Šta je novo?

PC igre na TV-u

vkozomar

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
410
Veceras probah Dead Space na plazmi 42 " i mogu samo da kazem VAUUUU :) trenutno imam 19 " monitor i pored glavnog lika slabo je ista stalo u kadar ... kada sam premestio radnju na plazmu ... ostalo prostora za svasta ... i mogu da kazem slobodno ... bruka em od grafike em od radnje em od zvuka i prepadanja ...

Ko kaze da igra ovo nocu u mraku ... sa slusalicama ili bez i da se ne trgne ili prepadne .... laze ;) ugodjaj je jeziv sto se i ocekuje

Poslednja izmena od urednika:
Veceras probah ovo na plazmi 42 " i mogu samo da kazem VAUUUU :) trenutno imam 19 " monitor i pored glavnog lika slabo je ista stalo u kadar ... kada sam premestio radnju na plazmu ... ostalo prostora za svasta ... i mogu da kazem slobodno ... bruka em od grafike em od radnje em od zvuka i prepadanja ...

Ko kaze da igra ovo nocu u mraku ... sa slusalicama ili bez i da se ne trgne ili prepadne .... laze ;) ugodjaj je jeziv sto se i ocekuje

Bambi plazma? :D

cokoladna, samlevena :p

ah da ... probao sam flatout i bf2 na plazmi i nije mi se svidelo ... alo ovaj ugodjaj mi je skroz promenio dozivljaj igranja ... verujem da cu i fallout probati na ovaj nacin ...

Poslednja izmena:
cokoladna, samlevena :p

ah da ... probao sam flatout i bf2 na plazmi i nije mi se svidelo ... alo ovaj ugodjaj mi je skroz promenio dozivljaj igranja ... verujem da cu i fallout probati na ovaj nacin ...

jel ima mogucnost podesavanja rezolucije 1024x768 sa AR 16:9?

Zato što plazma nema square piksele i 1024x768 je wide...

Veceras probah ovo na plazmi 42 " i mogu samo da kazem VAUUUU :) trenutno imam 19 " monitor i pored glavnog lika slabo je ista stalo u kadar ... kada sam premestio radnju na plazmu ... ostalo prostora za svasta ... i mogu da kazem slobodno ... bruka em od grafike em od radnje em od zvuka i prepadanja ...

fuj plazma :vomit: Jel bar full HD ? :) Opet si trosio pare na gluposti :D

hehe opet vi sa pricama full hd ... :p kao da se racuna samo sex sa pamelom ... i nista drugo ;)

ja vam kazem ... Dead Space na plazmi ... na 106 cm wide :p je strava ... a vi cekajte full hd ...

@ qx-x ... pare jesu za trosenje ... u slamarici ih pojedu " misevi " ;) :d

eh da ... nevernim tomama ... poziv da provere razliku izmedju full hd gaming-a i 720 p :D ( ko ostane zapanjen ... dodje pivo )

Poslednja izmena:
o cemu ti sad ? :) 720P je ok...

...za 26" :d

Ovako, piksel ko nokat :d no, dobro, bitno je da si ti zadovoljan ;) Ja se samo malo salim
:wave:

o cemu ti sad ? :) 720P je ok...

...za 26" :d

Ovako, piksel ko nokat :d no, dobro, bitno je da si ti zadovoljan ;) Ja se samo malo salim
:wave:

;)

p.s. ima ona stara ... ko nije zadovoljan ni sa malo nije ni sa brdo :)

Poslednja izmena:
jes, vala... but still, 1024 ? ...

... to moze i na petnaestici, i 30cm od ekrana... kao radovan

Poslednja izmena:
hehe opet vi sa pricama full hd ... :p kao da se racuna samo sex sa pamelom ... i nista drugo ;)

ja vam kazem ... Dead Space na plazmi ... na 106 cm wide :p je strava ... a vi cekajte full hd ...

@ qx-x ... pare jesu za trosenje ... u slamarici ih pojedu " misevi " ;) :d

eh da ... nevernim tomama ... poziv da provere razliku izmedju full hd gaming-a i 720 p :D ( ko ostane zapanjen ... dodje pivo )

Dobro su ti rekli, plazma sa pravougaonim pikselima i 1024 rezolucijom je dobra samo za gledanje DVD-ova. Čak i HD video ne izgleda kako treba (ne mislim na aspekt, to je ok, jer on reskalira 1280 x 720 na tu rezoluciju). Mnogo je bolje na ovome, probao sam, stiže mi za nekoliko dana...

Aj i ja malo da se hvalim ja sam presao igru na Lcd tv-u 102cm i moram da kazem da je mnogo lepse izgleda nego na monitoru tj.na monitoru nekako mi izgleda isprana bleda grafika.Znaci Logitech dual action i tv posle razmisljam sta ce mi ikad PS3 ili Xbox360.

pa kad bi nastelovao TV da ti verno prikazuje boje i da mozes da citas net na njemu 5 sati i na njemu bi imao "ispranu" sliku :| ukljuci dinamcki kontrast i ono budzenje boja na monitoru pa nece imati "ispranu" sliku :)
Svakako da je bolje na 102cm, tu nema govora.

Plazma 42" na 720p je sasvim ok za igranje + sto mi giganti poput Crysisa rade tecno na very high podesavanjima. SLika je sasvim ok i sa 1.5m. Naravno ko ne veruje moze licno da se uveri. Ne kazem da igrica nije bolja na 1080p ali za to mi treba extra gpu.

Ova igra je kao stvorena za TV koji je 1080p jer ce raditi i na slabijoj grafickoj kartici.

Ovde razglabajte o prednostima i manama igranja na TV-u. ;)

Prvo sam probao BF2 i nije mi se svidelo ... nekako je pogled " iskosa " ... Takodje sam probao i Voznju ... Flatout ... Grafika izgleda OK, bas kao na reklamama ali mi ugodjaj nije " seo " ne znam zasto ...

Prva igra koja je cucnula je DeadSpace bas zbog 3 lica koje je tesko igrati na 19 " monitoru ...

Jos mi ostaje da " admin " donese CONDEMNED pa uvece sa sluskama i na 5.1 jezim kosu na glavi :D

Meni je neprakticno da igram ispred TVa na tastaturi i misu. TV koristim iskljucivo za igranje igara koje imaju native podrsku za gamepad. Totalno se smorim kad vidim ove nove naslove - portove sa konzola koji nemaju u osnovnim podesavanjima kontrola postavke za joypad. Potpuno izgubim volju za igranjem dok sve podesim :( Za pohvalu je ceo serijal PES-a, dok recimo ovaj NBA 2K9 nikako ne mogu da iskonfigurisem i pohvatam kontrole na gamepad-u. Mozda ne bi bilo lose i da se otvori jedan poseban tred gde bi stajale sve "default" postavke kontrola sa recimo konzola za joypad u istoimenim portovima za PC kako bi mi "lenjivci" mogli sto lakse da se snadjemo :)
Evo za pocetak moze neko da mi napise podesavanja za DeadSpace

pozz

^ Ne razumem kako ti ne radi rumblepad 2 na NBA 2k9, meni radi savršeno, pravilno ga je prepoznao, a već na default-u su kontrole bile isto podešene kao na kutiji.

pa vec godinu dana se igram na lcd-u u HD rezolucijama, i moj je utisak da je mnogo bolje nego na monitoru, pogotovu kad philips prepozna HD rezu i prebaci sa PC moda na HD mod, pa se popali contrast plus i jos 3-4 opcije....... slika bas ubija.....

Ma kakve prednosti i mane igranja. Pa ono sto je, na primer, prvo M pa onda F serija samsung HDTV-a uradila sa zaista neverovatnim nivoima crne(clear panel tehnologija), vibratnoscu i doslednoscu boja, uopste odlicnim 10-bitnim s-pva panelom, naveo me je da vise ne razmisljam o plazmi(ikada) a kamoli o vracanju klasicnom pc monitoru koji nemoze ni da im prismrdi. Jos kad odradis kalibraciju lcd-a, prikljucis bezichnu tastaturu (2 sata punjenja- 2 meseca rada™), misa, zavalis se na kauch i pichish do euforicno-katarzichne iznemoglosti...

Meni je bukvalno varijanta- ono:sednem na kauch, preko krila mi je polica sa nozicama koje nalezu na isti, na njoj tastatura i mis, dok noge mogu da stavim na tabure(opciono:D). Hocu da kazem kako jedino osecaj nelagodnosti prilikom igranja moze da se oslika kao mana, a kad se i to resi, onda imas ono sto si zeleo - totalni igracki ugodjaj.

A razlika je ko izmedju divx bioskopa i hd-a. Naime, tek na velikom ekranu dobijas onaj pravi osecaj o tome sta je pisac hteo da kaze i ceo taj virtuelni svet dobija svoju pravu dimenziju (jednostavno 'bigger is better', sto je sa suzama radosnicama ,zakljucila i moja buduca-bivsa :d). Cak i neke igre sto mi se ranije nisu igrale , dobile su taj drugaciji filing i ucinile da promenim misljenje o njima. Jedini skorijii korak ce da mi bude prelazak na nekih 50 i kusur incha, ali fetish je vec neka druga prica- da ne prelazim u offt:D

Sto se tice razlike izmedju 720p i 1080p tu sam bre od onih prokletih koji je i te kako zapazaju. A o zvuku i da ne govorim....

Veceras probah Dead Space na plazmi 42 " i mogu samo da kazem VAUUUU :) trenutno imam 19 " monitor i pored glavnog lika slabo je ista stalo u kadar ... kada sam premestio radnju na plazmu ... ostalo prostora za svasta ... i mogu da kazem slobodno ... bruka em od grafike em od radnje em od zvuka i prepadanja ...

Pitanjce (posto mi ova prica ima rupu :d):

Ako monitor od 19" ima rezoluciju 1280x1024 a ta plazma 1024x768, kako je onda onda na plazmi "ostalo prostora za svasta" kad je manja rezolucija?

1024 piksela je 1024 piksela, makar projektovao na platnu od 160x90 metara.

Pitanjce (posto mi ova prica ima rupu :d):

Ako monitor od 19" ima rezoluciju 1280x1024 a ta plazma 1024x768, kako je onda onda na plazmi "ostalo prostora za svasta" kad je manja rezolucija?

1024 piksela je 1024 piksela, makar projektovao na platnu od 160x90 metara.

Kad dodjes i vidis uverices se ... ;)

Znanje jeste potrebno ali je ponekad losa predrasuda ... :) kao i sa zenama, sto vise znas o njima imas sve manje potrebu da im pridjes ... a neminovno moras :d

Jedina razlika koja moze da bude je u aspect ratio. 1024x768 je 4:3, a 1280x1024 je 5:4. U 4:3 moze "mnogo" vise da stane :)

@vkozomar: Igram igru u 16:10 tj 1680x1050, znas kolko tu tek mesta ima ? :)

Vrh Dno