Šta je novo?

PC neće da se ugasi...

voxxx70

Cenjen
Učlanjen(a)
20.09.2013
Poena
154
Pre izvesnog vremena crkne mi grafička Gainward 460GTX GS. Kupim drugu, samo 460 GTX SE stavim je u računar, sve proradi. Pri tom mi BIOS vrati sve na default vrednosti!? To me je prvo zbunilo. Rezolucija bude 640x480 naravno i krene on da instalira drajvere sa neta. Posto je ima i neke Nvidia drajvere za zvuk, sve on to instalira ali kod display driver-a se pojavi crveni X. Odem ja na shutdown, a on se iskljuci i posle 2 sekunde ponovo se ukljuci sam od sebe. Sve dok posle shut down ne zadrzim rukom par sekundi power taster nece da se ugasi.

Nije me mrzelo, reinstaliram sistem, nista, proveravao sam sve konektore tipa power switch i ostale, sve je ok, jedino mi ne radi HDD led na kucistu (mozda treba okrenuti drugacije konektor za HDD led???). Pošto je do njega i PW SWITCH, da nije u tome fora da i on ide kontra od trenutnog položaja? Više ne znam šta da mislim. Napajanje je Chieftec 650W, oko 2 godine staro, ploča je P5Q. Znam da ove dve komponente se obicno dovode u pitanje kod ovakvih stvari. Sve radi na računaru savršeno dobro što se ostalih stvari tiče.

Slušam vaše predloge.

Za pocetak raskaci start kablove sa pinova na ploci.
Upali komp kratko-spajanjem pinova srafcigerom pa probaj da shutdown iz windowsa.
Kao sto si pisao da se bios resetovao, proveri wake-on postavke u biosu lan, usb...

raskaci za pocetak sve te pinove za power, reset i led, i nakaci samo power pinove pa vidi sta se desava, da makar eliminisemo tu druzinu.

edit: preduhitri me vuk dok ja iscitam ostale bench tabove :p

Sinoc sam baš to probao. Sve sam raskacio i ukljucio sam power switch. Nisam spajao kratko srafcigerom, nego konektor prikljucio. Nista nisam time dobio. U BIOS-u je sve to bilo disable, ako si na to mislio što se tiče power wake-on postavki.

Koji OS je u pitanju?

Ploca je P5Q ima onu opciju Quick Boot iskljuci je.

Hvala svima, uspeo sam da rešim problem. Morao je da se BIOS resetuje i onda je sve proradilo!

Nazad
Vrh Dno