Šta je novo?

PC Wizard 2007

Diabolique

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2005
Poena
316
Deluje OK, ali nesto ne pokazuje kako valja sa voltazama. Za ostalo nemam zamerke, za sada.
http://www.cpuid.com/pcwizard.php

Ima li neki program koji meri sve tacno?

Na slici su voltaze i temperature. Zanimljivo je da kaze da je chipset hladniji od procesora, a pod rukom bih rekao da je chipset oko 45-50C, dok je proc hladan.
U cemu je razlika izmedju "processor temperature" i "processor temperature (diode)" Sta je jedno a sta drugo?
Voltaze koje sam dobio unimerom su:
3.35V
5.05V
12.36V

Sta mislite o ovom programu? Valja li?
Koji je program dobar za monitoring napona i temperature? Koliko sam video na sajtu, ni jedan ne pokazuje tacno.

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    50.8 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
Deluje OK, ali nesto ne pokazuje kako valja sa voltazama. Za ostalo nemam zamerke, za sada.
http://www.cpuid.com/pcwizard.php

Ima li neki program koji meri sve tacno?

Na slici su voltaze i temperature. Zanimljivo je da kaze da je chipset hladniji od procesora, a pod rukom bih rekao da je chipset oko 45-50C, dok je proc hladan.
U cemu je razlika izmedju "processor temperature" i "processor temperature (diode)" Sta je jedno a sta drugo?
Voltaze koje sam dobio unimerom su:
3.35V
5.05V
12.36V

Sta mislite o ovom programu? Valja li?
Koji je program dobar za monitoring napona i temperature? Koliko sam video na sajtu, ni jedan ne pokazuje tacno.

Pa mozda je bas kao sto ti mislis. Meni isti taj program kaze jedno dok easy tune center i bios drugo

4ka6qyx.jpg
4knumn7.jpg

Jedno je temperatura CPU die-a, tj. povrsine procesora, sa sonde na ploci koja se nalazi ispod procesora... dok je drugo temperatura direktno iz jezgra (bar bi trebalo da bude).
Sad, koja je tacno koja, to ne znam (malo su ih konfuzno imenovali, bar meni... da li se na "diode" misli na ocitavanje sa ploce ili pak iz procesora)... ali vidi i sam, probaj, poteraj nesto zahtevno, pa koja temperatura brze skoci - ta je iz jezgra.

Doduse, vidim da tebi pise nek nebuloza za "diode" temperaturu, tako da je u tvom slucaju verovatno ta iz jezgra, s obzirom da mislim da kod Bartona nema ocitavanja direktno iz jezgra.

Aj sad takmicenje :)
sve na difoltu

Prilozi

• untitled.PNG
    untitled.PNG
    76.4 KB · Pregleda: 87
Nazad
Vrh Dno