Šta je novo?

PCM ne podrzava opciju za ADSL

tesla

Slavan
Učlanjen(a)
12.06.2005
Poena
310
Jedva sam cekao da dobijem digitalnu centralu tj,novi broj posto sam bio jedan od onih 5000 korisnika tj. jadnika koji su bili dvojnici na centrali iz vremena Kralja Milutina i tada se prijavim za setup kod vise provajdera "kazu mi kad bude bilo tehnickih mogucnosti mogu da mi daju uslugu adsl".Dobijem novi broj 011/380 i sve super odem kod provajdera i kazu" pa vi imate PCM uredjaj idi te u telekom da vam skinu PCM uredjaj pa tek onda moze,i tako dan za danom nista,takodje na sajtu telekoma pise da posedujem i dalje dvojnicku vezu tj,staru 011/405 i novu direktnu 011/380.Prvo sta je to PCM uredjaj, koje dao dozvolu da ga montiraju kad navodno sam trebao da dobijem samo cifru 2 ispred preplatnickog broja,dok ostale komsije su dobili cifru 2 ,da li njegovim skidanjem gubim novi broj tj.da li mogu da imam direktnu vezu i bez tog uredjaja koji navodno "1 parica racva se na vise linija" i nema ADSL.STA DA RADIM??????? :wall: :crash:

Poslednja izmena:
Nista... podnesi zahtev da ti skinu PCM i cekaj... ili pojuri neku vezu, nek padne neko prasence i sl. , pa mozda bude ranije ;)
Da te bar malo utesim, ja sam jedno 3 godine imao PCM, ali su mi ga skinuli bas zbog uvodjenja ADSL-a pre nekih 4 meseca. Znaci i takva cuda se dogadjaju.

Pcm je uredjaj koji omogucava stavljanje vise korisnika na jednu telefonsku zicu.
Kada nema dovoljno instalacije eto ti resenja!!!! :)

Ja bih najpre saznao ko jos od komsija koristi isti PCM, zatim svi zajedno podnesite molbu...
Poz!

Elem, pcm ti se skida direktno u tvojoj zgradi. Podneo zahtev, sachekao jedno mesec-dva, pojavi ti se neki majstor iz telekoma (,, Doshao sam za uvodjenje ISDN-a !" :d ), odvedesh ga do ormarica za telefon, nadje tvoju zicu i ubaci u port od uredjaja koji je za digitalnu (inache sve zice od ljudi idu u jedan port od tog uredjaja, znachi svi su na pcm), kasnije chastish majstora pivom i odesh do provajdera za adsl. :)

Poz i srecno

Poslednja izmena:
sT4Lj|n je napisao(la):
Elem, pcm ti se skida direktno u tvojoj zgradi. Podneo zahtev, sachekao jedno mesec-dva, pojavi ti se neki majstor iz telekoma (,, Doshao sam za uvodjenje ISDN-a !" :d ), odvedesh ga do ormarica za telefon, nadje tvoju zicu i ubaci u port od uredjaja koji je za digitalnu (inache sve zice od ljudi idu u jedan port od tog uredjaja, znachi svi su na pcm), kasnije chastish majstora pivom i odesh do provajdera za adsl. :)

Poz i srecno
PROBA CU HVALA :wave: :wave:

Poslednja izmena:
A jel ima neke sanse za nas u ruralnim predelima??? :S:

Naime, em sam platio telefonski prikljucak 1500DEM svojevremeno, em su mi uvalili 4-voro kanalni PCM na banderu:mad:. Moljakanje u Vasinoj nije nesto pomoglo (sem gubljenja vremena, nista nisam uspeo da uradim), a kolko ja znam one lamere u posti, njih zabole uvo sto imam PCM. Njima je najbitnije da ja nabijam racune od oko 2000din, a za kvalitet usluge bas ih briga...

Koga treba da ubijem/pretim/silujem/molim/preklinjem da dobijem "normalnu" liniju???

Poslednja izmena:
Dandy je napisao(la):
Nista... podnesi zahtev da ti skinu PCM i cekaj... ili pojuri neku vezu, nek padne neko prasence i sl. , pa mozda bude ranije ;)
Da te bar malo utesim, ja sam jedno 3 godine imao PCM, ali su mi ga skinuli bas zbog uvodjenja ADSL-a pre nekih 4 meseca. Znaci i takva cuda se dogadjaju.

Nisam siguran da će tako jeftino proći.

A ima li kakvog spasa za dvojnike? Hoce li telekom da dodeli broj koji nije dvojnik ako se zatrazi ADSL usluga? Ima li nekog ko je to doziveo?

ja smaram telekom vec vise meseci za odvajanje od dvojnika i nista konkretno od toga. sve zavisi ko mi se javi u telekomu. jedan mi kaze da nema sanse, drugi mi kaze da ce biti u julu razdvajanja na mojoj centrali. evo doceka ja jul i zovem ih kad ono opet nemaju pojma nista. toliko je tuzno da je smesno.

Vrh Dno