Šta je novo?

PCTV MediaCenter & ShowCenter

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
D

delimir

Guest
Rec je o novom konceptu multimedijalnih uredjaja za kucne racunare. Jedan element je instaliran u racunaru (klasican TV tjuner u PCI ili USB varijanti), a druga jedinica, koja putem WiFi mreze ili ethernet kabla hvata signal sa racunara, predvidjena je da se poveze na TV u dnevnoj sobi. Fajl server koji je u sklopu softvera strimuje multimedijalne sadrzaje na jedinicu koja je u dnvevnoj sobi omogucavajuci gledanje DivX-eva ili slusanje MP3 fajlova prenosenjem bezzicnom mrezom iz druge sobe (PC) ka dnevnoj sobi (TV ili HiFi)

http://graphics.tomshardware.com/video/20050304/index.html

Review je istina veoma povrsan i nema nesto mnogo informacija kako to radi u praksi - podjednako informacija se moze dobiti i sa Pinnacle-ovog sajta.

Poslednja izmena:
delimir je napisao(la):
Rec je o novom konceptu multimedijalnih uredjaja za kucne racunare. Jedan element je instaliran u racunaru (klasican TV tjuner u PCI ili USB varijanti), a druga jedinica, koja putem WiFi mreze ili ethernet kabla hvata signal sa racunara, predvidjena je da se poveze na TV u dnevnoj sobi. Fajl server koji je u sklopu softvera strimuje multimedijalne sadrzaje na jedinicu koja je u dnvevnoj sobi omogucavajuci gledanje DivX-eva ili slusanje MP3 fajlova prenosenjem bezzicnom mrezom iz druge sobe (PC) ka dnevnoj sobi (TV ili HiFi)

http://graphics.tomshardware.com/video/20050304/index.html

Review je istina veoma povrsan i nema nesto mnogo informacija kako to radi u praksi - podjednako informacija se moze dobiti i sa Pinnacle-ovog sajta.

Evo da dodam par informacija jos.Pinnacle show moze da snima tv program ako postoji instalirana pinnacle tv karta u pc.Moze i slike da pregleda i moze internet radio da se slusa.Moguce je i internet stranice da se otvore.Postoje 2 verzije(jedna sa WIFI karticom a jedna bez nje).Inace radi super dosta brzo komunicira sa pc ali ima jedna losa stvar.
Ja imam instaliran McAffe antivirus koji kontrolise i skripte pa zbog toga je malo otezan pristup i komunikacija(u startu).Oprobao sam sa drugim antivirusom(Nod32) i nema problema.Netzwerk karta mora da ima dodeljenu fixIP i Pinnacle show isto.Inace moze da pristupi na sve pc u mrezi.Podesavanja nisu komplikovana.Ja sam ga 200€ platio(verzija bez WIFI).Sa WIFI karticom cena je oko 300€.(U Ch)

edit.dok se gledao neki film ili muzika PC je slobodan.Ne zauzima ni prozesor a ni memoriju.Znaci moze bilo sta da se radi sa njim.

Poslednja izmena:
Huh...300e je, bojim se, previse da bi se naslo kod domacih ditributera :( Ipak, je to multimedijalni uredjaj.

delimir je napisao(la):
Huh...300e je, bojim se, previse da bi se naslo kod domacih ditributera :( Ipak, je to multimedijalni uredjaj.
Ali ipak ova verzija bez WIFI je interesantnija jer je razlika u ceni 100€ a ta WIFI kartica kosta mnogo manje.Inace verzija bez WIFI ima mesto za karticu samo sto ona mora da se kupi i obavezno bar sa 54 mb/s jer kako kazu ispod toga je pitanje koliko ce dobro prenositi sve to.Inace sa netzwerkom radi super(100mb/s).

Vrh Dno