Šta je novo?

PCTV , 4.02 linije koje se javljaju ...

pikac

Čuven
Učlanjen(a)
27.08.2000
Poena
609
Win 98 ili XP driver je 4.02 linije koje se javljaju na brzim pokretima.
Neko je to pisao mislim da je Delimir ali nisam siguran kako to da eliminisem ?

To se ne može eliminisati. Jednostavno takva je tehnologija. Ako ti baš smeta, ti stavi da PCTV Vision ne koristi Interlace. Opcija je pod Settings pa pod Video (ne znam stvarno tačno kako se zove opcija jer već više od četiri meseca ne koristim ništa od Pinnacle drajvera i softvera uz moju PCTV kartu). Slika će biti mutnija, ali interlejs linijica neće biti.

Ma ne linija nego linijice bele iskrzane.
Znam sta je interlace ali ovo nije to kao kad imate sateltitsku antenu sa mali tanjirom pa sneg uobliku linija e tako se imeni javlja samo su linijice malo duze od 5-10 cm.
Znam kad sam stavio XP to nije bilo !

Probaj da promenis detonatore. Ja sam imao problem sa istim.

pikac je napisao(la):
Ma ne linija nego linijice bele iskrzane.
Znam sta je interlace ali ovo nije to kao kad imate sateltitsku antenu sa mali tanjirom pa sneg uobliku linija e tako se imeni javlja samo su linijice malo duze od 5-10 cm.
Znam kad sam stavio XP to nije bilo !

Postoje generalno dve vrste smetnji. Bele HORIZONTALNE linije i vertzikalne linije. Interesantno je da sam pre imao bele linijice na satelitskim kanalima (kablovska TV), a da su se sada izgubile (promena detonatora, Windows XP pre ME...)
Vertikalne linijice su malo teži problem pošto ih imam i sada na pojedinim kanalima. Mislio sam da je do napajanja, ploče ili sl. Međutim kada sam kod sebe imao jedan P4 sa MSI i845 pločom bile su još jače (!?), a un je u sebi imao fino napajanje od 300W...

Postoji neko rešenje za to i zove se Pinnalce PPE ali ne treba očekivati previše od njega...

Nazad
Vrh Dno