Šta je novo?

PCLinuxOS Gnome 2010-The best linux live cd-out of the box

laikexpert

Slavan
Učlanjen(a)
31.12.2008
Poena
319
PCLinuxOS Gnome 2010
The best linux live cd-out of the box.

B672709.jpg

Download-ovao sam ga i narezao na cd.
Nakon toga restart
boot-ovanje sa cd
i sta reci osim toga da sve radi-sada i odmah.

81FDF63.jpg

3D, multimedia, internet i sve ostalo sto vam je potrebno
radi perfektno.
Mnostvo aplikacija koje su odlicno izbalansirane
i koje mozete veoma jednostavno da isprobate
u live cd PCLinuxOS Gnome 2010, daju mu jednu posebnu notu.

9D508FC.jpeg

Svima nama kojima je uvijek nekada potreban linux live cd
a i ostalima koji tek ulaze u linux svijet toplo preporucujem
da download-uju i narezu ovaj briljantni cd.

Uz pomoc PCLinuxOS 2010 Gnome upoznacete linux
na jedan novi i veoma interesantan nacin.
A za sve ostale koji su odavno u linux vodama, mogu samo reci
uvjeren sam da ce se visoko kotirati u vasoj linux kolekciji.

547C358.png

Info:
Kernel 2.6.32.11-bfs kernel for maximum desktop performance.
Full Gnome 2.30.0 Desktop.
Nvidia and ATI fglrx driver support.
Multimedia support.
http://pclinuxos.com/?page_id=184

Info&Download:
http://linuxgator.org/home/index.html

P.S.
Long live linux

Zanimljivo, probaćemo.

Dobrodošao nazad experte, baš sam se pitao što nema tvojih postova u zadnje vreme.

Vidim da su i Nvidia drajvere ubacili, ovo deluje kao jako fin Live disk za one koji bi da isprobaju eye candy Linux-a na svom računaru bez instalacije.

Vidim da su i Nvidia drajvere ubacili, ovo deluje kao jako fin Live disk za one koji bi da isprobaju eye candy Linux-a na svom računaru bez instalacije.
Odlican disk i jos bolja distribucija. ja sam sinoc instalirao KDE verziju na mojoj Acer extensi 5635G koja ima nvidia g105m grafiku (sa kojom sam imao ogromnih problema u proslosti, i novi drajveri su skroz resili problem a i svidja mi se sto PCLinuxOS ne stavlja nouveo ili tako nesto drajvere po default-u (sa njima monitor nece ni da mi se upali) vec genericke i posle lepo izaberes koje zelis koristiti) sve radi perfektno savrseno, najzad se usudjujem reci da je Linux sazreo za svakodnevnu upotrebu na PC racunarima, prosto sam odusevljen radom mog Acer-a na ovoj distribuciji.

Koje su temperature laptopa pod ovod distribucijom

Koje su temperature laptopa pod ovod distribucijom

kod mene (Acer Extensa 5635G) je temperatura indeticna sa onom u windowsu i lap je tih (za razliku od Fedore 12 gde je uvek bio bucan), mada mislim da je to najverovatnije bila buka od graficke (posto sad furam najnovije drajvere koji su ispeglali dosta gresaka koje su se javljale kod moje nVidia g105m graficke). Znaci Power Management je dosta dobro odradjen i skaliranje frekfencija radi odmah odlicno bez potrebe podesavanja po konfiguracionim fajlovima (C2D T6600).

U cemu je bolji od Minta?

To ti niko ne moze reci, posto je to subjektivni utisak, ja sam na primer uvek najvise voleo Fedoru (i dan danas) i cisto onako informativno sam probao PCLinuxOS i bas sam se prijatno iznenadio i jos vise sam se iznenadio brojem ljudi koji koriste ovu distribuciju (posto je poprilicno mlada). Jendostavno vidis, isprobas i sta ti se vise svidja (bolje radi) instaliras (mislim ako si expert, trebalo bi da ti je svaki distro poprilicno isti :D dok za obicne smrtnike najvise znaci lakoca koriscenja)

kod mene (Acer Extensa 5635G) je temperatura indeticna sa onom u windowsu

Jesi li probao neku drugu distribuciju i kakav je slučaj sa temperaturom kod njih?

I pod kojim si okruženjem (GNOME, KDE itd) koristio PCLinux

Poslednja izmena:
Ako imas ATI grafiku na laptopu, grejace se dosta vise sa slobodnim drajverima nego sa fglrx (iskusio na nekoliko distribucija, razlika je vise od 10 stepeni sto je bas drasticno plus je bilo ukljuceno i CPU skaliranje :smoke:)
Razlog je verovatno los power managment i ne bas sjajna implementacija 3d accel (pogotovu za novije modele ATI kartica - citaj RadeonHD)
Treba instalirati zvanicne drajvere i temperatura ca biti ok, mada se i tako greje koji stepen vise ali nikada nije vise u normalnom radu od recimo 53-4 stepena sto bi trebalo da je ok ;)

Posto sam citao na Distrowatch o PCLinuxOS rekoh ajde da probam,posle Ubuntua koji sam ganjao ,a ganjam ga jos distro koji je bas ok PCLos. I stvarno radi kod mene na lap topu sa Nvidia 102m kao sat. Svaka preporuka.

Ako imas ATI grafiku na laptopu, grejace se dosta vise sa slobodnim drajverima nego sa fglrx (iskusio na nekoliko distribucija, razlika je vise od 10 stepeni sto je bas drasticno plus je bilo ukljuceno i CPU skaliranje :smoke:)
Razlog je verovatno los power managment i ne bas sjajna implementacija 3d accel (pogotovu za novije modele ATI kartica - citaj RadeonHD)
Treba instalirati zvanicne drajvere i temperatura ca biti ok, mada se i tako greje koji stepen vise ali nikada nije vise u normalnom radu od recimo 53-4 stepena sto bi trebalo da je ok ;)

Na koje zvanične drajvere misliš?

inače ova kartica je u pitanju:
http://www.amd.com/us/products/notebook/graphics/ati-mobility-hd-5700/Pages/hd-5730-specs.aspx

Mislim na vlasnicke fglrx drajvere za linux koje mozes da skines sa AMD sajta a neki distroi tj vecina ih imaju i u repoima :)
Da i pretpostavio sam da imas Radeon HD posto moj lap ima HD 3200 i vise se greje kada se koristi slobodni drajver mada interesantno da mi radi 3d accel
Instaliraj fglrx drajver i sve bi trebalo da bude ok - moguce da trenutno ni nemas 3d accel s obzirom da imas relativno novu karticu (kucaj glxinfo | grep direct pa vidi kaze li yes) pa se onda koristi indirektni (softverski) rendering koji dodatno napreze procesor :smoke:

ZA ovu karticu koja sma naveo nisam na AMD sajtu pronašao odgovarajuće linux drajvere

Vrh Dno