju novi softver. Uz full verziju PCTV (sa daljincem, znaci ne Rave) bi trebao da se isporucuje full-softver...

VFW/WDM
Uz PCTV 4 dolaze stari VFW (Video for Windows - standard koji datira od Windowsa 3.1) drajveri a uz PCTV 5 dolaze WDM drajveri koji su ipak novija tvorevina. Posto neki stari programi traze iskljucivo VFW drajvere onda su uz PCTV 5 dati neki VFW drajveri koji leze preko WDM drajvera i ne valjaju nista. Zato VirtualDub ipak radi ali ne radi kako treba. Jedini izlaz je naci software koji koristi WDM drajvere.

Dakle koga zanima capture neka proba iuVCR (http://www.iulabs.com). Drasticno je bolji od VirtualDuba kada se koriste WDM drajveri (sa VFW ni ne radi). Ja sa iuVCR i PICVideo MJpeg codecom capture-ujem u full pal rezoluciji kao od sale, a kvalitet je skoro kao original. iuVCR ima mogucnost i dodavanja proizvoljnog filtera pa je jedna od opcija i Deinterlace filter iz PCTV 5 paketa. Sve u svemu od verzije 5 sam bukvalno odusevljen kvalitetom capture-a za razliku od VirtualDub PCTV 4 verzije kada je to bilo podnosljivo (mnogo veci broj izgubljenih frejmova, losiji kvalitet like...). Jedva cekam da probam full verziju...

Inace postoji i alternativan software sa timeshiftingom: http://www.showshifter.com
Probao sam ga i nisam se bas odusevio sa user interfaceom i kvalitetom slike (nema deinterlaceing a premotava samo +/- 15 sekundi i to nece preko tockica misa nego nesto shitv-alt-trt-mrt) ali da radi radi. Kazes pauza on stane kazes nastavi on nastavi.

Inace koristim Win2000 a imam Celerona na 566@808 i naravno neku BX plocu..

Zarko

jel bi mogao neko da mi nareze te drajvere za PCTV, treba mi za druga, pa bih ja dosao sa diskom? Hvala

delimir je napisao(la):
A jel ima neko full verziju na CD-u koja nije uskracena za timeshifting i sl?

Neki dan sam bio u List-u i videh da na policama imaju nove verzije PCTV kartica koje u sebi imaju novi softver. Uz full verziju PCTV (sa daljincem, znaci ne Rave) bi trebao da se isporucuje full-softver...

Full verzija softvera (timeshifting, pun PAL capture) se isporucuje sa PCTV Pro varijantom. Imam takvu karticu pa sam sa njom dobio pomenuti softver u verziji 5.0. Naravno moze se update-ovati sa poslednjim patchom na 5.1

Ognjen je napisao(la):

Da li su to full driveri jer su 38MB.
Interesuje me jer sam skidao onaj pctvrave_501_webinstall exe i nesto mi ne valja fajl :(

Pa da ne bih skidao ponovo prvo tih 33MB pretpostavljam da je ovo full verzija...... ili je samo update a stara je imala mnooogo bug-ova :)

Daklem, da li je neko vec probao da instalira samo 5.20 bez 5.01 i 5.10?

Pozdrav

Na Pinnacle-ovom forumu kazu da je definitivno update.

Tamo cak spominju i 5.11 Update ?!?! Da li neko ima link do tog fajla?

Zasto u imenu 5.01 drivera stoji RAVE? Fali nesto?

Pozdrav

Paradigma je napisao(la):
Full verzija softvera (timeshifting, pun PAL capture) se isporucuje sa PCTV Pro varijantom. Imam takvu karticu pa sam sa njom dobio pomenuti softver u verziji 5.0. Naravno moze se update-ovati sa poslednjim patchom na 5.1

Ajde, ako nije problem da mi recnes to na CD i posaljes ?

ajde molim vas, meni dreba bilo sta za PCTV da se nareze, samo za WIn XP da radi!

Ne mogu svima koji su zainteresovani da posaljem jer bi me kostalo i vremena i novca, a ne bih nikog da izdvajam. Nego da probamo po jedna kopija za svaki zainteresovani grad (s obzirom da se pominje i Kruševac :) ).

P.S. Ne treba sanjati!, za pun PAL capture bez dropovanog frejma će vam trebati procesor reda XP2000+ ili P4 2GHz.

Ne mogu svima koji su zainteresovani da posaljem jer bi me kostalo i vremena i novca, a ne bih nikog da izdvajam. Nego da probamo po jedna kopija za svaki zainteresovani grad (s obzirom da se pominje i Kruševac :) ).

P.S. Ne treba sanjati!, za pun PAL capture bez dropovanog frejma će vam trebati procesor reda XP2000+ ili P4 2GHz.

Pa ja baš imam XP 2000+ :D...

Ja mogu da uzmem od nekoga u Beogradu - nije problem, samo javi kome si poslao. Neću da te maltretiram da šalješ za KŠ, kada sam ja ionako u Beogradu...

Hvala, pozdrav.

Skinuo sam drajver 5.20, raspakovao ga, ubacio tv tuner u masinu u kojoj nikad nije bila TV kartica, prilikom podizanja XP-a on je pronasao karticu i prihvatio drajver 5.20. Zatim sam iz Setup DIR-a pokrenuo instalaciju za PCTV Vision i to se lepo instaliralo, i program radi. Znaci nije neophodno imati nesto vec instalirano za PCTV. Posto do te masine nemam antenski kabl, samo sam stavio parce zice tako da imam samo 2 programa koji koliko toliko mogu da se gledaju. Ali generalno sve radi. (Prilikom instalacije XP se buni da drajveri nisu sertifikovani).

goranv je napisao(la):
Skinuo sam drajver 5.20, raspakovao ga, ubacio tv tuner u masinu u kojoj nikad nije bila TV kartica, prilikom podizanja XP-a on je pronasao karticu i prihvatio drajver 5.20. Zatim sam iz Setup DIR-a pokrenuo instalaciju za PCTV Vision i to se lepo instaliralo, i program radi. Znaci nije neophodno imati nesto vec instalirano za PCTV. Posto do te masine nemam antenski kabl, samo sam stavio parce zice tako da imam samo 2 programa koji koliko toliko mogu da se gledaju. Ali generalno sve radi. (Prilikom instalacije XP se buni da drajveri nisu sertifikovani).

Pazljivo sa tim 5.20, sklonili su ga sa ftp servera. Ko zna zasto :)

Sad je kasno vec sam ih instalirao. Vidljivih izmena u odnosu na 5.1 nema puno osim sto brze switch-uje kanale, poput verzije 4.0 sto svakako pozdravljam. Paket je stand alone i ako pise da je update u pitanju.

Sad je kasno vec sam ih instalirao. Vidljivih izmena u odnosu na 5.1 nema puno osim sto brze switch-uje kanale, poput verzije 4.0 sto svakako pozdravljam. Paket je stand alone i ako pise da je update u pitanju.

Da brže svičuje kanale to sam i ja primetio...Inače nigde nije pisalo da ima da se downloaduje ni na nemačkom ni na USA sajtu...Jednostavno fajl je bio na serveru, ali je na driver update strani stajala samo verzija 5.1 kao najnovija. Inače, bez brige radi korektno...

Vrh Dno