Šta je novo?

PCI Express 2.0 Graficke kartice na PCI Express 1.0 Maticnim plocama

Učlanjen(a)
18.09.2007
Poena
309
Konkretno zanima me u kolikoj bi meri maticna ploca sa PCI Express 1.0 ogranicavala neku od 2.0 grafickih kartica?
Pokusavao sam da sracunam neke bandwidth-e, guglao, medjutim nisam nasao neki solidan odgovor.

Konkretno imam Gigabyte GA-P35-DS4 i kupio bi 4870 za nekih mesec dana dok ne dodje na nase trziste. Koji su vasi komentari???

Koliko sam ja imao prilike da vidim na osnovu mog iskustva i iskustva drugih, trenutno nema nikakve ralzike izmedju PCI-e 1.0 i PCI-e 2.0

Radice ti normalno.Ja imam ASUS P5KC i 8800gt i radi normalno

Radice ti normalno.Ja imam ASUS P5KC i 8800gt i radi normalno

Pa pitam zato sto sam citao da zbog Gddr5 ima straobalni protok ~3.6GB/s. Znam da je to izmedju procesora na grafickoj i memorije koja je isto na grafickoj, ali posle obrade deo tih informacija mora da prodje kroz PCI express, odnosno treba napuniti Ram na grafickoj. Mislim da 8800gt ne moze da se meri sa 4870.
Htedoh reci da mozda 8800gt nije dovoljno merodovan za ovo pitanje...

Poslednja izmena:
nemam pojima, ali koliko sam citao na netu fakticki ista stvar

Ne lupaj glavu, ne menjaj plocu i kupuj grafiku koju god zelis.

PCI-E verzija 1.0 nije usko grlo grafickih. Ima puno drugih stvari koje im predstavljaju problem. Kad bi one uspele da to iskoriste maksimalno, gde bi im bio kraj. 99% sam siguran da bi ti 4870 radila, i to priblizno isto kao na 2.0. Logicno je da ce se tek na karticama koje slede polako osecati razlika izmedju ove dve verzije, ali ona nece biti znacajna (mada sam citao na Netu da vec spremaju standard za 3.0 :d).

Poslednja izmena:
Ako neko naidje na neki test neka zakaci link.
Ako budem imao neke informacije takodje cu ih objaviti.
Kao okoreli matematicar prihvatam samo brojke, rekla-kazala mi nista ne znaci. :p

Guglaj...
PCIe 1 mozhe progurati 4 (8 dvosmerno) Gb/s
PCIe 2.0 8(16)...

Cisto sumnjam da ishta mozhe toliki protok napraviti danas...

Ima razlike ako grafička koristi sitemsku memoriju, ako se sve događa u on-board memoriji onda nema razlike.

Ako graficka koristi sistemsku memoriju, smanjis teksture - jer sve usporava bez obzira koji je PCI-e.

Malo sam zakasnio jer je tema starija pa neznam koliko će ovo koristiti ali ovde se brkaju babe i žabe nvidia 8800 ne mora da bude pci exp 2.0.Ona je projektovana za prvu generaciju pci exp slotova.Drugo nemojte se zanositi velikim brojkama jer gomila drugih stvari vuče kvalitet grafike a ne samo grafička karta.Džaba grafičke ako nema dosta sistemske memorije, visoke radne frekvencije procesora ( ovde je poželjno iznad 2,4 ) a pogotovo ako je napajanje slabo.Jednostavno nove grafičke bez napajanja od minimum 450w koje je super stabilno ne mogu da pruže maksimum( mada ovo većinom svi zaboravljaju).Sledeća stvar iako je ATI izbacio Spider platformu kojom se forsiraju Phenom procesori bez obzira na broj jezgara sigurno nije zaboravio da korisnici imaju i starije procesore.Jednostavno sve može da radi ali uz kompromise.Ako gledate testove grafičkih nemojte se zanositi takvim preformansama jer se testiranja rade na konfiguracijama iznad 1500 evra ( mislim samo na računar tj osnovni hardver )A takve konfiguracije su retke . Prema tome sve radi ali vi pomalo izmišljate sa forama znaš nemam toloko i toliko slika u sekundi u toj i toj igrici. Razlika za ljudsko oko je zanemarljiva ili gotovo nevidljiva.

Malo sam zakasnio jer je tema starija pa neznam koliko će ovo koristiti ali ovde se brkaju babe i žabe nvidia 8800 ne mora da bude pci exp 2.0.Ona je projektovana za prvu generaciju pci exp slotova.Drugo nemojte se zanositi velikim brojkama jer gomila drugih stvari vuče kvalitet grafike a ne samo grafička karta.Džaba grafičke ako nema dosta sistemske memorije, visoke radne frekvencije procesora ( ovde je poželjno iznad 2,4 ) a pogotovo ako je napajanje slabo.Jednostavno nove grafičke bez napajanja od minimum 450w koje je super stabilno ne mogu da pruže maksimum( mada ovo većinom svi zaboravljaju).Sledeća stvar iako je ATI izbacio Spider platformu kojom se forsiraju Phenom procesori bez obzira na broj jezgara sigurno nije zaboravio da korisnici imaju i starije procesore.Jednostavno sve može da radi ali uz kompromise.Ako gledate testove grafičkih nemojte se zanositi takvim preformansama jer se testiranja rade na konfiguracijama iznad 1500 evra ( mislim samo na računar tj osnovni hardver )A takve konfiguracije su retke . Prema tome sve radi ali vi pomalo izmišljate sa forama znaš nemam toloko i toliko slika u sekundi u toj i toj igrici. Razlika za ljudsko oko je zanemarljiva ili gotovo nevidljiva.

Ha? :trust:

Shta nam napricha :d

Vrh Dno