Šta je novo?

PC TV 5.1 kućni bioskop. ?

malaopasnost

Cenjen
Učlanjen(a)
24.03.2013
Poena
154
Kako dopremiti zvuk sa pc na 5.1 kućni bioskop.
Uglavnom gledam filmove koje reprodukujem sa PC. PC je povezan sa TV HDMI kablom.
Pitanje je sledeće . Planiram da kupim 5.1 kućni bioskop i po mogućstvu prodjem što jeftinije.
Kakav mi treba 5.1 kućni bioskop to jest koji ulaz/izlaz treba da poseduje kako bi zvuk koji je sa PC dopremljen na TV putem HDMI kabla mogao da se reprodukuje na 5.1. kućnom bioskopu.

ps. Ne bi da dajem previše para a i sam znam da bi mi neki AV reciver odlično poslužio.

Kupi kucni bioskop sa optickim ili hdmi ulazom

A dva činča sa jedne strane u kućni bioskop i drugu stranu da ubode u izlaz za slušalice? Jel može tako da se dobije 5.1?

Kupi kucni bioskop sa optickim ili hdmi ulazom

da li povezivanje optičkog out sa optičkim in na kućnom bioskopu rešava problem.
tom logikom bi bilo koji materijal kako tv signal, film ili igrica i sa konzole mogla na ovaj način da emituje zvuk na 5.1 kućnom bioskopu.
rešenje sa optičkimj je mnogo jeftinije nego da nabavljam kućni bioskop sa hdmi ulazom.

Koji to 5.1 kućni bioskop nema hdmi in? Jedino ako kupuješ polovan iz 2007. i planiraš samo dvd da gledaš.

I ako hoćeš pravi 5.1, mora i izvor da bude u 5.1. Znači ništa muzika, ništa tv kanali...

Kupi 5.1 sa hdmi in, poveži ga na grafu, podesi video player i to je to.

Poslednja izmena:
Koji to 5.1 kućni bioskop nema hdmi in? Jedino ako kupuješ polovan iz 2007. i planiraš samo dvd da gledaš.

I ako hoćeš pravi 5.1, mora i izvor da bude u 5.1. Znači ništa muzika, ništa tv kanali...

ako model iz 2007 može da završi stvar sa optičkim ulazom pri čemu bi uštedeo 10 k ja bi bio zadovoljan. meni u suštini trebaju na prvom mestu zvučnici koje bi dobio uz 5.1 a ne puštanje materijala sa kućnog bioskopa.
pokušavam da nadjem 5.1 sa stubnim zvučnicima i naj jeftinija varijana je oko 25-30 k.

Nemoj da se ljutiš ali 5.1 koji ti želiš je isto kao kad bi kupio 3 para stereo zvučnika i nakačio. Onda uradi tako. 5.1 bioskop iz 2007. nema kodeke koji su potrebni za reprodukciju hd materijala.

Šta će da ti radi separaciju kanala? Čime ćeš podesiti cutoff na LFE kanalu? Ako hoćeš PRAVI 5.1, mora risiver sa hdmi ulazima, svim kodecima i onda na to dodaš kutije i miran si duže vreme.

Npr neki yamaha komplet... Ili onkyo.

Poslednja izmena:
Nemoj da se ljutiš ali 5.1 koji ti želiš je isto kao kad bi kupio 3 para stereo zvučnika i nakačio. Onda uradi tako. 5.1 bioskop iz 2007. nema kodeke koji su potrebni za reprodukciju hd materijala.

Šta će da ti radi separaciju kanala? Čime ćeš podesiti cutoff na LFE kanalu? Ako hoćeš PRAVI 5.1, mora risiver sa hdmi ulazima, svim kodecima i onda na to dodaš kutije i miran si duže vreme.

Npr neki yamaha komplet... Ili onkyo.

heh ko će to da plati PREDUZEĆE:
nema šta da se ljutim ovde sam da bi nešto naučio i probao da nadjem rešenje za svoj problem. a tebi u svakom slučaju hvala na komentarima .

Moj primer: pc hdmi u TV, TV optical out u Z5500

Drugo i skuplje resenje je AVR + zvucnici

Trece resenje je gotov 5.1 sistem http://www.tydaudio.com/images/Onkyo_HT-S3505B.jpg

Cetvrto je da kupis pc 5.1 zvucnike, slika preko hdmi na TV a kao audio renderer postavis zvucnu sa pc-ja

Glavno pitanje je koliko para si spremio da izdvojis za tu akrobaciju?

Poslednja izmena:
jedan od favorita je Pioneer HTP-071 koji se može završiti sa zvučnicima za nekih 30k (i imam 4 HDMI ulaza)
ali mi zbog nameštanja i milion kablova koje moram da razvedem po ćoškovima i zidovima ovo rešenje baš estetski i ne odgovara.
više bi voleo da za ovaj novac nadjem neke stubne koji bi mi završili stvar (ali zbog cene verovatno na uštrb HDMI ulaza).

Nazad
Vrh Dno