Šta je novo?

PCMCIA to USB 2.0 pitanje

ms011

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2004
Poena
319
Kupio sam novu karticu PCMCIA to USB 2.0 sa cetiri porta koja normalno radi na mom laptopu, tj instalacija je protekla glatko i fles memorije normalno rade...

Medjutim u pakovanju sam primetio i nekakav kablic napajanja koji se sa strane ubada u pcmcia a sa druge u pc2 port, koji uzgred receno nemam na laptopu.

Moje pitanje glasi: cemu sluzi to dodatno napajanje i da li je bas neophodno za normalan rad kartice posto nemam pomenuti pc2 port?

Ukoliko ova tema postoji izvinjavam se, ja je nisam mogao naci...

Kupio sam novu karticu PCMCIA to USB 2.0 sa cetiri porta koja normalno radi na mom laptopu, tj instalacija je protekla glatko i fles memorije normalno rade...

Medjutim u pakovanju sam primetio i nekakav kablic napajanja koji se sa strane ubada u pcmcia a sa druge u pc2 port, koji uzgred receno nemam na laptopu.

Moje pitanje glasi: cemu sluzi to dodatno napajanje i da li je bas neophodno za normalan rad kartice posto nemam pomenuti pc2 port?

Ukoliko ova tema postoji izvinjavam se, ja je nisam mogao naci...

Nekad su potrošači veći nego sto to USB može da isporuči, pogotovo ako su u pitanju eksterni hdd koji uzimaju "struju" iz USB, tako kad bi povezao takva 4 hdd, onda bi taj kablić pomogao samo u isporuci struje... Drugim rečima neće ti trebati, probaj da spojiš dva eksterna na usb, pa ćeš videti, dal' pravi problem, ako ih prepozna da rade oba... nemaš problem. ;)

Hvala, tako sam i pretpostavljao, no bolje pitati ...nego...znate vec...

Vrh Dno