Šta je novo?

PC DVI to HDMI TV problem

kocka90

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2008
Poena
319
Imam nVidia 9600GT koja ima 2 DVI izlaza, pa sam koristio adapter koji sam dobio uz graficku da konvertujem DVI u HDMI pa sa HDMI kablom povezem na LCD TV, i tako je radilo jedno vreme dok odjednom nije prestalo da radi, i sada pise samo No Video Signal.
Mislio sam da je do kabla, pa sam probao kabal na HD IPTV i on savrseno radi, jedino je ostalo da je pokvaren taj konverter iz DVI koji sam dobio uz graficku. Danas sam kupio DVI to HDMI kabal i povezao ali opet isti problem. Updateovao sam nVidia drivere i nije pomoglo, pokusao sam u oba DVI da ukljucim, da ukljucim zajedno sa monitorom pa da stisnem Detect Displays i u Windows 7 i u Mac OS X, ali nista nije uspelo... jel zna neko u cemu je problem?

pokusaj da iz device menagera deinstaliras graficku karticu / restartujes komp /ponovo instaliras nvidia drajvere ako je potrebno, a sve ovo sa utaknutim kablovima i upaljenim tv-om.

trebalo bi da kartica sama detektuje tv.proveri samo da ti je hdmi kabel spojen na odgovarajuci ulaz na tv ( obicno hdmi 2 ali proveri u uputstvu od tv-a )
btw o kom tv je rec ?

p.s.
ne koristi nove drajvere nego neke starije koji su provereno radili ( moze i od pre 3 godine )

Poslednja izmena:
Meni na istoj grafičkoj kartici i windowsu 7 i sa konvertorom dvi-hdmi radi samo jedan od 4 ispravna hdmi kabla koja sam probao. Pretpostavljam da nvidia ima neki problem sa detekcijom priključenog tva.

pokusacu ali mi nije jasno sto onda nece u MAC OS X, jer nisam updateovao driver na MAC OS a radilo je pre i iz meka...
TV je neki Philips 32" ne znam tacno, ima 2 HDMI ulaza pozadi i bocni, probao sam oba ali nece. Pre dok je radilo ukljucivao sam u oba i radila su...

Neverovatno, ali izgleda da imamo istu kombinaciju. I ja imam Philips 5404H 32" TV. Baš me interesuje kako bi radilo u kombinaciji sa ATI karticom. Meni je ranije radilo na oba hdmi ulaza na tvu a trenutno samo sa hdmi 2.

ja cu ovih dana da reklamiram TV, tj. da ga nosim u servis jer mi se pojavila neka fleka na ekranu, ne znam od cega, i siri se vremenom, jel zna neko sta je to, kad smo vec kod TVa? Fleka je kao malo tamniji pikseli i vidi se na svetlijim bojama, i pocelo je negde od leta, pa se do sada prosirila dosta, srecom garancija je na 2 god, pa cu da ga nosim da vidim sta je...

ja cu ovih dana da reklamiram TV, tj. da ga nosim u servis jer mi se pojavila neka fleka na ekranu, ne znam od cega, i siri se vremenom, jel zna neko sta je to, kad smo vec kod TVa? Fleka je kao malo tamniji pikseli i vidi se na svetlijim bojama, i pocelo je negde od leta, pa se do sada prosirila dosta, srecom garancija je na 2 god, pa cu da ga nosim da vidim sta je...

proveri da nemas neki jak magnet u blizini, tipa zvucnik ili tome slicno

hmm, TV je na zidu koji sa druge strane drzi obican CRT TV, mozda je do toga? :)
sto se tice HDMI, pokusao sam ovo sto si mi rekao ali opet nece :S

Vrh Dno