Šta je novo?

PC Speakers by STOKA

Diodamajstor

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
14.07.2013
Poena
54
Pozdravljam sve po treci ljubilarni put,interesujem se za zvucnike ekstremne varijante jer sam ljubitelj kvalitetnog zvuka.
Naime svi hvale famozni Z-5500 a on je samo po sebi ****** jer sva elektronika je na nivou ELITE i LG pojacala u HIFI uredjajima.
Ono sto izdvaja po Bass-u Logitecha jeste SUB koji ima siroku membranu i dozvoljava veci zvucni pritisak izrazen u dB.
Imao sam te zvucnike i nije mi se svidjao kvalitet zvuka.

Od zvucnika sam imao dodavsi i HIFI mini linije kao izvori zvuka,preko AUX-a :

1.Kinyo vs-209
2.Samsung MM-B6
3.LG FA-162
3.ELITE H-599F
4.Logitech Z-5500
5.Sistem koji sam sam pravio a bio je ekstremne varijante Ground Zero auto audio u kombinaciji sa Digital Design pojacalom i kondenzatorom Ground Zero

Ovaj zadnji sistem mi je toliko doneo u zivotu lepog,da sam morao da pobegnem iz zgrade trajno :laugh:

Potrosnja elektricne energije bila je 7kW/h,obezbedio sam posebni 16A osigurac TROMI za ozvucenje.Takodje za napajanje jer rade na 16vDC max isao sam u LINK modu pojacala na 2ohm impedanse.
Ozvucenje je imalo GZPW15 Ground Zero SUB sa cini mi se 4 zavojnice od po 1ohm,kablovi su isli 50mm2 precnika.
Da bih podesio pojacalo da radi na ispod 12vDC,morao sam da prepravljam neka PC napajanja kao sto su ENERMAX,PC POWER&Cooling Turbocool 850,zatim koristio toruse velike snage sa gretzovima koji imaju aluminijumsko kuciste i stojecim elektrolitima koji se srafe.
Druga stvar isao sam i na SMPS napajanja iz mikroprinca znaci 2000eura sam ulozio u pojacalo i napajanje.

Pitao bi sada vas da li da kupim sledece :

1.Creative Gigaworks s750 sa creative X-fi Fatal1tyFPS (Johnatan Vendel)
2.http://www.klipsch.com/gallery-g-28-home-theater
3.http://www.itsvet.com/proizvod/yamaha-yst-sw030bl/comp_tehn_speakers/201/801
4.Kicker SUB u kombinaciji sa Soundstream pojacalima
5.Pioneer AMP u kombinaciji sa Premier SUB

E sada da ne bi se mucio oko napajanja mogao bih da kupim elektromotor 5kW i da vezem vise alternatora od 150A 12vDC na plocu sa jednim remenom od BMW-a ili da kupim IRRAGI alternatore od 300A 12vDC kao napajanje i da napravim podesavanje brzine elektromotora koji se vrti na 3000 RPM tako sto se povecava ili smanjuje frekfrencija.
Ja sam ekstreman TARZAN :guitar:
Preselio sam se kod Rtnja u takoreci sumu pa cu moci da slusam IRON MAIDEN CAN I PLAY WITH MADNESS u punoj snazi :guitar: takodje tu je i nezaobilazni Dj Magic Mike
Takodje projekat planiram da kombinujem ovako Ground zero i AMP ili sta vec izaberem da stavim SUB auto audio a zvucnike od nekog hifi sistema recimo kombinacija sa Creative Giga Works s750.
Sistem SUB-a planiram da napravim kutiju od betona,zidam betonskim blokovima i baumit cementom,jer se bavim gradjevinom.
Racunam da beton ima dobru izolaciju i litraza odgovara za SUB :d
Tamo gde mi je konfa ali je jos nisam kupio,treba da mi pomognete da je sastavim u temi za to,ima veliki prostor nesto vece od prosecne garaze jer se bavim botanikom pa imam tu biljke i velikog prostora,biljke puno volim

O boze, sad izguglah i 'ladno nisi prvi kome je palo na pamet da kutije pravi od betona! Ja bih ostavio i mesto za ugradnju sipke, pa kad ne slusas muziku, mozes i da vezbas malo. DIY zvucnici i tegovi u jednom! To jos niko nije uradio! :d

Prepravka napajanja je bila haos asimetricno napajanje pojacalo mi prepravljali neki indijanci sa fanzo foruma,tad i vise nikad.
nerazumete vi mene isecem glodalicom diskove od medijapana ili OSB ploce te mi to sluze kao nosaci,tu ide i hifi ispuna zvuka jer recimo ti SUB-ovi su teski i traze dobar oslonac,jer kad stavis u kutiju od siline bass-a kutija seta po patosu,ovako stavim nekoliko bass reflex porta isolujem sipam beton i cao.
Unutrasnji deo mora da bude osnova drvo.
Neznam sta da kupim da je nekako jeftino po dzepu,jer ima da se nadju ti SUB jeftino.
Puno likova drugova imaju AUTO SUB i AUTO AMP u kucnoj radinosti,brija u nekoseno.

Vrh Dno