Hary, uradi ovako. (Nisi ni prvi ni poslednji koji je syebao xorg fajl u PCLOSu, pa nece da mu se podigne graficko okruzenje. Govorim ti iz iskustva.

)
Uzmes lepo live disk, dignes sistem sa njim. Pokrenes Konqueror u root modu. Odes lepo u folder na HDDu u kome ti se nalazi xorg.conf fajl. On se nalazi u etc/X11 folderu, al' posto si ti bootovao live cd, onda ces morati da ides ovom putanjom /mnt/hda5/etc/X11/. (Ovo hda5 je kod mene jer imam IDE HDD, a root particija ima ovaj broj. Ako imas SATA HDD, onda ce biti sda5 ili vec neki broj.) Kada budes bio u tom X11 folderu, pored fajla xorg.conf, nalazi se jos jedan fajl koji se zove xorg.conf.backup ili xorg.conf.old. Uzmi samo obrisi ono .old ili .backup i neka uradi overwrite postojeceg xorg.conf fajla. (Mozes i prvo da obrises taj xorg.conf fajl, pa da posle odradis rename jednog od pomenutih fajlova.) I posle toga podigni najnormalnije sistem.
Da bi instalirao drivere za graficku kartu, otvoris lepo synaptic, ukucas u search nvidia i on ce ti izlistati sve vezano za nvidiju. Stikliraj da se instalira dkms-nvidia, a on ce sam povuci sve zavisnosti sto mu budu trebale. Posle zavrsenog downloada i instalacije drivera, restartuj sistem, i to bi trebalo da radi. Da si dobro instalirao driver za graficku, prilikom bootovanja sistema pojavice ti se nvidijin logo. Rezoluciju ces podesiti uz pomoc nvidia-settings aplikacije koja ce se instalirati uz drivere. (Mada mislim da ce sam sistem odabrati najbolju rezoluciju, kao i osvezavanje.)
Posle odes u PCLOS Control Centre i podesis 3D efekte i uzivas u linuxu.