Šta je novo?

PCI-E Out na HDMI Tv In

Raksa

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
319
Zanima me da li je moguce povezati direktno neku PCI-E graficku na moj Samsung 32'' SlimFit Tv sa HDMI ulazom? Znaci kako i sa kojom PCI-E karticom je to moguce i koji kabl za povezivanje mi je potreban???? Da li postoji neki link da vidim kako to da povezem... Hvala unapred! :wave:

naravno da moze, samo kupi dvi ---> hdmi kabl (ili vga-->hdmi) i uzivaj ;)

naravno da moze, samo kupi dvi ---> hdmi kabl (ili vga-->hdmi) i uzivaj ;)

Ako ima Vga --> Hdmi bice EXTRA :D
Posto mi je Dvi povezan sa TFT-om! Nego jel bolje onda da Vga povezem sa Hdmi ili Dvi a Vga povezem sa TFT-om? Mislim da je bolje ova prva varijanta sa Vga na Hdmi???

ja josh nisam uspeo na monitoru da vidim razliku izmedju dvi i vga povezivanja, ali ljudi kazu da ima, pa teoretski bolje ti je da stavis tv na vga, jer ti nije potrebna detaljnost zbog prirode sadrzaja koji ces pustati.

Ok prvom prilikom kupujem kabl pa cu isprobati tu varijantu pa cu javiti da li sam uspeo! Nego kako onda podesavam u windowsu da dobijem sliku sa Vga na Hdmi? Jel idem na onu varijantu Clone ili treba drugacije podesiti? Nisam nikad video kako se podesava Vga na Hdmi!!?

ma jok videces tv kao monitor, pa podesavaj kako hoces, mislim mozes i clone, al kapiram da ces single display koristiti najcesce da prebacis na tv

Ok. Hvala puno na pomoci. Sad pravac u potragu za kablom pa da namestamo i to :smoke:
Najvise mi treba zbog SkyStar2 kartice i gledanja fudbalskih prenosa a kontam zasto ne bih iskoristio Hdmi prikljucak ali u prospektu pise da Hdmi nije za PC racunare prikljucak vec za konzole i dvd uredjaje? Ne znam hocu li zbog toga imati problema?

nema to veze, hdmi moze da ide na sta god uspes da ga nakacis, nema nikakve razlike.... ne brini ;)

Moja nova HD2600XT grafička karta ima već u paketu DVI>HDMI adapter, a ima i integrisan HD audio, tako da možeš da propustiš i sliku i zvuk kroz taj kabl.

Moja nova HD2600XT grafička karta ima već u paketu DVI>HDMI adapter, a ima i integrisan HD audio, tako da možeš da propustiš i sliku i zvuk kroz taj kabl.

Super! Ako mi mozes reci kakve rezultate daje u 3D Marku-u 2003? Imas neku fotku da okacis da vidim kako izgleda taj adapter???

Poslednja izmena:
E video sam taj test grafickih kartica i mogu samo da pohvalim bench redakciju sto nam je ustupila ove dragocene informacije vezane za taj tip grafickih karti. Sve sam blizi ATI-ju zbog dual DVI izlaza i HDMI output support: built-in multi-channel 5.1 surround audio over DVI-HDMI Adaptor :)
Pozdrav za sve...

Vrh Dno