@Voodoo,Goran.a : Meni je tacno,ne igram voznje i simulacije sportova,igram FPS pucacine,real-time strategije,RPG avanture i turn strategije.Kazite mi sta od ovoga ima na konzoli.
Odlično pitanje. Hajde malko da ga obrnemo, šta od tih igara koje si nabrojao nema na konzolama, odnosno šta će izaći da iole valja a da nema na konzolama, osim Crysisa i SC2? Ne postoji praktično više neka ekskluziva za PC. Čak i Civilizacija izlazi za konzole. Svaki iole bolji fps, svaka iole bolja akciona igra, sve postoji na konzolama što ima na PCu i sve što je najavljeno u predstojećem periodu će se pojaviti i na konzoli. Čak i svi RPG-ovi, sa izuzetkom NWN2 ekspanzije i Witchera, koji opet sami po sebi nisu hardcore nego akcioni rpgovi, a takvih imaš na tone. Meni je najsmešnije kada neko kaže tako nešto, a sve što je iole vredelo na PCu je izašlo i na konzolama, pod uslovom da kontrolni sistem to dopušta.
Sada ću nabrojati par igara koje su izašle ili će izaći za PC i barem za neku konzolu, a ispunjavaju ti kriterijum po žanrovskom opredeljenju:
Oblivion, Two Worlds, Bioshock, Gears Of War, Command & Conquer 3, Call of Duty, Unreal Tournament, Call of Juarez, Civilization, Fear, Lost Planet, GRAW2, Half Life 2 sa svim ekspanzijama, Prey, PES, Rainbow Six, Chronicles of Riddick, Elveon, Clive Barker's Jericho, Assasin's Creed, Fallout 3, Haze, Splinter Cell...
Tačno, nema puno npr. strategija, ali ok, za to postoji PC

Meni recimo fali što nema Spellforce-a, Supreme Commander-a, Total War-a. Ali reći da nema dobrih igara? E sad, ako i posle ovoga kažeš da na konzolama nema dobrih igara, a pri tome sam se blagoizvoleo ograničiti samo na igre sa PCa koje su novijeg datuma i koje su se pokazale kao veoma dobre i na PC-u, a koje postoje na konzolama, ne mogu a da ne zaključim da si ili neinformisan ili zlonameran. Pride sam se ograničio na žanrove koje si naveo i na igre koje sam i sam igrao ili prešao na PC-u, a sigurno toga ima još, nego ih ja nemam ili ih nisam igrao. Da ne ulazimo u žanrove koji su skoro mrtvi na PCu, poput trka i sličnog. (PES, Colin, NFS, Flatout...)
Igre koje izlaze samo za konzolu, a ne i za PC neću ni nabrajati. Nema svrhe, brutalno ih je mnogo, a i kako bih te mogao ubediti da valjaju ako ti gornji spisak ne valja.