Šta je novo?

pazi moda !

Ovo je baš simpatično, da ne bude zabune u CRT monitorsko kućište stavljen je TFT plus računar.

Onda uzmes ovako nesto, izbacis meka :d i ubacis peecee (tu vec imas i slot za dvd, sluske, usb, itd):

Apple_Macintosh_Performa_5200_Large.jpg

ili

emac.jpg

Poslednja izmena:
Ko zna, mozda bi te onaj pjani rus ozbiljno shvatio:d

A sto me ne bi ozbiljno shvatio? Vec postoji mesto za plocu (metalni ram, halteri, razvodnik za napajanje ploca-monitor, itd), diskove, itd. Jedino sto treba izbusiti na svemu tome jeste mesto za grill za neki tihi fan da to malo bolje hladi i gotovo. Performa (ima i u crnoj varijanti) kosta na ebayu moza 15-20e, dok ovaj eMac kosta nekih stotinjak (s tim da od njega i mozes vise stvari da iskoristis - drajv, zvucnike, napajanje, itd).

Ovo mi se najvise dopada, od raznih "modova". Jos samo da neko redizajnira celo kuciste, da plastika bas ne lici toliko na CRT, izbaci zvucnike, i odmah menjam postojeci "vozic" povezan sa milion (mozda koji manje);) kablova.

Pazi kad je ovo kod Meka Performe jos i dovoljno flexibilno za neke radove - ploca se vadi pozadi na fioku. Tu bi sigurno stala neka mATX ploca (ili mali BTX) tipa nv6100/6150 ili nesto slicno. Treba samo malo tu fioku obraditi za novu plocu, zameniti monitore i eventualno modifikovati unutra kavez za moderno napajanje, recimo fioku (da moze hdd da se izvadi pozadi napolje) i sl.
Problem je jedino rezati okvir za nesto veci TFT monitor.

One stare performe 560, 570 imaju jos i vise mesta za hardveraj u podnozju; pretpostavljam da moze cela ATX ploca da se strpa, zarotirana za 90 stepeni.

Prilozi

• performa-1.jpg
    performa-1.jpg
    68 KB · Pregleda: 78
  • performa-2.jpg
    performa-2.jpg
    109.9 KB · Pregleda: 91
Pa to shto je ruja uradio mi je palo na pamet pre 100 godina ali sam i tad znao da je palo na pamet josh nekom ;)

Spreda ovo izgleda jako zanimljivo mada je otpozadi kao na otpadu ali nema veze. Jedino bi one zvucnike bacio u 3 p--ke materine i malo ulepsao stvar inace je zanimljiv mod ;)

Nazad
Vrh Dno