Šta je novo?

PC shop u Budimpesti

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
Zna li neko neki dobar PC shop u Budimpesti (tj. treba mi internet adresa da uporedim cene)? Pozeljno da bude na engleskom (mada moze i na madjarskom a ja cu se valjda nekako snaci :S: ).

Idem tamo za par dana pa bih zeleo mozda malko i da se ponovim, ali gubim nadu trazeci adrese preko google-a - tacnije nista ne nalazim! Nije moguce da tamo tako nesto vise ne postoji :d
poz hvala na linkovima :wave:

P.S. Ako ova tema ne spada u ovu sobu vec u npr. Domace trziste (a bas i nije) molim vas da je premestite.

Cao!

Najbolje je da potrazis na www.depo.hu pod HARDWARE... to je nesto kao nasa pcberza.

Ako nadjes odredjeni proizvod onda dobijes spisak firmi koji ima taj proizvod (sa linkovima, adresama i pbrojevima telefona tih firmi).

A evo i par vecih:

www.bluefish.hu
www.mistral.hu
www.pixel.hu

Pozdrav
Turbo
:wave:

P.S. Ako ti treba neka pomoc u prevodu ili nesto slicno slobodno se javi na PM pa cemo se dogovorimo oko problematicnih detalja :)

malo sam pogledao i ne verujem cenama - HIS 9800pro IceQ za 133E odnosno 166E bruto (sta znaci ono bruto - jel to sa nekim porezom?)

Athlon XP 2400+ 50E bez poreza?
Athlon64 2800+ s754 79E bez poreza???

Imam jedno pitanje - robu u kojoj vrednosti mogu da prenesem preko granice bez placanja poreza? Jel to vazi kao do cene od 100E po 1 komadu se ne placa porez ili za 100E ukupno?

Poslednja izmena:
Bruto cena je sa porezom na promet (AFA kod madjara) sto iznosi 25%.

Ako kupujes u vrednosti vecoj od 50000 hiljada forinte (oko 200 eura) onda na granici mozes da trazis povratak poreza (nisam nikad radio, ali sam cuo da se ne vraca citava suma nego dobijas nazad nekih 20%) i onda "sakrivas" od nasih da platish carinu :-devil-:

Inace ovo povracanje poreza neke firme rade i u svojim prodavnim mestima, pa ne morate da se cimate na granici....

Inace je i taj porez njihov nesto kao kod nas sada PDV, da ako imas firmu i kupujes stvari sa porezom, onda na kraju obracunskog perioda mozes da odbijes sve te placene poreze od svog poreza....

Pozdrav
Turbo
:wave:

to sa povracajom poreza je komlikovano,
izgubis sigurno pola dana na granici, porez je 25%, a oni ti "vrate" 20%, od toga da bi ti odma sve uradili uzmu bar 10%, tako da ti ostaje neka sica,

licno iskustvo

pozz.

Vrh Dno