Šta je novo?

PC zvučnici 2.0 i 2.1 - preporuke i utisci

jeste mimo teme. PC zvučnici su gotovo rešenje, bilo u vidu aktivnih zvučnika bilo u vidu nekog sistema sa izdvojenim svojim pojačalom (poput FC360), koje se direktno povezuje na PC.

za to što tebe zanima već ima neka tema, a možeš i da otvoriš novu

Da li mogu ovi Solo modeli da se povežu direktno sa lcd tv-om, šta imaju od izlaza za povezivanje?

Mogu i na elektricni klavir/sta god (provereno) :)
Imaju 2 para rca pozadi (jedan PC, drugi AUX - u sustini oba aux) - ulaz prebacuje se dugmetom

A jel imaju izlaz za povezivanje optičkim audio kablom?

Moji solo 6c (iz 2013) sigurno nemaju, za tako nesto je potrebno da zvucnici imaju neku integrisanu zvucnu kartu (dac).

@dexter87 moja preporuka ako hoćeš 2.1 su Edifier S360DB 2.1. Imaju analogni dva sistema, optički, Bluetooth. Fenomenalan zuvk, može sa PC, TV... Preporuka jer ih koristim vec 1.5god, pogledaj koji review hvale ih svi. Plus woofer se bežično povezuje pa ga možeš staviti gde hoćeš.

@dexter87 moja preporuka ako hoćeš 2.1 su Edifier S360DB 2.1. Imaju analogni dva sistema, optički, Bluetooth. Fenomenalan zuvk, može sa PC, TV... Preporuka jer ih koristim vec 1.5god, pogledaj koji review hvale ih svi. Plus woofer se bežično povezuje pa ga možeš staviti gde hoćeš.
Da, ali prelaze cenu koju sam spreman da platim za zvučnike (150e), a i vidim da ih nema nigde, gde ih ima napucana cena.

^ mislim da su kod Mađara oko 275€, nisam znao koji ti je novčani limit. Ali po meni vrede svaki €

Na KP-u ima Edifier R2000DB u tom opsegu, ne znam da li je bolja kupovina od pomenutih.

Ovako, trazim zvucnike za PC i najvise bi mi odgovarao sistem 2.0. Htio bi neki optimum kvaliteta zvuka, prvenstveno za muziku, filmove ne gledam na PC. Neki budzet mi je bio oko 50 eura, ali koliko citam, vidim da se slabo sta preporucuje u toj cjenovnoj klasi, pa bi bio spreman da ga dupliram, ako bi stvarno vredjelo ulozenog. Sad ogranicenja...pozicija je na polici za knjige koja ogranicava visinu zvucnika na max 230 mm (231-232 mm je razmak izmedju gornje i donje police. Pretpostavljam da ovo ogranicenje iskljucuje i modele sa bas reflex sistemom jer ce zvucnici biti slobodni samo sa prednje i jedne bocne strane. Otvoren sam za predloge i preporuke sta bi valjalo za ovu namjenu. Iako je 2.1, Microlab 330BT bi se uklopio u budzet, i citam da ga dosta hvalite. Da, nisam spomenuo da je i bluetooth jedan od bitnih ( ne i eliminacionih) faktora. Takodje, razmisljam i o Microlab B70BT pa bi molio za misljenje o istom.
Drugo pitanje je oko pozicioniranja zvucnika. PC je na radnoj povrsini sirine 70 cm koja je u samom cosku male sobe. Namjera je da kako sam rekao, zvucnike postavim na isto toliko sirokoj polici iznad te radne povrsine. Polica se nastavlja i dalje citavim zidom te strane, pa me zanima misljenje da li je bolje ostaviti zvucnike na rastojanju od 70 cm ili jedan pozicionirati skroz u suprotni cosak na tom zidu pri cemu onaj ko sjedi za PC-jem je ispod desnog zvucnika a lijevi je na nekih 2 m udaljen, znaci nije centralno pozicioniran. (Al sam ga zakukuljio sa objasnjenjem :eek:)

Poslednja izmena:
1. Edifier R1100, Presonus Eris 3.5 2nd gen?
2. Zvučnici se postavljaju na jednakom rastojanju od mesta slušanja.

A da li je neko mozda slusao sledece soundbarove :
Posto bih ipak negdje stavio pri vrhu zelja funkciju bluetooth...
Jasno mi je da tu ne moze biti nesto puno basa...mada mi to svakako nije primarno (mislim na ove soundbarove)

ovo nije tema za soundbar-ove. ima neka u podforumu "šta da kupim"

Da malo dopunim pitanje sa vise detalja i drugih opcija za razmatranje...Ukapirao sam da bi mi bilo glupo pozicioniranje zvucnika na polici iznad monitora, bilo bi previsoko, zvuk bi prebacivao preko glave. Postavljam sliku moje PC konfiguracije, vidi se da je sto jako uzak, samo 70 cm, dok je sam monitor 54 cm, znaci da za pozicioniranje pored monitora ostaje malo prostora, max 8-9 cm sirine po zvucniku. Mogu doci u obzir nizi a siri zvucnici, ali ne visi od 15 cm, koliko je max da podignem monitor a da ne bude previsoko. Razmisljam o Creative Pebble Pro, mogao bi ih poruciti sa amazona (oko 70 eura sa shipingom, uz nadu da cu proci bez carine i pdv), zatim Edifier G2000 (99 eura). Mozda i Logitech Z407, s tim sto bi sateliti zbog sirine mozda morali da idu iznad monitora a ispod police, kaceni na zid i malo zakrenuti prema dolje...Na amazonu imam i Audioengine A1-Mr (WiFi varijanta) koji su tranutno na nekoj akciji za 99 usd (sa shipingom 150 USD plus ev.carina i PDV) ali o njima ne nalazim bas ujednaceno misljenje o kvalitetu, a po dimenzijama i obliku bi mi oni najbolje legli (10x15 cm). Ajde ako iko ima neki drugi predlog, pomagajte, bas ne znam sta da radim :(
IMG20241113144112.jpg

Microlab X2BT ili X3BT? Sateliti su "2 u 1" pa gornji i donji deo možeš da rotiraš kako ti odgovara. Ako su širine 8cm kao ovi moji Blueberry SW-X22, a deluje da jesu, mogli bi da ti odgovaraju.
Edit: da, širina 78mm.

Poslednja izmena:
Da malo dopunim pitanje sa vise detalja i drugih opcija za razmatranje...Ukapirao sam da bi mi bilo glupo pozicioniranje zvucnika na polici iznad monitora, bilo bi previsoko, zvuk bi prebacivao preko glave. Postavljam sliku moje PC konfiguracije, vidi se da je sto jako uzak, samo 70 cm, dok je sam monitor 54 cm, znaci da za pozicioniranje pored monitora ostaje malo prostora, max 8-9 cm sirine po zvucniku. Mogu doci u obzir nizi a siri zvucnici, ali ne visi od 15 cm, koliko je max da podignem monitor a da ne bude previsoko. Razmisljam o Creative Pebble Pro, mogao bi ih poruciti sa amazona (oko 70 eura sa shipingom, uz nadu da cu proci bez carine i pdv), zatim Edifier G2000 (99 eura). Mozda i Logitech Z407, s tim sto bi sateliti zbog sirine mozda morali da idu iznad monitora a ispod police, kaceni na zid i malo zakrenuti prema dolje...Na amazonu imam i Audioengine A1-Mr (WiFi varijanta) koji su tranutno na nekoj akciji za 99 usd (sa shipingom 150 USD plus ev.carina i PDV) ali o njima ne nalazim bas ujednaceno misljenje o kvalitetu, a po dimenzijama i obliku bi mi oni najbolje legli (10x15 cm). Ajde ako iko ima neki drugi predlog, pomagajte, bas ne znam sta da radim :(
Pogledajte prilog 466420
Edifier G2000 ti je dobra solucija. Mozda da razmislis i o ovoj varijanti https://www.gamecentar.rs/zvucnik-razer-leviathan-v2-x-pc-gaming-soundbar.html

Na kraju sam prelomio i uzeo Edifier G2000. Iako sam bio pomalo skeptican, prvenstveno zbog gaming namjene ovih zvucnika, a sto je meni apsolutno irelevantno, mogu reci da sam prilicno zadovoljan zvukom. Jacina je vise nego dovoljna za malu sobu u kojoj sviraju, nisam neki ekspert da sad dajem ocjenu zvuka po frekventnom spektru, ali mogu reci da jako lijepo sviraju. Basa ima i vise nego dovoljno za moj ukus, pa ni ne razmisljam u buducnosti da dodajem neki sub. Ponekad, ali samo ponekad mi se ucini da bas malo zamuljavi, ali to je bas rijetko i makar meni ne smeta. Inace izvor muzike je najcesce Tidal i Youtube. E sad ono sto je prelomilo da se odlucim za ove zvucnike je njihova velicina, jer kao sto znate, vrlo sam ogranicen prostorom. Legli su, kao sto bi rekli, ko budali samar. Nenapadni, a opet neke pristojne dimenzije da ne zvuce kao kante. Iako su mi mnogo ljepsi Audioengine A1-MR koji bi se mozda jos bolje uklopili u prostor, bilo mi je cimanje da ih narucujem sa Amazona, uz neizvjestan ishod sa carinom i PDV-om. Znaci da rezimiram, za ono sto je meni trebalo, solidni zvucnici za PC da se ponekad odslusa malo dobre muzike (glavni sistem mi je u dnevnoj, stereo risiver i pravi zvucnici) u potpusnosti zadovoljavaju

Samo da se pohvalim da sam konacno uzeo matori Altec Lansing 621 kao zamenu za isto tako matori Altec Lansing MX5021 koji sam dao burazeru.
Ne znam, meni sjajno zvuče oba (dva) :D, povezani na Lusya SA9023A DAC.

Nazad
Vrh Dno