Šta je novo?

PC Suite & Nokia 6230

ymiljan

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
620
Hmm. da li neko može da mi kaže šta treba da odradim da bih uspeo da pošaljem SMS otkucan na PC u Nokia Phone Editoru. Sve druge funkcije PC Suite mi rade, osim ove, i nije mi najjasnije šta je problem. Jednostavno, Editor pročita poruke koje se nalaze u telefonu, ali kad napišem poruku ona ostane u Outboxu. Takodje, Editor lepo vidi kontakte.

Sad sam primetio da je učitao kontakte samo prvi put kako treba i da ne odradi refresh... U dnu Nokia phone editora je ikonica telefona precrtana crvenim znakom (to znači da sve ide besprekorno, jel da?).

Zna li se za ovaj problem?

Pozdrav

ymiljan je napisao(la):
Hmm. da li neko može da mi kaže šta treba da odradim da bih uspeo da pošaljem SMS otkucan na PC u Nokia Phone Editoru. Sve druge funkcije PC Suite mi rade, osim ove, i nije mi najjasnije šta je problem. Jednostavno, Editor pročita poruke koje se nalaze u telefonu, ali kad napišem poruku ona ostane u Outboxu. Takodje, Editor lepo vidi kontakte.

Sad sam primetio da je učitao kontakte samo prvi put kako treba i da ne odradi refresh... U dnu Nokia phone editora je ikonica telefona precrtana crvenim znakom (to znači da sve ide besprekorno, jel da?).

Zna li se za ovaj problem?

Pozdrav
Ako ti je ikonica telefona precrtana, i to jos CRVENIM znakom ;)... to znaci da telefon nije prikacen.
Logicno, zar ne? :D

Znaci, telefon ne sme da bude precrtan, tj. veza treba da je OK... onda nemas znak, a SMS saljes tako sto kliknes onu prvu ikonu u nizu. Naravno, upises i telefon onoga kome ide poruka na desnoj strani ;)

Ali, telefon ne sme da bude precrtan crvenim X-om!

malo sam bio ironičan za taj znak, ali priznajem, nisam stavio smajlija.
Never mind, kako god da se konektuje - bilo preko Nokia Connection Managera bilo preko My Bluetooth places pa pair device isti je đavo, neče pa neče.

Pzdrav

ymiljan je napisao(la):
malo sam bio ironičan za taj znak, ali priznajem, nisam stavio smajlija.
A, pa ja to nisam mogao da znam, nisam Ljubisa Trgovcevic! ;)

Pomislio sam da ti se stvarno cini da tako treba da bude...
ymiljan je napisao(la):
Never mind, kako god da se konektuje - bilo preko Nokia Connection Managera bilo preko My Bluetooth places pa pair device isti je đavo, neče pa neče.

Pozdrav
Ne znam, meni radi perfektno preko IrDa veze... (doduse, ja imam 8310! :D). Juce sam bas iskuckao par komada preko kompa (mnogo je dobro, iskuca se zacas posla ;))

Jedino sam morao da promenim nacin kako se uredjaj odaziva u sistemu (i za to hvala onoj vuni Mitnicku! :d).

Ali cekaj, ti kazes da ti sve ostalo radi, samo SMS nece?
Pretpostavljam da ti u tim slucajevima ikonica telefona nije prectrana?

pazi, to su smorili opasno, samo ta funkcija ne radi
nekad oce nekada nece, pogotovo sa softverom sa CD-a. Probaj da nabavis staru verziju PC Suita, mislim da je 6.3, tu sljaka kako treba ali se konstantno refresuje sa telefonom. (pricamo o BT sve vreme)
Imas i na logitechovom sajtu SMS Manager, pod drajverima za MX900 miska, taj softver se dobija uz misa i radi kako treba, ako imas WidComm BT, a sa MSI BT malo *****ava, ali oce da proradi

Vince je napisao(la):
pazi, to su smorili opasno, samo ta funkcija ne radi
nekad oce nekada nece, pogotovo sa softverom sa CD-a. Probaj da nabavis staru verziju PC Suita, mislim da je 6.3, tu sljaka kako treba ali se konstantno refresuje sa telefonom. (pricamo o BT sve vreme)
Imas i na logitechovom sajtu SMS Manager, pod drajverima za MX900 miska, taj softver se dobija uz misa i radi kako treba, ako imas WidComm BT, a sa MSI BT malo *****ava, ali oce da proradi
E, da, ima ovo... juce sam instalirao PCS v6.1, iskopao sa nekog Digital!-ovog diska...
Malo zeza sa konekcijom, ima i refresh-a... a na stranu to sto mi prijavljuje da mi telefon nije podrzan :)

Dok verzija 4.5, koju inace koristim, radi k'o zmaj... nikad da pukne veza, nikad refresh...
(ja pricam o IrDA vezi)

Je l' neko probao verziju 6.4? Meni u njoj sve radi...

SoSo je napisao(la):
Je l' neko probao verziju 6.4? Meni u njoj sve radi...
Jel' to poslednja verzija PC Suite-a?

Samo da se zna, ako jos neko ima problema sa PC Suite-om, definitivno mora da se proba Oxygen... ono je poezija, nema sta nema.
Backup-ovao mi je ceo telefon... sa sve tastaturom i slusalicama :d

Nazad
Vrh Dno