Šta je novo?

PCI IDE kontroler

kiza ns

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
znachi trebao bi mi na kartici kontroler za 2-4 uredjaja?
jel ima ovo negde?

Ima obicnih IDE kontrolera, imas sata kontrolera a imas i raid kontrolera na koje mozes da zakacis jos uredjaja. Sve zavisi za sta ti konkretno treba.

Kontroler InnoVISION AP1680, ATA/133 RAID , ATA 133 (Raid 0,1) controller card, w/ATA 133 cable, full package 18.6€ u Imtel-u.

Mada potrazi i u nekim drugim firmama, najbolje ti je da nadjes neki obican ata133 kontroler.

procunjacu... obichan ide mi i treba... chak ne mora ni ata133 jer bi na njega ishla 2 cd-a... 😀 😀

Obrati paznju da mnogo PCI IDE kontrolera ne podrzava opticke uredjaje... zasto ne znam 🙁, znam da promise moze da se flashuje biosom koji podrzava, ali i nije neko srecno resenje jer pravi probleme u radu.

Ja koliko znam i koliko sam probao jedino promise hoce da radi.
Proban Ultra 66 on moze i Ultra TX2 133 sa zadnjim biosom moze.

ma nije problem, u tom sluchaju bi na kontroler ishli hardovi...
poshto trenutno imam hdd, 2 x cdrom i 1 x cdrw

trebalo bi da prikachim josh jedan hard, +hdd rack... i dvd rezach u skorijoj buducnosti... to bi taman moglo da se uklopi.... 4 optichka na plochu, 2 harda i rack na kontroler... ali ako bi hardovi ishli na kontroler morao bi da bude kvalitetan

Imas Promise TX2 - odlican... i malo skuplji 🙁 (oko 80 eur)

chekaj, zar je stvarno moguce da je to toliko skupo i da ne radi posao?
starije zvuchne kartice su imale na sebi kontroler za cd
od 486-ica se dobija integrisan na plochi...
stvarno nisam kontao da dajem za dodatni ide kotroler toliko para :<

Radi on (svoj) posao - ali koja je svrha staviti opticki uredjaj na ovako skup kontroler ? Na njega lepo 2-4 diska pa RAID pa te ne boli glava 🙂

skontao sam ja da on radi svoj posao, ali ne rade oni od 15-20e :S: :S:
a meni su ovi na plochi i vishe nego dovoljni samo ih je malo :wall:

Nazad
Vrh Dno