Šta je novo?

pcmcia

koba

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poena
309
da li je moguce da sbb d3 karticu utaknem u pcmcia card slot na lcd tv-u i ako je moguce, kakav adapter mi je potreban?

ps. ako neko mozda zna, da li ce moj d3 risiver (zajedno sa karticom, da ne bude zabune) raditi ako ga prikljucim kod ortaka na drugom kraju grada? :d

1. Ne. Bio bi ti potreban videoguard cam, ali tako nešto ne postoji.
2. Da, naravno da možeš bilo gde da ga priključiš na sbb kablovsku mrežu.

da li je to to sto ne postoji? :)

ps. veceras ubacujem d3 karticu pa javljam da li sljaka

Poslednja izmena:
Nece da radi jer u tv ti prvo treba DVB-c tuner, drugo SBB koristi videoguard zastitu koju tv ne moze da decodira.

pronadje mi sve digitalne kanale i memorise ih ali nema slike, to sto se tice sbbove d3 kartice, sa kds-ovom radi bez problema
da li neko zna hoce li sbb to da odblokira, nije bitno kako, legalno, mito, korupcija itd
zaista me nervira da koristim njihov stupidni daljinac!!!

da li je to to sto ne postoji? :)

ps. veceras ubacujem d3 karticu pa javljam da li sljaka

v-i-a-c-c-e-s-s
"ovako se ne piše videoguard" :D
Možda da probaš da nabaviš diablo cam i u njega staviš aktiviranu d3 karticu.
Druga varijanta ti je dreambox sa kablovskim dvb-c tjunerom.

Poslednja izmena:
ne odustajem tako lako, probacu sutra i to da nabavim :type:

Ko zna da li je uspeo :) Citao sam ovo pre par meseci al eto dodjoh i ja u situaciju da mi treba odgovor da li to moze...znaci imam DVB-T tuner i pcmcia slot na TV-u.Postoji li bilo kakva sansa da nesto ubacim od tih videoguard tipa adaptera i ikomovu karticu u njega pa da mogu da koristim daljinac od TV-a?Hvala.

I kako ti radi>?

verovatno nikako, jos ce biti dobro ako nije bilo pecenja

nece ici u tv nikakva kartica, da bi dekodirao kablovsku digitalnu morao bi da imas neki dvb-c risiver sa slotom za kartu tipa kablovski dreambox ili vec nesto, posto televizor sam po sebi nema dvb-c tuner nego dvb-s vec samim tim cela akcija pada u vodu

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da ni moj tv sa DVB-T ne moze nista sa video gard CAM-om....

... neki dvb-c risiver sa slotom za kartu tipa kablovski dreambox ili vec nesto...

Imas neki predlog konkretno ( naravno da ima kod nas da se pazari :eyebrows: )

ako imas sbb ugovorom dobijes digitalu i samim tim dobijes i ono djubre od dvb-c digitalog risivera sa karticom u slotu (nds-videoguard), koliko znam kod nas bi mozda mogao da se nadje eventualno dreambox al i to je zahebancija prepraviti ga da bi citao nds kartu zbog specificnog napajanja karte, koliko znam nisam bas siguran ikom koristi kao sistem zastite conax, cisto za informaciju

Da, ja sam na Ikomu.Nemam pojma koji vid zastite koriste znam samo da ide kaon K270 receiver,a sto se tice dreambox-a na koji model si konkretno mislio?

Ikom koristi conax. A ako hoćeš dreambox bilo koji sa dvbc tunerom (svi modeli postoje sa svim tunerima)

Aha,nego buni me to conax,recimo uzmem dreambox 500C da li ce raditi kartica koju izvadim iz Ikomovog Kaona.Znas na sta mislim,ili treba neki poseban DVB-c tuner da zabodem...

iskren da budem ne znam kakvu akciju tacno zelis da dobijes i dali ti se isplati ikakvu ulaganje u risiver tipa dreambox

elem ono sto ces sigurno dobiti je risiver sa mnogo vise mogucnosti (napr snimanje, na hdd interni ili od pc-a, i pregledavanje tog istog materija, plus sve sto dreambox nudi kao mogucnost), mozda ako imas i satelitsku pa bi imao jedan uredjaj za sve stvari

zavisi sta bi mogao i od samog modela dreama a sta ne, imas zvanicnu prezentaciju pa pogledaj koji podrzava dupli tuner, ugradnju hdd-a itd ...

dvb-c tuneri ne postoje razliciti svi su isti i za istu namenu, dali bi ikomova karta radila niko ne zna treba da se testira, postoji mogucnost da je uparena sa koblovskim risiverom pa bi to moglo da stvara odredjene probleme ali ja nisam siguran sto se toga tice

Akcija je sledeca: Zamenim Kaon sa nekim DVB-C receiverom koji ima digitalni izlaz tipa DVI ili HDMI .Ovako kako je sada prakticno da se ne vidi razlika u kvalitetu slike izmedju Kaona i obicnog kabla na mojoj plazmi.Neki programi su definitivno bolji na kablu.Iz tih razloga pitam za neki DVB-C receiver koji bi zamenio Kaon-a jer on ocigledno kad ga prevede iz digitalnog u analogni smanji kvalitet prilicno.Smatram da bi slika bila sigurno mnogo bolja sa recimo nekim receiverom sa digitalnim izlazom.Zato i pravim akciju :)

e pa sad mi malo jasnije, dreambox 500c nema digitalne izlaze samo scart+cinc kao i svi ovi stariji modeli, tako da ti to nebi igralo

kupovina nekog novijeg je 350+ jos i nije sigurno da bi ti radila karta u njemu, sve u svemu nesigurno a nije jeftino

Au,sad me ubi u pojam.Naravno,hvala ti za info.Pa onda bolje da ne diram nista,uzmem iz firme neki vrhunski scart :p i peglam preko Kaona :)
Auuuu

Razmisljao sam o dm 800 HD,al' zamisli da nece da radi...

Radi conax karta bez problema u DM800

radi ona niko nije ni rekao da ne radi ali mozda mora da se vadi rsa iz risivera, mislim da je neko spominjao da je uparena

nije uparena

Nadam se da nece mnogo zameriti modovi,ima ovde korisnih informacija ali smo otisli u off...

Hvala renne,potrudicu se da saznam koja je cena za DM800 pa mozda i padne u narednom periodu.Ne znam samo kako da kazem burazeru koji je u Svajcarskoj.Koji tacno model?
Jel moram da uzmem original DM800 sa DVB-S tunerom pa da naknadno narucim modul DVB-c tuner ili ima verzija DM800 HD-C koji dolazi sa DVB-C tunerom.Kako to ide?Sta da mu kazem sta da uzme?
Hvala svima jos jednom!

Hvala. Od ponedeljka ga zovem pa da vidimo sta ima u ponudi i po kojoj ceni.

IKOM kartica iz digitalnog dekodera Kaon 270 ubacena u Conax PCMCIA modul a zatim sve u TV LG LH4000 - RADI!!!
Znaci radi bez dekodera, sada je dovoljan samo jedan daljinski (TV), nema potrebe za scart kablom, drugim daljinskim (od dekoder) itd.

Znaci, nisu uparena kartica i dekoder kod IKOM-a, sve noramlno radi, EPG, teletext,....

Mislim da je ovo i za IKOM korisna informacija, ne moraju korisnicima koji imaju DVB-C tuner na TV-u da iznajmljuju Kaon i slicne dekodere (kojih izgleda nemaju dovoljno). Samim tim, posto se ne iznajmljuje dekoder i njihova usluga u jednom svom delu mogla da bude jeftinija (prikljucak, kabl, spliter,...), naravno uz uslov (njihovu ogradu) da korisniku ne garantuju sve funkcionalnosti kao u radu sa dekoderom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno