Šta je novo?

PC - HDMI - LCD TV problem

Igvan

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
620
znaci setovao sam clone mod u ATI Control Centru i podeseio rezoluciju na 1280x800 sto je rezolucija na primarnom display(laptop) i ostao bez slike na LCD tv-u.
Primetio sam da se slika na tv-u javlja samo kada spustim rezoluciju u CC na 1280x720 ili manje.

Meni to nije problem za TV ali je onda slika ruzna na laptop-u jer nije u native rezoluciji.

Drajveri su novi, a sa starim sam uspeva da pustim 1280x800, stime sto je slika na LCD tv-u bila malo veca od ekrana ali nije smetalo.

Sta bi trebalo podesiti?
Help.

podesi posebnu rezoluciju za LCD na njegovu native tj. deklarisanu...

Podesi 'extended desktop opciju', umesto clone desktop, onda namesti za svaki display zasebnu (nativnu, kao što reče ^) rezoluciju. I obrati pažnju na 'overscan' opciju u CCC, koju treba smanjiti na 0, jer uvek na HDTV-u smanji površinu desktopa pa dobiješ crni pravougaonik okolo.

ne moze kad je u clone modu mora ista rezolucija i za laptop i za LCD tv.
U extended modu moze ali ja ne znam cemu to sluzi...i kad se vrati u clone rezolucija se izjednaci...

Nemoj koristi CLONE mode, razlozi za to su sto baguje (filmovi, prevodi...) i ne dozvoljava razlicitu rezoluciju na dva monitora.

Moj savet ti je da koristis Extend (kao sto ti je gore preporuceno) i da se posluzis jednim sjajnim programom: UltraMon. Trenutno je aktuelna njegova verzija 3 ako se nevaram, a on ce ti omoguciti opcije kao sto su npr: dve razlicite pozadine, selective taskbar buttons, transfer prozora sa jednog monitora na drgi pomoci klika na specijalan button kod popularnog Xa koji koristis za zatvaranje prozora itd

Kakav je kabal koji si koristio? HDMI-HDMI,DVI-HDMI,ANALOG-HDMI...ja sam imao istih problema sve dok nisam kupio DVI-HDMI kabal...onda je CCC automatski podesio rezoluciju i to je to.

HDMI - HDMI

Nazad
Vrh Dno