Šta je novo?

Pc se zaglavljuje

No_LiMiT

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2007
Poena
380
UPOMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOC!

E sad, nakon sto sam to izbacio iz sebe da krenem da objasnjavam sto je problem.

Prije par mjeseci sam sastavio fini novi PC, evo config:

Processor Intel Core2 Quad CPU Q9450 @ 2.66GHz, overclokovan na 3.2ghz
Maticna Asus P5Q-PRO
RAM: 2x2GB DDr2 Gskill
HDD: 2x600gb WD
Napajanje: cooler master(kao kuciste) od 1000 cini mi se
Graficka: ati 4870x2
Imam veliki heatsink&fan na CPU, i par fanova u kucistu. (coolermaster cosmo)

Problem je sto mi se PC randomly zaglavljuje.

U pocetku je radio fino, rijetko se u WoW-u zaglavljivao, ali kasnije sve vise i vise. U pocetku je to bilo samo wow, ali onda je pocelo ponekad i ostalo. Sada se u WoWu automatski zaglavi kad se ulogujem, ili ponekad se osjeti dobro pa posle odredjenog vremena. Instalirao sam Win XP i sve na njega radi, nikad se ne zaglavljuje. (do sad nije)
Sinoc sam igrao na Visti Left 4 Dead i jutros se zaglavio par puta kad sam upalio. Otvaram youtube video, zaglavi se PC.
Zaglavi se totalno, nista ne mogu da pritisnem. Ponekad cujem zvuk, ponekad se i on zaglavi ili nestne.

Ovo se prvo desavalo u Visiti 32 bita. Presao sam na 64, promijenio 3 verzije ali avaj, jos uvjek se desava.
Probao sam sve startup programe da izgasim(msconfig), nakon formata samo sa drajverima da upalim wow i opet se zaglavi. Overklokovan je od nedavno, i prije toga se desavalo. Mislio sam da mu fali snage ili nesto ali ne.
Pratio sam temperature, nije problem. Probao drugi ram, isto se desilo.

Ne znam sta vise da radim ljudi pomagajte. Mozete reci da totalno predjem na XP ali ja zelim da popravim ovo da sve radi kako treba.

Sta bi moglo biti? Ne svidja se vista hardwaru? Driveri visti?

Stvarno ne znam sta da probam vise, ludim. Sad zelim da prodajem dio po dio i mijenjam kako bih vidio oce li se popraviti, mada para nemam vise sve sam dao za ovaj...

help :(

Poslednja izmena:
da li si razmisljao...?

E sad, nakon sto sam to izbacio iz sebe da krenem da objasnjavam sto je problem.

Maticna Asus P5Q-PRO

U pocetku je radio fino, rijetko se u WoW-u zaglavljivao, ali kasnije sve vise i vise. U pocetku je to bilo samo wow, ali onda je pocelo ponekad i ostalo. Sada se u WoWu automatski zaglavi kad se ulogujem, ili ponekad se osjeti dobro pa posle odredjenog vremena. Instalirao sam Win XP i sve na njega radi, nikad se ne zaglavljuje. (do sad nije)
Sinoc sam igrao na Visti Left 4 Dead i jutros se zaglavio par puta kad sam upalio. Otvaram youtube video, zaglavi se PC.
Zaglavi se totalno, nista ne mogu da pritisnem. Ponekad cujem zvuk, ponekad se i on zaglavi ili nestne.

Ovo se prvo desavalo u Visiti 32 bita. Presao sam na 64, promijenio 3 verzije ali avaj, jos uvjek se desava.
Probao sam sve startup programe da izgasim(msconfig), nakon formata samo sa drajverima da upalim wow i opet se zaglavi. Overklokovan je od nedavno, i prije toga se desavalo. Mislio sam da mu fali snage ili nesto ali ne.

Ne znam sta vise da radim ljudi pomagajte. Mozete reci da totalno predjem na XP ali ja zelim da popravim ovo da sve radi kako treba.

Stvarno ne znam sta da probam vise, ludim. Sad zelim da prodajem dio po dio i mijenjam kako bih vidio oce li se popraviti, mada para nemam vise sve sam dao za ovaj...

da kojim slucajem za pocetak spustis klokove na default pa onda ako se problem ne bude ponovo javljao da bar znas u cemu je stos. Najpre to proveri, pa ako se ludilo nastavi, proveri napajanje, memoriju...
:type:

Klokovan je od nedavno, desavalo se i prije toga ali evo sad cu spustiti.

Memoriju nocas testiram ponovo preko memtesta. prime95 sam pustio par sati bio i nije bilo problema sa CPU-om.
Napajanje ne bi trebalo problem biti, ima ga dovoljno za sve, ali kako da ga testiram? Nemam druge djelove s kojim bih mogao zamijeniti :/

Meni deluje da su neki drajveri (ako pod xp-om ne zeza ne bi trebalo da je do hardvera). E sad je problem kako naci koji... :(

moguce da je i to...

Meni deluje da su neki drajveri (ako pod xp-om ne zeza ne bi trebalo da je do hardvera). E sad je problem kako naci koji... :(

ali mora sam da testira. Klokovano je (nismo dobili setovanja).
Vrlo je moguce da nije u BIOS-u bas sve podeseno kako treba,
videcemo kad nam posalje setup BIOS-a sto uopste ne bi bilo lose
da bismo odmah mogli da konstatujemo da li je u tome problem,
da li je problem u neispravnom hardveru ili je problem samo u drajverima?
We'll see!

Vratio sam BIOS na default sve, a kako da postavim BIOS setup ili sta vec treba? Samo mogu slikat telefonom :p

Poslednja izmena:
pa ako je sve na default

Vratio sam BIOS na default sve, a kako da postavim BIOS setup ili sta vec treba? Samo mogu slikat telefonom :p

onda samo udji u win i vidi da li puca ...
Ako opet puca slikaj bios i baci slike pa da vidimo

Ovo sam podesio po instrukcijama s drugog foruma, tj rekli mi otprilike sta da uradim.
Kocio je i posle vracanja na default anyway a ovo sam sad stavio i nije od tada. Mada sjutra cu igrati WoW ako budem imao vremena jer se tu uvjek zakoci...
http://nolimit.ss.googlepages.com/bios1.jpg
http://nolimit.ss.googlepages.com/bios2.jpg

Edit: Evo sad ostavih wow upaljen dok sam otisao da odradim nesto i pogodite sta se desilo... E stvarno ne znam sto cu vise...

U XPu sve radi bez problema. Promijenio sam 4 viste(32 i 64bit) pracene uvjek sa full formatom, sta moze bit. Sad mi dodje da bacim u smece ovaj pc ili da prodajem dio po dio dok ne vidim sta mu je. A imam osjecaj da na kraju bi ispala neka 100ta stvar i sve bi uzalud bilo... takva mi je sreca.. pih

Poslednja izmena:
U XPu sve radi bez problema. Promijenio sam 4 viste(32 i 64bit) pracene uvjek sa full formatom, sta moze bit. Sad mi dodje da bacim u smece ovaj pc ili da prodajem dio po dio dok ne vidim sta mu je. A imam osjecaj da na kraju bi ispala neka 100ta stvar i sve bi uzalud bilo... takva mi je sreca.. pih

Pa sam si sebi odgovorio :trust:

Jes' da nisi napisao koje je napajanje u pitanju, al' ako u XP-u sve radi bez problema, onda je do Gliste i/ili drajvera :type:

E, al' nemoj da se mucis i teglis sve do kontejnera po ovom vremenu - doci cu ja da to odradim umesto tebe :-devil-: :D

:wave:

Maticna Asus P5Q-PRO

ne bih da baksuziram ali ... ploca ili napajanje

i ja mislim da je napajanje, ipak 4870x2 vuče dosta struje, a ne znam koje tačno napajanje imaš. Probaj istestiraj memoriju, može i zbog nje da glavi, neko neslaganje memorije sa pločom... i na kraju bi mogla ploča biti.

Koliko verzija drajvera za graficku si probao? Nadji onaj program za ciscenje sistema od drajvera, pobrisi sve graficke. Probaj vise verzija, sa CCCom i bez njega...

Kad si probao drugu graficku, reinstalirao si Vistu? I ta druga graficka je zaglavljivala u WoW?

Poslednja izmena:
Prije updatovanja izbrisem sve.
Drugu graficku sam probao prije par dana, nvidia 8800gt, izbrisao sam ati drajevere naravno i instalirao nvidia kad sam je stavio, ali nije pomoglo, odma se zaglavilo kad sam wow startovao

4 razlicite vise sam promijenio.

Prvo x32 koju koristim na drugi PC
Onda najnovija x64, onda jos novija x64 i na kraju koju drug koristi na njegovom PCu.
A Vistu forsiram zbog rama i zato sto mi se vise svidja od XP, navikao sam se i sve :)

Nazad
Vrh Dno