Šta je novo?

Hardver PC Konfiguracija - Vredi li ovo 2000e?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Batjara

Zapažen
Učlanjen(a)
16.11.2021
Poena
21
Imam ponudjenu konfiguraciju da kupim za ravno 2.000€. Obzirom da nisam u toku sa desavanjima oko hardvera i tek se poslednjih nekolika dana interesujem i raspitujem, plasim se malo da me ne oderu, sto bi nas narod rekao. Pitanje za vas je vrlo kratko, imajuci u vidu trenutne cene i nestasicu komponenti:
Da li ova konfiguracija vredi 2.000€? Sve komponente su apsolutno nove i dolaze sa 1-3 godine garancije.

MB - Asus ROG B550-E Strix
CPU - AMD Ryzen 5 5600X 3.70GHz AM4 BOX Wraith Stealth
Cooler - Be Quiet! Pure Rock 150W
GPU - GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GAMING OC (rev. 2.0)
Power - COOLERMASTER MWE Gold V2 Modular 650W
RAM - G.SKILL 32GB Trident Z DDR4 3600MHz CL17 KIT F4-3600C17D-32GTZKW
SSD - SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V8P1T0BW
Case - Jos nije definisano i bice naplaceno dodatno na ovu cenu.

Ako se pitate koja budala je sastavljala konfiguraciju, ja sam. Hvala puno.

RAM - G.SKILL 32GB Trident Z DDR4 3600MHz CL17 KIT F4-3600C17D-32GTZKW 160e
COOLERMASTER MWE Gold V2 Modular 650W 80e
Asus ROG B550-E Strix 235e
AMD Ryzen 5 5600X 300e
- Be Quiet! Pure Rock 25e
SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 170e
Kartu nema isti navedeni model sa istaknutom cenom,pa ako je karta 1000e onda je ok cena.
Ali je preporuka uzeti kartu kod nas a ostalo kod ugara.Cene su sliçne ili bolje kod nas a garancija itekako znači za grafiku.
Ostalo može kod ugara....
Ili gde je mala razlika u ceni kupuješ kod nas...

Kubio bih ja sve kod nas da je mala razlika u ceni, ali malo po malo i onda shvatis da je na celu konfu, velika razlika.
+ Graficke kod nas nema. Na desetak mesta sam pitao za 3060 TI, nemaju iako im stoji na sajtu.
Graficka je kod ovog lika 1100, najbolja ponuda (za NOVU karticu sa garancijom) na koju sam naisao u smislu cena/kvalitet (po mom ne toliko strucnom misljenju) jer sam imao jos nekoliko 3060 TI u opticaju.
Stvari koje si naveo gore su sve blago jeftinije kod ovog lika osim Be Quiet! Pure Rock (verovatno gledas Pure rock Slim).
Generalno rezon mi je bio da sam kod njega nasao najpovoljniju graficku a i ostale komponente u proseku, i s toga mi je imalo smisla da sve uzmem kod njega. Plus mozda bratic oprosti kuciste ili spusti malo cenu zbog toga.

Btw, hvala ti na komentaru znacilo je. Verovatno sam mogao malo sacekati da se pojavi graficka, ali to sebi govorim vec mesecima.

P.S. ni za jednu komponentu nisam nasao da ima jeftinije kod nas.

Poslednja izmena:
Kad uporediš cene grafika kod nas koje su na stanju i kod njih kod nas su jeftinije.3060,3070 i sl..
Procesori su slične cene.
Tamo treba kupovati ploče,ram,napajanje...

Ta ploča je overkill i preskupa...B550(M) TUF je više no dovoljna a skoro duplo jeftinija.
Asus Dual 3060Ti je verovatno jeftinija a nije loša...
Napajanje radi posao ali može i bolje.
Za kućište bih birao jedno od ovih: BeQuiet PureBase 500DX, Corsair 4000/5000D Air, Lian Li Lancool II Mesh, Phanteks P400A, Fractal Define S/Meshify 2...

Poslednja izmena:
A zasto ne uzmes ovako gotovu konfiguraciju, Link malo jace je od 2000e, ali sa jacim procesorom i 2tb NMVe
Solidna opcija svakako, hvala ti. Medjutim ono sto ne volim kod ovih sklopljenih konfiguracija je sto covek ne sme nista da pipne unutra. Znaci ako bih zeleo posle pola godine, godinu da nesto zamenim, nadogradim, sta god, garancija ode u majcinu. Recimo zamenim ili dodam RAM, sto cu 90% da uradim I nakon toga meni rikne graficka (pu, pu) a oni kazu druze ne vredi otvarao si kuciste. Napajanje je lose npr, a ne znam ni kakav je ovde stock cpu cooler. Takodje, ne znam da li ce bilo sta od ovih komponenti da stvara buku na koju sam zestoko alergican. Znaci uopsteno, glavni je sto ne smem da radim nikakve modifikacije kasnije. Mozda sam doduse upao i u tezak overthinking.
Ta ploča je overkill i preskupa...B550(M) TUF je više no dovoljna a skoro duplo jeftinija.
Asus Dual 3060Ti je verovatno jeftinija a nije loša...
Napajanje radi posao ali može i bolje.
Za kućište bih birao jedno od ovih: BeQuiet PureBase 500DX, Corsair 4000/5000D Air, Lian Li Lancool II Mesh, Phanteks P400A, Fractal Define S/Meshify 2...
Za plocu cu definitivno pogledati, verovatno si u pravu ovde.
Sto se Asus Dual 3060Ti tice, plasim se tih dual i mini varijanti zbog hladjenja odnosno zbog buke cooler-a koji ce definitivno brze da rokaju nego na tripple. Mada sam negde procitao da su nekad i ove tripple bucnije... Verujem da definitivno zavisi od konkretne kartice, tako da eto mozda mi je ovde pogresna logika.
Napajanje moze bolje kazes... Mislis li na brend, snagu, standard? Ili nesto drugo?
Za kuciste hvala na sugestiji, pogledacu, to sam najmanje gledao od svega.

Koliko sam video, Asus Dual nije loš. Ima mini verziju koja je prosečna (s obzirom na veličinu, je li) i "normalnu" koja je sasvim prostojna. E sad, sve zavisi po kojoj ceni je možeš naći...ako ti odgovara cena, uzmi non-mini Dual, sigurno je jeftiniji od Strixa.

Za napajanje može bolje, što se kvaliteta tiče...Cooler Master ima neka ok napajanja ali i hrpu revizija i treba da gledaš u pasulj da li ćeš da fasuješ dobru ili ne...
Ne znam koliko bi te košta taj CM ali ja imaš kod nas dobra napajanja sa 10 god. garancije...

Na ovo sam spao na kraju, krenuo da porucujem, aj' Boz' pomozi da se sve uklopi :) (Bold-ovane su izmene)

MB - Asus ROG B550-E Strix
CPU - AMD Ryzen 5 5600X 3.70GHz AM4 BOX Wraith Stealth
Cooler - Be Quiet! Pure Rock 150W
GPU - Asus ROG STRIX RTX 3060 TI O8G V2 GAMING
Power - Be quiet! Straight Power 11 750W
RAM - G.SKILL 32GB Trident Z DDR4 3600MHz CL17 KIT F4-3600C17D-32GTZKW
SSD - SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V8P1T0BW
Case - Be quiet! Pure Base 600 Pure Wings 2

Ukupna cena: 2.000€
Amin i hvala na pomoci.

Vrh Dno