Šta je novo?

PC problem

DonZbiki

Poštovan
Učlanjen(a)
03.10.2015
Poena
69
Pozdrav, vratio sam se malopre sa posla, ostavio komp upaljen da skidam neke igre. Medjutim zatekao sam crni dekstop samo stoji my computer gore u levom cosku i torent sto skida. Bio sam u fazonu wtf, sve je radilo dobro kada sam izasao iz kuce, restartujem ga i kada krene da ucitava windows (koristim 10), znaci kada treba da pokaze dekstop, stoji samo crna slika. Restartovao sam vise puta. Sta mislite da se desava?

Ima li kursor? probaj ctrl+alt+delate pa otvori task manager.

Nemam nazalost :( Samo crna slika, moracu da iskljucim nasilno. Videcu da nabavim i instaliram windows opet, ne znam sta drugo. Sve hoce do tog trenutka, mogu li nesto u biosu podesiti?

Da nemas jos nesto zakaceno, drugi monitor, TV...?

Probaj da uđeš i Safe mode.

Ne, samo jedan monitor. Bezveze situacija, nikad mi se ovo nije dogodilo. Kako da udjem u safe mode?

Par puta ga restartuj kada krene da dize sistem...

F8 ako nemaš fast boot uključen.

Uradio i ovo mi se pojavilo prvo i sada ovo. Idem restore nemam izbora.

Prilozi

• 20160908_161114.jpg
    20160908_161114.jpg
    874.3 KB · Pregleda: 71
  • 20160908_161326.jpg
    20160908_161326.jpg
    848.9 KB · Pregleda: 58
Usao sam u dekstop izgleda da su neki virusi, sta da koristim protiv njih, sta je najefikasnije.

Esmisoft Emergency Kit, Malwarebytes i Adwrcleaner.

Alert služi kao mitigation i zeroday zaštita. Ne kad si već inficiran. Mada ima i HitmanPro unutra.

I da, skini sva tri.

Najbolje bi bilo da postavis FRST (dijagnosticke logove) da ti pogledam. Logovi ce reci postoji li aktivan malware na sistemu, a ako ne, prikazace Event koji moze da ukaze na uzrok greske. Mozda i nije do infekcije...videcemo.

Screenshot zapravo prikazuje BSOD, drajveri (servisi drajvera, kernel mod) moze da pravi problem...

Ako zelis ... preuzmi Farbar-ov Farbar Recovery Scan Tool (
FRST_canned.png
) sa ove adrese na Desktop:
Postoji 32bit. i 64bit.-na verzija. Potrebno je preuzeti verziju koja je kompatibilna sa tvojim sistemom.
Ako nisi siguran koja verzija se odnosi na tvoj sistem, preuzmi ih obe i pokreni. Samo jedan od njih će raditi na tvom sistemu, to će biti prava verzija.

• dvoklikom pokreni program, kada se alat pokrene klikni Yes na disclaimer prozor;
  • pričekati koji trenutak dok alat proverava postoji li novija verzija;
  • klikni na dugme Scan;
  • po završetku skeniranja, alat će formirati izveštaj (FRST.txt) u isti direktorijum gde je FRST alat sačuvan;
  • iskopiraj sadržaj FRST.txt izveštaja u poruku;
  • po prvom pokretanju, alat bi trebao formirati i dodatni izveštaj (Addition.txt);
  • okači Addition.txt izveštaj uz poruku koristeći opciju Prikači fajl

Poslednja izmena:
Iskoristicu ovu temu da ne otvaram bezveze novu.

Odradio sam neki standardni update na Win10 i nakon restarta laptop nece da se boot-uje u windows. Nakon dugog ucitavanja se pojavi siv ekran sa rotirajucim tackicama u sredini i nista se ne desava. Nakon nekoliko restartova imam opciju Reset this PC, ali nakon kraceg vremena mi kaze "There was a problem reseting your PC. No changes were made". Pokusao sam onda System Restore i postoji jedan Automatic Restore Point, verovatno napravljen pre updateovanja. Nakon par minuta pise finished i izadje sledeci error:

"System restore did not complete successfully. Your computer's system files and settings were not changed.

Detalis:

System restore failed while scanning the file system on the drive D:\
The drive might be corrupt. You might want to retry System Restore after running chkdsk /R on this disk.
An unspecified error occurred during System Restore. (0x80070017)"

Jel ima neko ideju sta da radim?

Da li postoji mogucnost da nekako sacuvam fajlove na hard disku? Imam puno privatnih stvari kao i stvari za posao i faks koje su mi preko potrebne.

Mogući razlozi: prepun disk, loš disk ili neki aktivan antivirus.
Napravi neki Live Linux na USB-u pa vadi šta može.

Nazad
Vrh Dno