Šta je novo?

PC daje sliku tek posle restarta

Gagii

Poštovan
Učlanjen(a)
16.08.2014
Poena
51
Kao sto naslov donekle kaze, kad ukljucim racunar klasicno (cold boot) ne dobijam sliku. Nema nikakvih beep signala, led indikatori klasicno svetle.

Setio se opcije Delay for HDD, nema je u ovom BIOS-u (MB, Gigabyte
GA-EP31-DS3L rev1.0). Posto mi je hard u pocetku bio sumnjiv. Mada sam ga odmah posle iskljucio kad sam raskacio hard skroz. Opet sliku dobijam, ali tek posle restarta.
Dalje, radio clear CMOS-a, nema uticaja na problem, drejnovo/praznio svu elektroniku. Vadio komplet skoro sve, hard, cdrom, ram, sve dodatne ventove, PCI Internal Fax...
Na oko ne vidim neki hladan lem, naduvan/procureo kondenzator...
Ostaje mi jos da probam drugu baterijicu za BIOS, to cu danas u toku dana.

Kablovi mi svi deluju ok, prasincuge klasicno moze cilim da se splete. Ali s obzirom da posle restarta radi kao zmaj, zanemarimo i to.
Nemam vremena sad da se cimam sa drugim PSU-om ili grafom, ako odbacim sve ostalo nek ostane na tome da je mozda PSU ili grafa.

Desi se nekad i da upali iz prve, tj. bez restarta.

Koje je vase misljenje, imate li nekih ideja? Sta bi moglo biti i o cemu se tu radi?

Poslednja izmena:
Pogledaj u BIOS-u nameštanje za default grafiku da li je namešteno na PCIe kao default.

Isti problem sam imao na jednom računaru pre 100 godina, zezao bios na grafičkoj, ubacio novi i sve posle bilo ok. Mislim da je neka 5770 bila u pitanju

Vrh Dno