Šta je novo?

PC Suite za Nokiu 6600

NorthGate

Čuven
Učlanjen(a)
01.01.2004
Poena
785
Da li neko ima ovo instalirano i da li može pomoću ovog programa da se podešava imenik i tako još neke zezancije?
Imam to,ali nešto mi nije išlo pa sam batalio,ali sad bih da ga ponovo instaliram,uslučaju da mogu preko njega da udjem i podešavam telefon(imenik,kalendar,sms,itd.)da li bi mi neko rekao kako mu do sad to radi.
Ako neko to ima neka mi kaže šta sve može da se radi sa tim programom i kakvo iskustvo ima sa
PC Suite-om.:type:

Sta ti je tu moglo da ne ide? Skini sa nokijinog sajta najnoviju verziju PC suitea, instaliraj, i prati uputstvo za povezivanje telefona.
Naravno da je mnogo bolje da imenik sredis na kompu nego da se cimas na telefonu, ide daleko brze. Spomocu PCsuitea lako instaliras programcice, igrice, teme, prebacujes fotke na komp... Ne znam kako zivis bez PC suitea ;)

Sta ti je tu moglo da ne ide? Skini sa nokijinog sajta najnoviju verziju PC suitea, instaliraj, i prati uputstvo za povezivanje telefona.
Naravno da je mnogo bolje da imenik sredis na kompu nego da se cimas na telefonu, ide daleko brze. Spomocu PCsuitea lako instaliras programcice, igrice, teme, prebacujes fotke na komp... Ne znam kako zivis bez PC suitea ;)
Ja već imam PC suite,pa me zanima da li mogu da ga updejtujem?
I da li mi je to uopšte i potrebno?

Probao sam da se povežem,ali nešto neće...
Evo šta mi izbacuje...
Mada imam instaliran i softver za bluetooth,ali ne znam šta je po sredi.
Možda je neka glupost...

Poslednja izmena:
Pa zato sto koristis oba ta software-a istovremeno.....moras da koristis samo jedan ,a ne oba u isto vreme (vec sam se baktao sa tim)....
Iskljuci taj koji si dobio uz bluetooth, i ukljuci samo noka pc suite,i probaj onda...

Ja već imam PC suite,pa me zanima da li mogu da ga updejtujem?
I da li mi je to uopšte i potrebno?

Mozes, i obavezno to uradi. Moguce da sa novijom verzijom neces imati problem. Ali u svakom slucaju moja ti je preporuka da kupis kabel, CA53 (kosta 800 dinara) koji dolazi sa svakim modelom od 6630 nadalje. Nisam znao da ga nema u paketu sa 6600. Veza preko kabla ti je najbrza i najsigurnija i nema problema kakvih moze da bude sa IC ili btooth vezom - tu konekcija nestane iz cista mira, znam jer koristim btooth slusalice dok vozim - kad proveravam, sve je dobro, ali kad mi treba, onda su sanse 50-50 da su sluske jos uvek konektovane. Uzmi kabel, nije neka kinta, a ustedeces gomilu zivaca i vremena.

Pa zato sto koristis oba ta software-a istovremeno.....moras da koristis samo jedan ,a ne oba u isto vreme (vec sam se baktao sa tim)....
Iskljuci taj koji si dobio uz bluetooth, i ukljuci samo noka pc suite,i probaj onda...
Ne znam da li si me razumeo,ali to je softver od bluetooth-a,a nisam ga prvi put koristio zajedno,nego sam tek posle jer nije htelo iz prve da upali,pa rekoh da probam sa tim.

Mozes, i obavezno to uradi. Moguce da sa novijom verzijom neces imati problem. Ali u svakom slucaju moja ti je preporuka da kupis kabel, CA53 (kosta 800 dinara) koji dolazi sa svakim modelom od 6630 nadalje. Nisam znao da ga nema u paketu sa 6600. Veza preko kabla ti je najbrza i najsigurnija i nema problema kakvih moze da bude sa IC ili btooth vezom - tu konekcija nestane iz cista mira, znam jer koristim btooth slusalice dok vozim - kad proveravam, sve je dobro, ali kad mi treba, onda su sanse 50-50 da su sluske jos uvek konektovane. Uzmi kabel, nije neka kinta, a ustedeces gomilu zivaca i vremena.
Samo mi reci gde tačno se nalazi update,da ne tražim i da li može da se doreže na već postojeći disk ili samo da na netu uradim update programa?
Još jedno me zanima,da li novi da instaliram ili disc koji sam dobio uz telefon?
Mada sam ovo probao sa novim programom,pa ne znam gde koči i šta treba korak po korak da uradim.

I hvala na trudu!:type:

Poslednja izmena:
Pošto ću instalirati sa diska,da li ovo treba da se čekira?

Poslednja izmena:
6600 NEMA pop-port pa samim tim ni CA-53 nece raditi na njoj jer nema gde da se ukljuci! :) Mora samo da se koriste za povezivanje BT ili IR!
Pozdrav ,)

Samo lepo u tom programu koji koristis za blueTooth klikni da se nakacis na com port mobilnog telefona a onda procitaj na koji si se port nakacio.. recimo Com8 i onda desnim klikom misa na ikonicu u systray-u (dve rastavljene kockice ili kako vec bese neki nokia bridze ) odaberes jednu od opcija (ima ih valjda 3) u kojoj odaberes port na koji hoces da se nakacis.. naravno to je onaj port koji ti je program za bluetooth prijavio....

Samo lepo u tom programu koji koristis za blueTooth klikni da se nakacis na com port mobilnog telefona a onda procitaj na koji si se port nakacio.. recimo Com8 i onda desnim klikom misa na ikonicu u systray-u (dve rastavljene kockice ili kako vec bese neki nokia bridze ) odaberes jednu od opcija (ima ih valjda 3) u kojoj odaberes port na koji hoces da se nakacis.. naravno to je onaj port koji ti je program za bluetooth prijavio....

Da li je bolje da instaliram novi ili onaj koji sam dobio uz telefon PC Suite?
Ovo je novi PC Suite:Nokia_PC_Suite_681_rel_13_eng_us_web

Poslednja izmena:
mislim da je sve jedno .. meni radi stari bez problema...

Ako neko može da mi pomogne oko instaliranja PC Suite-a,neka mi se javi na PP da to sredimo preko Google Talka,jer preko njega jedino mogu da komuniciram,ko ga koristi naravno! Sa "genuine-em"sam pokušao,ali kad smo kao sve završili opet ne može da se otvori program,čak kako je i on to rekao na one dve strelice.Uradio sam kako je rekao,ali program se ne otvara kako bi trebao.

Da li misliš da ga deinstaliram ili samo da ga ne uključujem?:type:

6600 NEMA pop-port pa samim tim ni CA-53 nece raditi na njoj jer nema gde da se ukljuci! :) Mora samo da se koriste za povezivanje BT ili IR!
Pozdrav ,)
:S:
Izvinjavam se sto sirim dezinformacije.... Toliko dugo vec koristim kabel da mi ni na pamet nije palo da je na 6600 neupotrebljiv. Izvinjavam se jos jednom....

@magic:
Instaliraj novi suite. Posle restarta ce krenuti wizard za povezivanje fona sa kompjutorom. Izaberes tip veze i ne bi trebalo da bude problema. Ako ih i bude, uvek mozes da deinstaliras tu i vratis stariju verziju. Inace, na nokija sajtu
http://europe.nokia.com/appmanager/...upportTool/begin&wsrp-mode=&wsrp-windowState=
imas:

PC Suite for Nokia 6600 in English
Nokia_6600_PC_Suite_110_en.zip
06-May-04, version 1.1.0 | 35.84 MB | English

Nokia PC Suite Quick Guide for Nokia 6600 in English
Nokia_6600_Quick_Guide_PC_Suite_2_en.pdf
06-May-04, version 1.1.0 | 346.00 KB | English

PC Suite Register Cleaner
Nokia_6600_Register_Cleaner.exe
15-Dec-2003 | 44.00 KB | English

If you have problems with your PC Suite functionalities or you have problems updating a newer version of PC Suite, we recommend you to run Register Cleaner for Nokia 6600.
Register Cleaner for Nokia 6600 will delete all Nokia 6600 PC Suite related register markings from the Windows register. NOTE: You will lose all your Nokia 6600 backup and synchronisation information from your PC.

Probaj razlicite verzije, uvek mozes odraditi register cleaner....

To je neka malo starija verzija od ove ovde gde sam ja skinuo.Skinuću i tu,ali reci mi koju od te dve da instaliram

Pa kazem ti, probaj razlicite verzije. Kreni od najstarije; ako ne prosljaka ides na noviju, znaci update i onda ne moras da se cimas sa register cleanerom. No, mislim da stvar nije u verzji pc suitea - svaka bi trebala da radi kao sto je i meni radila. Mozda je neka kolizija sa softverom za bluetooth kako je neko ovde vec sugerisao.

Znaci za pocetak deinstaliraj pcsuite koji imas, prodji i register cleaner i instaliraj najstariju (tako bi trebalo, ali da ja to radim na svom kompu instalirao bih najnoviju verziju, 6.81) verziju koja podrzava tvoj telefon i tvoj operativni sistem. Nakon instalacije pc suitea trazi se restart. Posle restartovanja wizard za povezivanje krece sam (ako ne krene, startuj ga sam). Prati uputstvo (svodi se na odabir vrste veze, kabel, ic, bt) i nemoj povezivati telefon sve dok wizard ne zatrazi da to uradis. Tu bi trebalo da se pronadje nov hardver (tvoj telefon), da se instalira i da javi da je spreman za uporabu.
Da li ti se tom prilikom startuje i softver od bluetootha? Ne bi trebalo. Probaj da deinstaliras softver za bluetooth, pa onda da probas sa suiteom. Moguce da je u tome problem.

Instalirao sam verziju 681 i ponovo mi izbacuje onu sliku sa gornjeg posta,prvu sa leva i "sve sam uradio kako treba",ali kad treba da povežem telefon izbacuje mi navedenu sliku.
Ako neko ima Google Talk,zamolio bih ga da mi se javi na PP da to rešimo,ako nije problem.

Hvala

Poslednja izmena:
Deinstalirao sam program bluetooth-a i dalje isti problem,ne mogu da povežem telefon sa računarom...
Evo,sad sam probao da se preko telefona povežem na računar,ali ne može da ga nadje verovatno zbog deinstalacije softvera za bluetooth.

Poslednja izmena:
Prvo i osnovno: Racunar i telefon treba da mogu da se povezu i bez Nokia sjuta (da npr. posaljes fajl sa kompa na telefon). E kad ti to proradi onda samo nakelemis NS i tek onda krenes u povezivanje pomocu istoga.

Meni je to radilo da sa fona ili kompa razmenjujem fajlove,ali PC Suite neće da pronadje telefon kad pokušam da ga nadjem preko istog.

Poslednja izmena:
Pogledaj ovde, mozda pomogne...

http://www.elitesecurity.org/t61853-0#442594

Nokia Suite ima konflikt sa nekim modemima pa disableovanje modema zaista 100% provereno pomaze u nekim slucajevima - tako je svojevremeno bilo i kod mene

Pogledaj ovde, mozda pomogne...

http://www.elitesecurity.org/t61853-0#442594

Nokia Suite ima konflikt sa nekim modemima pa disableovanje modema zaista 100% provereno pomaze u nekim slucajevima - tako je svojevremeno bilo i kod mene
Malo će ići naživce ako moram svaki put to da radim,nadam se da neću morati i da će se neko javiti na PP da to rešimo preko Google Talk-a.
U svakom slučaju hvala na pokušaju!

Moras da skines PC Suite koji je bas za taj model.Nemoj da instaliravas ove novije.Inace je vrlo skakljiv za povezivanje sa kompom.

Nokia_6600_PC_Suite_110_en.zip
06-May-04, version 1.1.0

http://www.nokia.com/A4143896

PC Suite za Nokiu 6151

Kupio sam Nokiu 6151,i skinuo sam PC Suite za taj model,ali ne mogu da povežem telefon i program,a evo i slike šta mi izbacuje,pa ako neko zna neka pomaže...
Kod druge slike mi izbacuje kad štikliram opciju kako želim da se povežem,a to je preko Bluetoot-a.
Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno