Šta je novo?

Pazi sad - problematika kablova i šta raditi?

Bane R

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
810
Imate li neke adrese koje se bave ovom noćnom morom :). Ili bilo kakve savete, preporuke ili slično.

Za one koji ne shvataju šta hoću - trebaju mi neki saveti kako se desetine metra kablova oko kompjutera i tehnike inače što bezbolnije uklopiti u ostatak prostorije :).

Bane® je napisao(la):
Imate li neke adrese koje se bave ovom noćnom morom :). Ili bilo kakve savete, preporuke ili slično.

Za one koji ne shvataju šta hoću - trebaju mi neki saveti kako se desetine metra kablova oko kompjutera i tehnike inače što bezbolnije uklopiti u ostatak prostorije :).
Hehehehe, Aple, naravno.

I na Apple kad priključiš miš, tastaturu, zvučnike (dobro ovaj poslednji ne računamo za ovo), PDA, čitač kartica, skener i dve mreže dobiješ haos od kablova. Bežični miš mi ne nudite, ne pada mi na pamet. Bežična tastatura može... Kad bude bilo para :). Ovo ostalo je katastrofa :).

pazi sad,ne znam kakav sto za komp imas i gde se tacno nalazi(u prostoriji)i naravno jako je bitno i da li je kuciste na stolu ili podu.

U slucaju da je kuciste na podu a sto od drveta nadjes nekog da ti izbusi u nekom cosku stola rupu od 8 cm+- i sve kablove provuces dole u kuciste i okrenes sto prema zidu(ako bas nemoze prema zidu mozes da sakrijes kablove dodavanjem jedne ploce na sto ali tako zatvaras kuciste i moze doci do pregrevanja)

za ostale slucajeve mogu samo da ti preporucim "snopiranje"(zabice mogu da se kupe skoro svuda mada je meni nekako najlakse na buvljaku) i da tome posvetis vise od 10 min.

promena rasporeda komponenti na stolu takodje moze mnogo da pomogne

tastatura, mis, mreza, stampac, skener, pojacalo, zvucnici, dva produzna, telefon, isdn, lampa, slusalice, mikrofon, foto aparat, i povremeno ipod...
na kraju sam zakljucio da od reda na stolu i oko stola nema nista...
poz.

Bezicna tastatura i mish ne resavaju problem - kablova nazad opet ima,a tu su i IR/radio moduli. Predpostavljam da je problem sa mrezom kablova iza kompa, a ne ispred monitora...

Je l neko nekad negde video crne kanalice? I koja je cena kanalica inače. Recimo 30x30mm?

Dal beshe 50 din 2 metra... i uvek mozes da ih prefarbas.

Hvala. Gde još ima osim netiksa, pošto svi znamo ceremoniju kupovine kod njih... Ne bi da izgubim 45 minuta za 5 metra kanalica :).

Je l ima nešto malo dalje :D?

@Bane®: Problem sa kabovima sam rešio tako što sam ih sve postavio pod uglom od 90 stepeni i grupisao širim kanalićima (oko 3 cm). Svojevremeno ih je imao PC Centar. Možeš i izolacionom trakom, ali posle nema pomeranja. :D

@Vule: Verovatno u Novom Sadu i nema više posećene IT lokacije od te pijace. :d

Poslednja izmena:
aj videću da stavim kanalice po konstrukciji stola i da vidim na šta će sve to da ispadne... ako ne bude bilo loše, slikaću :)

Možeš da ih grupišeš spiralama za koričenje. Drugar je uzeo par većih iz fotokopirnice i proturio kablove kroz njih. Brzo i efikasno + imaš ih u raznim bojama...

Ja imam 17 kablova koji ulaze i izlaze iz kompa i dugo mucim muku sa njima. Nekako sam ih sada organizovao grupisanjem, ali pravo sredjivanje me jos uvek ceka.

Vidi u Logu - Bul.Kralja Aleksandra 261 ,tel.344-0090.Imaju i razne kanalice i sve vrsta nosaca kablova.Bar su imali kada sam ja svratio.

Vrh Dno