Šta je novo?

PCTel AMR modem ne pusta nikakvog glasa

ymiljan

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
620
Ploca je PCChips 810LMR.

Iz razloga koje bi stvarno bilo predugo da objasnjavam, prodao sam stari PCTel modem (koji je bio instaliran kad sam kupio komp. - prolece 2001) i nedavno uzeo novi.

Stari modem je pod WinME pustao zvuk preko int. zvucne kartice na zvucnike i tako je to radilo.

Na sadasnjoj konfiguraciji, instaliran je XP, ali modem ne pusta nikakvog glasa, ni preko kartice/zvucnika ni preko svog speakera.

Sta bih mogao da uradim tim povodom?

Pozdrav

Vidjao sam pctel-ove modeme koji cute, i koliko se secam ostali su takvi, inace rade ok.

ymiljan je napisao(la):
Ploca je PCChips 810LMR.

Iz razloga koje bi stvarno bilo predugo da objasnjavam, prodao sam stari PCTel modem (koji je bio instaliran kad sam kupio komp. - prolece 2001) i nedavno uzeo novi.

Stari modem je pod WinME pustao zvuk preko int. zvucne kartice na zvucnike i tako je to radilo.

Na sadasnjoj konfiguraciji, instaliran je XP, ali modem ne pusta nikakvog glasa, ni preko kartice/zvucnika ni preko svog speakera.

Sta bih mogao da uradim tim povodom?

Pozdrav
Kod mene je bilo slicnih problema na W98SE. Instalirao sam (novi) PCTel modem na 810LMR i u Device manager-u sam imao dva modema.
Skinuo sam oba u safe mod-u i posle instaliranja sve radi OK.
Dakle, u Dial Up-u (kao i u Device manager-u) mi je prijavljivao dva modema, ali je stari modem bio postavljen po default-u, pa nije zvao.
Da li kod tebe zove?
Da li si probao da stavis novije drajvere za modem. Mislim da su poslednji sa cd-a verzija 8.11

Drajveri, drajveri...
skinuo sam zadnje sa sajta PCChips i ovo bezzvucno stanje je sa njima, ali isto je i sa ranijim drajverima (probao jedno 3-4, koliko sam nahvatao)

Inace nisam imao 2 modema instalirana. Naime, XP (sa SP1) je instaliran nakon sto je 1. modem izvadjen, a u pitanju je bila clean install
Izgleda da je ovo ipak primerak iz serije nemih...

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno