Šta je novo?

PCIe 2.0 GPU na PCIe 1.0 MB

dooyo

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2008
Poena
345
Kupio sam nedavno ATI 4770, ali uopšte nisam razmišljao da li ja na ploči imam PCIe 2.0 slot. Zanima me da li je PCIe 1.0 slot usko grlo za ovu grafičku? Kolika je uopšte razlika između 2.0 i 1.0?

Poslednja izmena:
Razlika je zanemarljiva i merljiva je samo za najjače današnje grafe.
U tvom slučaju - zaista na nivou "greške merenja".
Opusti se i uživaj.

E to je ono što sam želeo da čujem. Hvala na brzom odgovoru.

Jos jednan od marketinskih trikova. Kao i onaj sa "ogromnim" dobitokom koristeci memorije u dual u u odnosu na jadni single channel.

Ne bih se bas slozio sa prethodnom konstatacijom oko single/dual channel memorije, ali sto se tice PCI-ex slota, tacno je da nema razlike, pa verovatno ni na najjacim single kartama (cak se polemishe na netu da li smo dan danas uopste uspeli da "prebacimo" protok matorog AGP slota!).

Dakle bilo koju PCI-e 2.0 karticu mozes bez problema da teras na PCI-e 1.0 (16x) slotu - 16x 250MB/s = 4 GB/s prenosa po magistrali, sto ne mozes nikako da iskoristis sa samo 1 karticom u sistemu.

Pozzz

Cek , zar nije memorija u dual modu radila 25% brze ili koliko ?

To dodje kao ona cuvena razlika izmedju AGP 4x i AGP 8x :d

Po tom principu bi trebalo da bude duplo veca akceleracija mada se i ja secam da i nije bilo neke razlike , mada ne znam da li moze da se poredi sa memorijom.

Teoretska propusna moc, kao kad bi na lavabo u kupatilu prikacio cev precnika pola metra, a u lavabo pljucka samo jedna cesmica :)

Bice koristi od toga jednog dana, u ovoj situaciji je nebitno da li je 2.0 ili nije...

Teoretska propusna moc, kao kad bi na lavabo u kupatilu prikacio cev precnika pola metra, a u lavabo pljucka samo jedna cesmica :)

Bice koristi od toga jednog dana, u ovoj situaciji je nebitno da li je 2.0 ili nije...

Poređenje je vrh :D

Vrh Dno