Šta je novo?

Pc na TV

Rotoshack

Slavan
Učlanjen(a)
15.06.2009
Poena
320
Pretpostavljam da je ovo cesto pitanje, ali moram i ja. Uz graficku sam dobio kabal koji na sebi ima 3 cinca (Y - zelen, Pr - crven i Pb/AV - Plav) i jedan okrugao (ima 5 nekih rupica, 2x2 + jedna malo sira i pise SVIDOUT) a sa druge strane se prikljucuje na graficku preko onog VIVO ulaza. Zelio bih preko ovog (a mislim da je tome i namijenjeno) da gledam nesto sa kompa preko TV ekrana. Sa druge strane, Tv je najobicniji i ima ove ulaze: sa prednje strane 3 cinca - R - crveni, L - bijeli, i VIDEO - zuti; i sa zadnje strane: AV IN: L/MONO - bijeli, AUDIO/R - crveni, VIDEO - zuti, i jos jedan komplet sa zadnje strane: AV OUT: L -bijeli, R - crveni, VIDEO - zuti! To je to. Nadam se da neko zna kako da spojim ovo. Hvala unaprijed!
Molim administratora da me prebaci ako sam promasio gdje idu ovakve teme...

Ako nemas video out (zuti rca) onda nabavi s-video u video adapter, povezi i uzivaj.

Pa imam zuti na TV-u, ako si na njega mislio, ali na ovom konvertoru imam samo 3 vec nabrojana cinca i ovaj jedan s-video 4-pinski... Pa zar ne moze 3 cinca sa ovog na 3 cinca na TV-u? Mislim da moze, samo ne znam koji ide na koji...

Za video out ti je dovoljan samo jedan cinc, znaci ubodi onaj jedan kraj kabla za tvout u graficku kartu a sa druge strane probaj u tv video ulaz (zuti cinc) sva tri od tih cinceva dok ne dobijes sliku, kod mene je to bio plavi cinc konektor ali ne smem da tvrdim da je kod svih kartica on, zato probaj, imas samo tri mogucnosti, jedino je bitno u zuti video ulaz na TV da ga ubodes. Nisi samo napisao koji je sistem u pitanju, ako je Win 7 onda sa WIN tasterom + P dobijes meni da li hoces computer only, duplicate, extended ili projector only mode. Kod mene je na 8600GT radio duplicate mode a sada na ATI 2600 nece vec moram na projector only, u svakom slucaju probaj i jedno i drugo. Naravno na TV-u uzmi kao source taj ulaz u koji su ubo cinc, ako ne znas koji je opet probaj sa uzastopnim pritiskanjem source dugmeta dok ne nadjes sliku. Nadam se da je bilo dovoljno jasno

ide boja na boju

Za video out ti je dovoljan samo jedan cinc, znaci ubodi onaj jedan kraj kabla za tvout u graficku kartu a sa druge strane probaj u tv video ulaz (zuti cinc) sva tri od tih cinceva dok ne dobijes sliku, kod mene je to bio plavi cinc konektor ali ne smem da tvrdim da je kod svih kartica on, zato probaj, imas samo tri mogucnosti, jedino je bitno u zuti video ulaz na TV da ga ubodes. Nisi samo napisao koji je sistem u pitanju, ako je Win 7 onda sa WIN tasterom + P dobijes meni da li hoces computer only, duplicate, extended ili projector only mode. Kod mene je na 8600GT radio duplicate mode a sada na ATI 2600 nece vec moram na projector only, u svakom slucaju probaj i jedno i drugo. Naravno na TV-u uzmi kao source taj ulaz u koji su ubo cinc, ako ne znas koji je opet probaj sa uzastopnim pritiskanjem source dugmeta dok ne nadjes sliku. Nadam se da je bilo dovoljno jasno
Imam Win 7 i graficku Gigabyte Nvidia 8500 GT... Probacu ovako pa cu javiti sta sam uradio

PA tako ne moze nikako posto jedine boje koje se podudaraju jesu crvene...

Pa naravno da se ne "podudaraju"

na kartici imaš video izlaze
YPBPR is the analog video signal carried by component video cable in consumer electronics. The green cable carries Y, the blue cable carries PB and the red cable carries PR.

na TV crveni i beli su ti audio ulazi a žuti je kompozitni video ulaz

tako da prvi odgovor koji ti je dao gvlada "pokriva tvoje potrebe" što se tiče videa

Ako nemas video out (zuti rca) onda nabavi s-video u video adapter, povezi i uzivaj.

crveni/beli ulaz na TV se kace na izlaz zvučne karte da bi imao i zvuk

btw imaš kompletan thread u najčešće postavljanim pitanjima na Benchu na 12 strana kako povezati TV i PC

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?76480-Povezivanje-PCa-i-TVa

Probao sam onako i radi. I kod mene je bila plava rupa, sto je i logicno posto pise AV out :). Nego, radi mi normalno samo na drugoj opciji WIN +P, ali ne mogu promijeniti rezoluciju, tj. kad promijenim na vecu od 1024x768, nece... a vise me muci sto ostane mjesta sa strane koje nije popunjeno slikom. Glavno je da radi, ali ako neko zna rjesenje, nek mi javi. Milane, svaka ti cast. Puno hvala!

Nema na cemu, a za rezoluciju ti je to sto ti je, ne mozes menjati, ja mislim da je maksimum koji moze takvim povezivanjem upravo 1024x768 tako da se moras navici. Za vecu rezoluciju mora LCD i vga/dvi kabal.

Nema na cemu, a za rezoluciju ti je to sto ti je, ne mozes menjati, ja mislim da je maksimum koji moze takvim povezivanjem upravo 1024x768 tako da se moras navici. Za vecu rezoluciju mora LCD i vga/dvi kabal.
Sta mislis jel moze mozda da se proba da se namjesti da Tv bude primarni pa da se tako poveca rezolucija? Posto mi je monitor 17 inca tako da mu je ionako rezolucija 1024x768...

Vrh Dno