Šta je novo?

PCI IDE kontroler...

Delija

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
905
Jel' ima negde po nekoj iole normalnoj ceni da se pazari PCI kartica - IDE PATA kontroler, bar UltraATA66, ali mora da podrzava hardove od 300Gb? 2 IDE porta su mi dosta, al' bi bilo lepo da ih ima 4.

RAID mi apsolutno ne treba, al' ako je povoljna cena, nije bitno...

Hvala unapred! :wave:

p.s. Ako znate da negde ima polovno, moze i to prodje...

Kratko i jasno, novo NEMA NIGDE... :wall:

Vrteo sam sve moguce i nemoguce firme sa PC Berze koje imaju u cenovniku, a ustvari nemaju vec mesecima :S:, negde moze da se poruci, al' ako hoces 100 komada :wall:, u hrvatskom HG Spot-u imaju, ovi nasi nemaju i NECE da naruce... :mad: Milina... :d

Elem, uz mnogo srece nadjoh 2 polovna Silicon Image ATA133 RAID kontrolera, tj. jedan je nasao mene zahvaljujuci Cika Peri :), a drugi sam slucajno nasao u starim oglasima na PC Berzi... Imam utisak da sam pazario 2 poslednja komaTa u ovoj nasoj glupoj zemlji... :wall:

p.s. Ni da sam trazio albino gorilu! :wall: :d

Ma kakvi. :( Kaze covek da to mesecima nemaju...

Nasao sam da je EWE distributer ST Lab proizvoda, pa sam List medju prvima i zvao...

Pu, a ja se nalozio na kupovinu SATA kontrolera :( dobro da nisam zapalio da kupim... :)

Cekaj, polako... :)

SATA ima svuda, bre, al' PATA nema sheme da se nadje! ;)

to(znaci samo ide kontreler bez RAID) vec jako dugo jos jedino polovno moze da se nadje,sa RAID-om je i bilo do pre par meseci,ali je to bilo nesto sto bas i nije bilo upotrebljivo(ili moze da radi samo kao RAID,ili moze i kao ide kontroler ali samo sa HDD-ovima tj.nece da radi optika i uz sumanuto zauzece cpu-a)
Moja preporuka je ako mozes da nadjes stari promise ultra 100 koji samo jumperom prebacujes iz raid u ide kontroler(a ima i sa samo ide ali ti je cena ista i mala u svakom slucaju bitno je da za razliku od vecine drugih RAID kontrolera ovaj jako dobro radi kao obican ide) ili neki sa silcon image 0649 chipom ultra 100(svi su OEM tj. neces naci silicon image vec nesto tipa CMD i sl.).
Probao sam ih jako puno jer sam bio u vecem problemu od tebe (meni trebali za optiku),a to je tek tesko za naci i iz iskustva ti preporucujem samo ova dva,jer podrzavaju optiku i ne arche procesor ko blentavi.

Delija je napisao(la):
...Elem, uz mnogo srece nadjoh 2 polovna Silicon Image ATA133 RAID kontrolera, tj. jedan je nasao mene zahvaljujuci Cika Peri :), a drugi sam slucajno nasao u starim oglasima na PC Berzi...

Silicon Image ATA 100 ne radi posao zato sto ne podrzava 48-bit LBA, tj. velike hardove.

poz. :wave:

baksuz,... ja bas imao jedan SiI ata133 koji podrzava 48bit i prodao... :(

Vrh Dno