Šta je novo?

PCTV i desinhronizacija video/audio

BigBoy

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
675
Prilikom grebovanja javlja se desinhronizacija video i audio signala. Menjao sam kodeke (MPEG1, MPEG2, divx, DV,...), verzije pinacle software-a (5.11, 5.2, 5.5) kao i ponudjene rezolucije.... Desinhronizacija se moze osetiti posle 10-15 minuta, a posle 30 minuta je strasno, da ne pricam za duze.
Iz VirtualDub-a je moguce grebovati ali samo u rezolucijama do 320x240 (sto mi je malo), i to direktno u divx ili cist AVI nista drugo (najvise mi odgovara DV jer mogu bez problema da ga montiram u Premieru i kasnije izvezem.....).
Jos jedan drugar ima istih problema ali sa cel500 sto i nije cudo :) s obzirom na masinu, ali kod mene bi trebalo da radi odlicno.

PS: Pre ove kartice imao sam stari Ati All In Wonder Pro 8MB (sa Rage Pro chipom) koji je radio fantasticno ali ga je vreme pregazilo.

Konfiguracija:
Athlon1600+
GA-VRXP
256RAM 333 (radi na 266 sinhrono) Samsung
Pinacle PCTV sa daljinskim (digitalni tjuner, noviji model, manji tjuner sa stampanim znakom)
Ati 7500LE
Maxtor 60GB 7200, debeli, C:15GB, D:30GB (NTFS oba, sveze defragmentirani)
Live 4.1 ili integrisana zvucna (neki creative....) (probao sa obe i isto)
XP pro SP1, sa i bez Via drajvera, katalisti 3.x,........

Ako neko ima jos neku ideju rado bih je probao :)

desinhr.

Imam slicnu masinu kao tvoja , i slicnih problema . Resio sam tako sto sam instalirao iuVCR i MJPEG codec i snimam preko njih . s tim sto sam morao da instaliram i driver sam istog sajta , tek onda vise nije bilo problema sa desinhronizacijom . J edino sto je driver za Aver media kartice , pa mi sad ostali softver koji koristi tv karticu npa. Vision vise neradi . Probacu jos i WinDVR i PowerVcr pa cu javiti iskustva . Inace izgubio sam dva dana da nateram karticu da snima kako treba ...

BigBoy je napisao(la):
Prilikom grebovanja javlja se desinhronizacija video i audio signala. Menjao sam kodeke (MPEG1, MPEG2, divx, DV,...), verzije pinacle software-a (5.11, 5.2, 5.5) kao i ponudjene rezolucije.... Desinhronizacija se moze osetiti posle 10-15 minuta, a posle 30 minuta je strasno, da ne pricam za duze.
Iz VirtualDub-a je moguce grebovati ali samo u rezolucijama do 320x240 (sto mi je malo), i to direktno u divx ili cist AVI nista drugo (najvise mi odgovara DV jer mogu bez problema da ga montiram u Premieru i kasnije izvezem.....).
Jos jedan drugar ima istih problema ali sa cel500 sto i nije cudo :) s obzirom na masinu, ali kod mene bi trebalo da radi odlicno.

PS: Pre ove kartice imao sam stari Ati All In Wonder Pro 8MB (sa Rage Pro chipom) koji je radio fantasticno ali ga je vreme pregazilo.

Konfiguracija:
Athlon1600+
GA-VRXP
256RAM 333 (radi na 266 sinhrono) Samsung
Pinacle PCTV sa daljinskim (digitalni tjuner, noviji model, manji tjuner sa stampanim znakom)
Ati 7500LE
Maxtor 60GB 7200, debeli, C:15GB, D:30GB (NTFS oba, sveze defragmentirani)
Live 4.1 ili integrisana zvucna (neki creative....) (probao sa obe i isto)
XP pro SP1, sa i bez Via drajvera, katalisti 3.x,........

Ako neko ima jos neku ideju rado bih je probao :)

IRAC:
pa ti stvarno ili se *****avas sa pitanjem?
Ma covece, ne razumem da isprobavas PCTV karticu i cudis se sto ne moze da radu vecu rezoluciju. Ako si znao da dajes pare na konfiguraciju sto nisi se isprsio jos malo i dao za neku All In Wonder ili makar Radeon Ati karticu, neko si dao 50 E za PCTV.

Eto ti odgovora sto ne radi-zato sto neces da das vise para, i molim te posto te niko nije uputio a moderator je trebao, ne zanosi se da grebujes u DV sa PCTV nego kupi Fire Wire, pa ces grebovati u DV ako koristis DV kamkorder i njegov Fire Wire izlaz a ako hoces analogni u DV kupi AMtrox RT 2500 pa radi.

Aj zdravo, moderator, ne spavaj nego radi svoj posao i objasni coveku.

irac je napisao(la):
...

IRAC:
Ma covece, ne razumem da isprobavas PCTV karticu i cudis se sto ne moze da radu vecu rezoluciju. Ako si znao da dajes pare na konfiguraciju sto nisi se isprsio jos malo i dao za neku All In Wonder ili makar Radeon Ati karticu, neko si dao 50 E za PCTV.

Eto ti odgovora sto ne radi-zato sto neces da das vise para, i molim te posto te niko nije uputio a moderator je trebao, ne zanosi se da grebujes u DV sa PCTV nego kupi Fire Wire, pa ces grebovati u DV ako koristis DV kamkorder i njegov Fire Wire izlaz a ako hoces analogni u DV kupi AMtrox RT 2500 pa radi.

Ti se stvarno Z****a***...
Ako treba da ulozi jos neku kintu onda je pametnije da odmah otkupi TV stanicu i da zaposlenima zapovedi da mu grebuju sta vec hoce...

Cisto da se zna namestio sam karticu da grebuje kako treba i bas necu da kazem kako. Kazacu samo Sikiju!

A ima irskih budala na ovom forumu to je valjda svima jasno......... Pa znam ja da za 100k eura mogu da kupim pristojnu opremu, ali necu. Pre cu pare potrositi na nesto drugo!

MODERATORI ZATVORITE SLOBODNO OVAJ TREAD DA BUDALE VISE NE BI LUPALE!

irac je napisao(la):
...

Jako upucen si :D ....
Pinacle PCTV odlicno grebuje u 720x576. Jedino se WDM driver ne slazhe sa Virtual Dub, i ima ogranichenje vertikalne res. Ali mozhe na primer da radi sa 720x288. A naravno sa nekim drugim BT 8x8 driverom ce raditi i max vert. res. Ovo sve govorim iz prakse.

Sto se tiche desync-a chesto je problem preopterecen Windows.

Vrh Dno