Šta je novo?

PC spor

stefs

Poštovan
Učlanjen(a)
09.09.2015
Poena
54
Skoro mi je bio usporio pc pa sam ga reinstalirao. Ali opet spor.
Tj, sporo se pali, kada je u sleep modu, i kada ga pokrenem, umesto par sekundi on na nista ne reaguje pa cekam po minut,dva..
HDD krci dosta, skenirao sam ga sa nekim programima i sve je ok. Tako da sistema nije..
U pitanju je windows 7, 4gb ram, i3, ati radeon hd5670,...
Saveti?

skini kakav bilo liveboot,linux,strelec usb,sta bilo i stavi na usb da butujes sa njega i vidi kako ce da radi,da iskljucis hdd iz jednacine.

Ali iako sam reinstalirao nov sistem radi ovako?

Pa nema veze. Daj skrinsot iz nekog programa npr. hd sentinel, moguce da hard disk nije bas ok.

ne popravlja reinstalacija sistema fizicki kvar/smetnju na hdd-u,na koju ukazuje sto se hdd pojacano cuje.zato i savet da butujes sa usb-a da hdd izbacis iz jednacine,a i lak je i praktican nacin jer sigurno imas negde usb pri ruci.ako imas drugi hdd,mozes i na njemu instalirati sistem i videti kako se ponasa racunar.za sve dalje treba nam vise informacija nakon sto uradis nesto od ovo dvoje.

Au, hdd sentinel prikazuje ovako, izgleda da ste bili u pravu:

Od pocetka mi sporije dize sistem, a sad je poceo da se sporije pokrece iz sleep moda, cekam ga po minud, dva, a do pre dva dana se odmah pokretao.
Dakle, sta mi je dalje ciniti, dali da ga botujem preko usb-a ili ne?
Dali ce mi onda obrisati sve?

Samo dizanje linuxa sa USB neće ništa da obriše ali sada je jasno ko je krivac za probleme, jedini lek je novi HDD.

Moze li ovaj hdd malo da se "zaleci", jer planiram uskoro uzet nov hdd pa barem da ga sredim malo?

Vidim da hvale hdd regenerator, dali za njega moram da reinstaliram pc ili mogu ovako iz windwosa da ga pokrenem, ili ima neki drugi program?

Poslednja izmena:
Ja ga ne bih gnjavio s tim programima. Bolje bekapuj ako imas neke bitne stvari na neku flesku/eksterni hard, i skupljaj pare za novi hard...

Ako ti previse usporava i ne moze da se koristi normalno racunar, stavi neki live linux na flesku, kako bi mogao da koristis racunar za neke osnovne operacije...

Poslednja izmena:
ne,ne postoji nista sto mozes da uradis softverski da ga popravis,salji taj maxtor u zasluzenu penziju.sistem i bitne fajlove na tome ne treba drzati,ako si bas dokon mozes da probas da ga premapiras kad bekapujes sve bitno sa njega tako sto ces odraditi u sentinelu read+write+read test ili ga napuniti nulama u bilo kojem programu,ali posto krklja i i ima ogroman broj losih sektora sanse da ovo uradi ista korisno su astronomske.stari 30gb i 60gb ssd-ovi idu ovih dana fakticki za tepsiju ribe.

Ima Patriot Blast 120 GB za 5.000,00 . To je po meni više nego pristojan zamena.

Kada pokrenem neki hdd regenerator ili tako nesto, 5% mi skenira skoro sat, jeli to normalno?

Ljudi su ti već napisali da je mrtav, HDD kaput! Spasi što se spasiti može i pređi na SSD. E sada, koliko ovo možeš da prihvatiš, to je do tebe.

Uskoro dobijam neke pare i odmah uzimam ssd, a ovaj treba potrajati samo jos malo..

i ja sam za moj stari maxtor izuzetno jako vezan,zato ga koristim kao podmetac za kafu,a dva 2,5" WD-a iz laptopa za goste. :)

haha
Pa dobro sve jedno sam planirao da ga menjam :)..

Nije sad obavezno da moras da uzmes bas ssd, ako ti treba vise prostora gledaj neki hard od bar jednog terabajta. Ima ih za oko 6000 din...

Uzecu ssd, ako neko zna neka mi posalje link gdje ima da se uzme 120gb za 50e :)..

em*i,ne smemo da kacimo linkove i direkt spominjemo koja je prodavnaja,moderacija too shvata kao reklamu,a ako im ne plate reklamu na sajtu onda im to nije kul.i nije 50e,5k dinara je.za 60 ponekad iskoci i 240gb na oglasima,doduse retko.

Vrh Dno