Šta je novo?

PC se zamrzava prvih sat vremena

rico76

Cenjen
Učlanjen(a)
02.08.2011
Poena
170
Imam neobičan problem sa desktop pc računarom.Kada ga upalim prvi put u toku dana on se narednih 45 minuta do sat vremena zamrzava na svakih 10 do 15 minuta.Nakon toga radi sasvim normalno dok ga ne ugasim.Nosio sam u servis gde je testiran nekim programima i rečeno mi je da ne mogu da nađu problem ali da sumnjaju na ssd disk koji je na 65% health i koji je star oko 20 meseci.Danas sam isključio taj ssd i probao da instaliram win 10 na drugi običan hard disk.Instalacija je došla dp 75% i pc se ponovo zamrzao i morao sam ručno da ga resetujem i samim tim eliminišem problem neispravnog ssd diska.Da li neko ima ideju šta bi drugo moglo da bude.

Koje su specifikacije računara?
Da li si probao sa drugim napajanjem?

Da li kada se smrzava pored ssd-a bio nakačen i taj hdd, možda je hdd problem?

Probaj druge sata kablove, koje su temperature?

Imam neobičan problem sa desktop pc računarom.Kada ga upalim prvi put u toku dana on se narednih 45 minuta do sat vremena zamrzava na svakih 10 do 15 minuta.Nakon toga radi sasvim normalno dok ga ne ugasim.Nosio sam u servis gde je testiran nekim programima i rečeno mi je da ne mogu da nađu problem ali da sumnjaju na ssd disk koji je na 65% health i koji je star oko 20 meseci.Danas sam isključio taj ssd i probao da instaliram win 10 na drugi običan hard disk.Instalacija je došla dp 75% i pc se ponovo zamrzao i morao sam ručno da ga resetujem i samim tim eliminišem problem neispravnog ssd diska.Da li neko ima ideju šta bi drugo moglo da bude.
Провери шта ти јавља у Сентинелу за други диск, можда је и други неисправан.

Upravo sam radio testove i kada sam pokrenuo test napajanja ,nakon 15 minuta samo se iskljucio pc i pocelo je da se oseti smrad plastike.Pipnem napajanje ono vrelo i smrdi iz njega.Mislim da je riknulo.Sutra nosim u servis da mi zamene pa cu videti da li je to bio problem.

Neispravni kondezatori u napajanju, na početku, a onda je probio neki poluprovdnik, kratak spoj i gotovo.

Rece ti ja da se prvo napajanje proverava👌😉

Ko i gde ti je to rekao? Linkuj i odmah ćemo ga stub srama.

Ja sam bio deo te teme i bolje da je ne čitam ponovo, jer znam fabulu radnje i tvoje mišljenje.
Svakako ti niko nije rekao da su serviseri odlični.

Stavljeno novo msi napajanje od 570w a prošlo je bilo500w.Kompjuter radi bez problema i što je najvažnije ne čuje se ništa za razliku od prethodnog koje je bilo nenormalno bučno.

Ja sam bio deo te teme i bolje da je ne čitam ponovo, jer znam fabulu radnje i tvoje mišljenje.
Svakako ti niko nije rekao da su serviseri odlični.
Naravno,nije ni mesto....bitno da je @rico76 našao problem.
Stavljeno novo msi napajanje od 570w a prošlo je bilo500w.Kompjuter radi bez problema i što je najvažnije ne čuje se ništa za razliku od prethodnog koje je bilo nenormalno bučno.
Niti to napajanje ima 570w,a i sa njim se nećeš nešto usreciti.
Nije isključeno da ti se u buducnosti dešava slična stvar.

Poslednja izmena:
Sada se dešava drugi problem koji sam imao ranije.Kada upalim PC na ekranu ostane onaj logo od ploče Asus i sistem neće da se podigne.Rešio sam problem tako što isključim napajanje na ono dugme na njemu on/of i windows se podigne normalno ali me to baš iritira,Da li neko zna u čemu bi mogao biti problem.

Koje su specifikacije (grafa, cpu, napajanje...)? Koje je novo napajanje, tačan model?
Da li blokira sa HDD-om?

Koje su specifikacije (grafa, cpu, napajanje...)? Koje je novo napajanje, tačan model?
Da li blokira sa HDD-om?
Operating System: Microsoft Windows 10 Professional (x64) Build 19044.1645
CPU Brand Name:AMD FX(tm)-4130 Quad-Core Processor
Original Processor Frequency:3800.0 MHz
Motherboard Model:ASUS M5A78L-M/USB3
Motherboard Chipset: SB750/SB710
Motherboard Slots:2xPCI, 2xPCI Express x1, 1xPCI Express x16
BIOS Date:11/14/2012
UEFI BIOS:Not Capable
Total Memory Size:8 GBytes
Module Manufacturer:Crucial Technology
Memory Type: DDR3 SDRAM
Memory Speed:666.7 MHz (DDR3-1333 / PC3-10600)
Video Chipset:AMD Radeon R7 260
Video Memory:1024 MBytes of GDDR5 SDRAM [Hynix]
Video Bus: PCIe v3.0 x16 (8.0 GT/s) @ x16 (5.0 GT/s)
Graphics Processor Clock:864.0 MHz
Graphics Memory Clock:1500.0 MHz (Effective 6000.0 MHz)
Graphics Memory Bus Width:128-bit
Drive Model: SSD KINGSTON SUV500 240GB - NA NJEMU JE INSTALIRAN SISTEM
Drive Model:SAMSUNG HD754JJ (750 GB)

Ne blokira nikada u radu,samo kada se upali na dugme.

Probaj zameniti bateriju, i probaj butovati bez nakačenog hdd-a.

Možda da opet promeniš napajanje dok ga ne ubodeš 🙂

Druze nosi to u servis.Nismo mi ovde vidovita dzemila...takvi problemi se rijesavaju metodom eliminacije..
Zamrzavanje racunara je obicno zbog RAM-a ili pregrejavanje neke od komponenti.
Ovo sto sad imas kao simptom moze biti od virusa ali sve je to nagadjanje.
Ako nemas zamjenskih komponenti odnesi lijepo u servis.

Nazad
Vrh Dno