Šta je novo?

PC za auto

dkrickovic

Čuven
Učlanjen(a)
30.05.2002
Poena
619
ok,hteo bi da ugradim comp i neki mali tft u auto ali posto nisam elektronicar treba mi pomoc , ono sto mi treba je neki mali tft ( gde ga naci i kako dovesti struju do njega)ona mala via epia ploca kuciste bi mi ortak napravio iskoristio bih laptop slim hd i cd ,ide kablove imam tj 1 nabavio bih i drugi i najveci problem napajanje !!! sta iskoristiti za tako nesto i kako povezati na kola tj neki ispravljac koji bih mogao da ukljucim na upaljac u kolima e sad ako je neko to uradio pa da mi da savet ili da platim za tako nesto ili mozda postoji kod nas neko gotovo resenje za to

hmm pc car = carputer

ok za komp nema veze to je najmanji problem ,problem je ispravljac 12 v gde ga naci za komp ,druga stvar je monitor koji mora da ima na sebi ac adapter da radi na 12 v tj da se prikljuci na upaljac na autu e a kako i monitor i comp da prikljucim na to,postoje gotova resenja ali su skupa ,ja imam 12,1 tft samsung problem je kako napraviti vga kabl i kabl za napajanje posto je to monitor sa crknutog fujitsu laptopa,ajde ako neko zna nek se javi

Ispravljac moze da ti napravi neki bolji elektricar ... A vga kabl i to za monitor sa laptopa tesko da ces da nadjes, a i da napravis. Ubaci laptop u kola, to ti je najjednostavnije ...

Ali je laptop i najskuplji...da ga ima verovatno ne bi razmisljao o citavoj ovoj stvari...

Desk za mnogo manje pare moze da pruzi performanse koje su mu dovoljne da guraju sve sto mu treba. U svakom slucaju, kao sto ti je Dutchman na "Fandju" rekao, vidi za te male tft monitore za kola i razmisli o varijanti uabcivanja istih (istog) u naslon od sedista. S obzirom da ce na primer, klinac to da koristi, taman ce moci da se koristi (vidi) sa zadnjeg sedista...

Pozdrav svima!

Poslednja izmena:
moj izbor bi bio sledeci:
Stavi Pioneer AVIC X1,on ima integrisan GPS sistem navigacije,DVD/CD player(mogucnost MP3 reprodukcije),TFT monitor od 6"(touch screen),i naravno radio tuner.
Povrh svega moze se doplatiti i za TV tuner.
Za klince,ovo sto ti je luka(pozdrav luka! bila dobra klopa u Duffu u nedelju:)) rekao,monitor u zadnje sediste.

Cena pioneer AVIC X1 je cca 1670 eur sa sve ugradnjom(ITM).
Koji je auto upitanju ako nije tajna,posto se po meni neisplati tako nesto ugradjivati u Yugo ili u neki drugi auto cene do 1500 eur

Poslednja izmena:
Pitam se zasto na ovom forumu neko uvek ima predlog "sta ce ti to,uradi ovo"

Ja ne znam da pomognem coveku ali pretpostavljam da kad bi on imao 1670e da ugradi svu tu skalameriju u kola ne bih pitao vas za tft od pokvarenog laptopa koji je dobio verovatno za dzaba i svu ostalu silnu skalameriju. Uostalom za te pare bi kupio laptop i ne bi se smarao i razmisljao da li ce neki koman da mu "zvekne" auto zbog svog tog cuda. Bilo bih lepo kad bi se ovde dobili konkretni odgovori na postavljena pitanja a ne......

Poslednja izmena:
Ja sam pre par meseci razmisljao o ovome ali posto ne koristim toliko kola ne bi mi se isplatilo.
Najveci problem je upravo display. Treba kupiti neki mali tft osetljiv na dodir ili jeftinija varijanta je obican tft i folija koja se montira preko njega, kaci na komp i ona vrsi tu funkciju.
Primene su stvarno velike:
DVD, DIVX player
MP3 player
Navigacija
Internet (wifi, gprs...)
Alarm (recimo javlja preko wifi ili gprs veze da je auto ukraden, gps salje podatke o kretanju vozila a ugradjena web kamera slika lopove i salje slike :)
Parkiram kola kuci i preko wifi-a se povezem sa mojim kompom i prebacujem muziku.
Ugradim i tv-fm tjuner karticu.
Moze da mi sluzi i kao bluetooth headset dok se vozim.
Dodam i softver za prepoznavanje glasa.
Takodje i jednu kamericu kod gepeka zbog preciznijeg parkiranja.

Mogucnosti su stvarno velike i sto je najlepse vec ima gotovih softverskih resenja koja su i vise nego dobra, jedan "os za kola" :) koji sam imao prilike da vidim ima cak i izmenjive skinove.

1670 skupo m,brate zato idem na opciju da sam sklopim komp + neko micro atx kuciste i ako mogu da iskoristim taj 12.1 tft jedini problem hmmm je kako struju dovesti do kompa i kako osposobiti taj tft ( vga kabl + napajanje )

sanel_nbg22 je napisao(la):
Pitam se zasto na ovom forumu neko uvek ima predlog "sta ce ti to,uradi ovo"

Pitao sam šta će mu iz prostog razloga što ako posao može da odradi slabija mašina više se isplati ići na varijatnu polovnog laptopa nego budženja desktop mašine u gepek ili gde već. Ako mu npr. treba GPS sistem, posao će odraditi i polovna dvojka sa odgovarajućom PCMCIA karticom, a uz to moći će da sluša i muziku itd. a sve što mu treba je konvertor sa 12V na odg. voltažu za laptop i to je to...

Nazad
Vrh Dno